Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

'Συναθροίζεσθαι' για το παρόν και το μέλλον..

Κάπου μέσα στην λαίλαπα πληροφοριών του διαδικτύου διάβασα -σε κάποιο άρθρο- πως στις μέρες μας ακόμα και το 'καλημέρα' είναι πολιτική πράξη. Σε μια εποχή οπού οι αρμόδιες αρχές κυκλοφόρησαν ανακοίνωση που απαγόρευε τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους...(έστω για λίγες ώρες ελέω καγκελαρίου Μέρκελ) εμείς ως δημοκρατικοί και ενεργοί πολίτες συναθροιζόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες και γνώμες (εννίοτε σχεδιάζοντας δράσεις) για το παρόν και το μέλλον μας...

Με την 'παρέα' μας να μεγαλώνει αντιστεκόμαστε στα προβλήματα μας συναθροιζόμενοι.






Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

"Χωρίς μεσάζοντες"

Σε επικοινωνία που είχα με την κα Αργυρώ Ντάση, τέως πρόεδρο και νυν μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καπανδριτίου,μου ζήτησε να αναφερθώ στην προσπάθεια που κάνει ως συντονίστρια της διοργάνωσης της ΚΕΔΩ και της Αντιδημαρχίας Καπανδριτίου στα πλαίσια του κινήματος  'Διάθεση προϊόντων από τους Παραγωγούς χωρίς Μεσάζοντες'.Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Παραγωγοί που συμμετέχουν είναι Δημότες μας.
Εκτός από τα προϊόντα της παραπάνω ανακοίνωσης θα διατεθούν:
Κρεμμύδια σακί 7 κιλών με 10 κεφάλια σκόρδα: 5 ευρώ.
Φιστίκια (Παραγωγή Αυλώνας) τα 7 κιλά: 7 ευρώ. 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΚIΝΔYΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ?

 Θέλω να πιστεύω ότι αντέχει η λαβωμένη μας κοινωνία και δεν ανοίγει ακόμα το βάραθρο του Καιάδα!
Με λουκέτο λοιπόν απειλείται το διαφορετικό σχολείο που έχουμε την τιμή να λειτουργεί στον Δήμο μας:
 Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Χαλκούτσι. Ένας όμορφα στολισμένος χώρος από τις εργασίες των παιδιών που έχει όμως πολλές ελλείψεις σε υποδομές.
Αιτίες του κινδύνου?
  • Η έλλειψη τρόπου μετακίνησης των παιδιών από τα σπίτια τους στο σχολείο. Το αποτέλεσμα είναι κάποια παιδιά να χάνουν συστηματικά τα μαθήματά τους.
  • Η έλλειψη προσωπικού 
  • Οι 'στενές'αντιλήψεις που κυριαρχούν ακόμα σε μικρό ευτυχώς κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας και αποτρέπει κάποιους γονείς να 'γράψουν' τα παιδιά τους στο σχολείο.
Ως προς το πρώτο, η μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες προηγείται με βάση τον νόμο άσχετα με το ποιος είναι αρμόδιος ο Δήμος, η Περιφέρεια, ή το Υπουργείο.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι γενικότερο μιας και στις αρχές του μήνα η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση 700 εκπαιδευτικών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία.  Ενω ο υφ. Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε στη Βουλή οτι θα πραγματοποιηθούν άμεσα εννιακόσιες πενήντα προσλήψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για την παροχή παράλληλης στήριξης σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στο πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»,
Αιτία για τις ελλείψεις προσωπικού στο δικό μας σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα ειδικά σχολεία της χώρας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση ,είναι η αυστηρή νομοθεσία για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε ένας εκπαιδευτικός να διδάξει σε αυτά. Ενδιαφέρον από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν υπάρχει. Το ζήτημα όμως είναι πως απαιτούνται πολύχρονες και εξαιρετικά εξειδικευμένες σπουδές και προϋπηρεσία. Στους καιρούς που ζούμε ίσως οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις να είναι τροχοπέδη για την λειτουργία των σχολείων. Μια λύση θα ήταν η παρακολούθηση εμπεριστατωμένων σεμιναρίων στην ψυχολογία και την ειδική αγωγή που θα έδινε τα ουσιαστικά εφόδια στους εκπαιδευτικούς που έχουν την διάθεση, την θέληση και την ευαισθησία να διδάξουν στα ειδικά σχολεία.  

ΝΟΜΟΣ 2817/2000
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Α '. Εκπαιδευτικό προσωπικό1. Στις θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού των Σ.Μ.Ε.Α. και των τμημάτων ένταξης τοποθετούνται με μετάθεση εκπαιδευτικοί που έχουν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή ή μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη σχολική ψυχολογία, και σε περίπτωση έλλειψης. εκπαιδευτικοί που έχουν πενταετή εκπαιδευτική εμπειρία σε Σ.Μ.Ε.Α..

2. Στις θέσεις της προηγούμενης παραγράφου διορίζονται: α) επιτυχόντες στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών του ν. 2525/1997, μέχρι ποσοστού 20% του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, εφόσον είναι τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ειδικές ανάγκες και β) οι κεκτημένοι πτυχίο τμήματος Ειδικής Αγωγής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή, κατά τη σειρά επιτυχίας τους στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών του ν. 2525/1997 και σε ποσοστό που καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επί του αριθμού των διοριζομένων για κάθε έτος εκπαιδευτικών του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, ύστερα από εισήγηση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π..

3. Στις θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού των Κ.Δ.Α.Υ. αποσπώνται εκπαιδευτικοί κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 7 του άρθρου 2.

4. Στις Σ.Μ.Ε.Α., εφόσον υπάρχουν ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν καλύπτονται με διορισμό ή μετάθεση μόνιμων εκπαιδευτικών, μπορεί να αποσπώνται εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων που έχουν τριετή διδακτική εμπειρία σε Σ.Μ.Ε.Α. ή να προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές: α) τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, εκτός του ορίου ηλικίας, για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και β) κεκτημένοι πτυχίο τμήματος Ειδικής Αγωγής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή, κατά τη σειρά επιτυχίας τους στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών του ν. 2525/1997. Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π.. Με όμοια απόφαση, που εκδίδεται κάθε Αύγουστο, καθορίζονται τα ποσοστά πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών από κάθε κατηγορία της παρούσας παραγράφου.
Όσο για τις 'στενές' αντιλήψεις κάποιων, εκτός από την ενημέρωση, ένας τρόπος να βοήθουμε να σπάσουν κάποια ταμπού θα ήταν και η απογευματινή λειτουργία του σχολειου ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες κάθε ηλικίας, συμπολίτες μας.

Θετικά μηνύματα για τον υδροβιότοπό μας.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρακάτω ανακοίνωση της ΔΗΣΩ που μου έστειλε με mail η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας κα Έλενα Καραγιάννη-Βαρνάβα, κι αυτό γιατί στις προτάσεις αναφέρεται και η ανάγκη για άμεση αξιοποίηση του υδροβιότοπου του Ωρωπού, ένα θέμα που είχα δημοσιεύσει και καυτηριάσει στο 'Ωρωπός Απ...όψεις' σε σχετική μου ανάρτηση και με αφορμή εκδηλώσεις στον υγρότοπο της Βραυρώνας, στις 6 Οκτωβρίου.
http://oroposapopseis.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html
Στην ανακοίνωση της ΔΗΣΩ αναφέρεται επίσης πως ο  βουλευτής Βασίλης Οικονόμου θα φέρει στην Βουλή το θέμα της ένταξης του υδροβιότοπου στο νέο Φορέα Διαχείρισης που περιλαμβάνει την Πάρνηθα και τον Σχινιά Μαραθώνα.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε κάθε θετική για τον τόπο μας πράξη.

Παραθέτω την ανακοίνωση:

ΠΑΡΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ.

Η ΔΗΣΩ καταθέτει τρεις προτάσεις ικανές να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και να δημιουργήσουν νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ωρωπού.


1) Να παραχωρηθεί χώρος του Δήμου στο Ναυτικό Όμιλο Νέων Παλατίων και της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού:

Ζητάμε από την δημοτική αρχή να αποδεχτεί την πρότασή μας και να παραχωρήσει στο Ναυτικό Όμιλο τον παρακείμενο σε αυτόν χώρο (πρώην πιτσαρία του Γκάβα) προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του Δήμου και να εξυπηρετηθούν οι δραστηριότητες του Ομίλου και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επένδυση που οφείλουμε να προωθήσουμε καθώς πέραν των άλλων θα φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στο Δήμο μας μέσω των διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν, θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των αναγκών και των εγκαταστάσεων του Ομίλου όσο και στις τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

2) Δημιουργία Πάρκου Θαλάσσιων Σπορ στο Δήμο Ωρωπού:

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής επί της ουσίας δεν υπάρχει οργανωμένο σύγχρονο πάρκο θαλάσσιων σπορ παρά μόνο αναπτύσσονται σποραδικές δραστηριότητες κυρίως στις οργανωμένες παραλίες. Η δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου για τα θαλάσσια σπορ είναι εφικτή στον Δήμο του Ωρωπού. Το βάθος μάλιστα της θάλασσας επιτρέπει την ανάπτυξη κάθε είδους σχετικού αθλήματος, ενώ η συγκέντρωσή τους σε ένα χώρο με άρτια λειτουργικότητα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς για αθλητικά δρώμενα μεγάλης ή μικρής εμβέλειας, μπορεί να χρηματοδοτηθεί με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσελκύσει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις. Η επένδυση αυτή πρέπει να προχωρήσει άμεσα από τον Δήμο Ωρωπού μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε να ξεκινήσει όλη η απαραίτητη προεργασία για εξεύρεση χρηματοδότησης και από την ΕΕ.

3) Προστασία, ανάδειξη και περιβαλλοντική αξιοποίηση του υγροβιότοπου του Ωρωπού ως περιοχής ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας:

Ο Δήμος Ωρωπού οφείλει άμεσα να εκκινήσει το ζήτημα της προστασίας, της ανάδειξης και της περιβαλλοντικής αξιοποίησης του υγροβιότοπου ώστε αυτός να καταγραφεί ως περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας. Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης σημαντικών για το περιβάλλον υγροτόπων και υγροβιοτόπων της χώρας μας. Ο υγρότοπος του Ωρωπού δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν Φορέα Διαχείρισης. Οφείλουμε άμεσα να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο νέο Φορέα Διαχείρισης που περιλαμβάνει την Πάρνηθα και το Σχινιά Μαραθώνα. Ήδη ο Βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου φέρνει το θέμα στη Βουλή με σχετική παρέμβασή του.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι΄

Βαρνάβα Ελένη
Οικονόμου Βασίλης
Λέκκας Βασίλης

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εισήγηση για τον θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων του Δήμου Ωρωπού. (Του Γιώργου Γιαμαρέλου)



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ
ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Ωρωπός, 12 Οκτωβρίου 2012
Προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Δήμου Ωρωπού
κ. Χρήστο Νικολάου

Θέμα: Κατάθεση εισήγησης για τον θεσμό των Δημοτικών
Συμβουλίων των Εφήβων του Δήμου Ωρωπού.

1.- ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Ελεύθερη Κοινωνική Πρωτοβουλία Ωρωπού, μετά την αποδοχή της πρότασής της για την θεσμοθέτηση των Δημοτικών Συμβουλίων των  Εφήβων του Δήμου Ωρωπού, έχει την τιμή να καταθέσει και να παρουσιάσει στο Σώμα την παρούσα σχετική εισήγησή της, προς σηζήτηση και λήψη απόφασης.
Ο θεσμός των Δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων είναι μία καινοτόμος και πρωτοποριακή ιδέα που έχει ευρύτατη αποδοχή από την Κοινωνία και εκτιμάται ότι θα πρέπει να καθιερωθεί, με νομοθετική ρύθμιση, σε όλους τους Καλλικράτειους Δήμους της Χώρας. Ο θεσμός αυτός αποτελεί συνέχεια και επέκταση του πολύ επιτυχημένου,  κατά την άποψή μας, θεσμού της «Βουλής των Εφήβων», από τον οποίο άλλωστε αντλεί την έμπνευσή του.

2.- ΣΚΟΠΟΣ
 Σκοπός αυτής της ιδέας είναι να δοθεί στους Εφήβους του Δήμου Ωρωπού η ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τις ιδέες, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, και τις προτάσεις τους, για όλα τα θέματα που αφορούν:
 α) την Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα, από την οποία προέρχονται, β) τον Δήμο Ωρωπού, γ) την Χώρα, δ) το Μέλλον τους.
Οι εισηγήσεις των Εφήβων θα δώσουν το έναυσμα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιες από τις ιδέες και προτάσεις τους, να φέρουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι έφηβοι που θα λάβουν μέρος είναι απόφοιτοι της πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης των Δημόσιων ή Ιδιωτικών Λυκείων ή άλλων ομοιόβαθμων Σχολών του Δήμου Ωρωπού. Στον θεσμό αυτό μπορούν να λάβουν μέρος και οι μαθητές Λυκείων ή ομοιόβαθμων Σχολών εκτός των ορίων του Δήμου Ωρωπού, στα οποία φοιτούν μαθητές προερχόμενοι από Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ωρωπού. Κριτήριο για την συμμετοχή τους αποτελεί η σχολική τους επίδοση (βαθμολογία), και η Δημοτική ή τοπική Κοινότητα προέλευσής τους.
 3.-ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Ο αριθμός των εφήβων που θα λάβουν μέρος στα Συμβούλια αυτά είναι ίσος με τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων. (με τα σημερινά δεδομένα 41). Κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα αποστέλλει στο Συμβούλιο τόσους Εφήβους όσοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγει.

Με βάση τα ανωτέρω οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που συγκροτούν τον Δήμο Ωρωπού, αποστέλλουν τον ακόλουθο αριθμό Εφήβων:
α) Ο πρώην Δήμος Ωρωπίων αποστέλλει 11, β) Ο πρώην Δήμος Αυλώνα 7, γ) Ο πρώην Δήμος Καλάμου 6, δ) Η Δημοτική Κοινότητα Μαρκοπούλου 5, ε) Η Δημοτική Κοινότητα Καπανδριτίου 3, στ) Η Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών 3, ζ) Η Τοπική Κοινότητα Συκαμίνου 2, η) Η Τοπική Κοινότητα Μαλακάσας 2, θ) Η Τοπική Κοινότητα Πολυδενδρίου 2.

4.-ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
 Το Συμβούλιο των Εφήβων του Δήμου Ωρωπού συνεδριάζει στην ίδια αίθουσα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού. Στις Συνεδριάσεις των Εφήβων τα έδρανα διαμορφώνονται σε πτέρυγες, ανάλογα με την Τοπική ή Δημοτική κοινότητα που προέρχονται οι Έφηβοι Σύμβουλοι.

5.-ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Ο θεσμός των Συμβουλίων των Εφήβων διενεργείται κάθε χρόνο, διαρκεί τρείς ημέρες και τοποθετείται χρονικά στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων, δηλαδή αρχίζει στις 3 (τρείς) Ιανουαρίου και λήγει στις 5 (πέντε) Ιανουαρίου.

6.- ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τις Συνεδριάσεις των Εφήβων διευθύνει το προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού. Στις περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης μέλους του προεδρείου την θέση του καταλαμβάνει, για την εκάστοτε Συνεδρίαση, Αρχηγός Δημοτικής Παράταξης κατά σειρά εκλογικής δύναμης. Η Οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο, τους Αρχηγούς όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, και τον Πρόεδρο της δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής του δήμου. Η οργανωτική επιτροπή μεριμνά για την άρτια διοργάνωση και φροντίζει για όλες τις πτυχές της προετοιμασίας και πραγματοποίησης της σπουδαίας και πολλαπλώς επωφελούς αυτής εκδήλωσης.

7.-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

Κάθε Συνεδρίαση διαρκεί τέσσερις ώρες και διαιρείται σε Α΄( πρώτο) και Β΄( δεύτερο) μέρος, με ενδιάμεσο 15λεπτο διάστημα. Κάθε «μέρος» περιλαμβάνει:
α) 7 (επτά) 10λεπτες εισηγήσεις και
β) Συζήτηση (40 λεπτά) μεταξύ του ακροατηρίου και των εισηγητών. Κάθε εισηγητής δικαιούται μια μόνο εισήγηση. Η θέση Εισηγητή που απουσιάζει παραμένει κενή και η παρουσίαση της εισήγησής του ματαιώνεται.

8.-ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ-ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΜΟΥ

Για κάθε Συνεδρίαση τηρούνται πρακτικά, όπως και κατά τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο τέλος όλων των Συνεδριάσεων, με την φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής εκδίδεται ειδικός τόμος που περιλαμβάνει τα κείμενα των εισηγήσεων, φωτογραφία των εισηγητών, τον διενεργηθέντα διάλογο και άφθονο φωτογραφικό υλικό από όλες τις συνεδριάσεις και τις σχετικές εκδηλώσεις που συνδέονται με τον θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων. Ο τόμος αυτός διανέμεται, πρωτίστως, στους μαθητές όλων των Λυκείων ή ομοιόβαθμων Σχολών του Δήμου Ωρωπού.

9.-ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ
Στο τέλος της εκδήλωσης Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απονέμουν στους εισηγητές εφήβους έγγραφη «εύφημη μνεία» για την συμμετοχή τους στον θεσμό, που συνοδεύεται με διάφορα ωφελήματα και ανταμοιβές. Διευκρινίζεται ότι εισηγητής που δεν έχει προσέλθει στο Συμβούλιο και δεν έχει παρουσιάσει εισήγηση δεν δικαιούται την «εύφημη μνεία».
Τέτοια ωφελήματα και ανταμοιβές είναι:
1.- Η «εύφημη μνεία» ως σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό κάθε Εφήβου.
2.- Η προσαύξηση (πριμοδότηση) κατά 20% των μορίων, που συγκεντρώνουν οι κάτοχοι της «εύφημης μνείας», όταν ως υποψήφιοι, διεκδικούν οποιαδήποτε θέση προκηρύσσεται στον Δήμο Ωρωπού και έχουν τα από το νόμο απαιτούμενα προσόντα. H πριμοδότηση αυτή ισχύει για μια δεκαετία, από της κτήσεως του τίτλου.( θα γίνει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης). Εάν ο θεσμός αυτός, με νόμο του κράτους, εφαρμοσθεί σε όλους τους Δήμους της Χώρας, τότε να ισχύει για όλους τους Δήμους και για όλες τις Δημόσιες θέσεις που προκηρύσσονται.

10.-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Η διαδικασία και ο τρόπος επιλογής έχουν ως ακολούθως: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους οι Διευθυντές των Λυκείων ή άλλων ομοιόβαθμων Σχολών του Δήμου Ωρωπού αποστέλλουν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατάλογο όλων των μαθητών που αποφοίτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από όλες τις τάξεις του Λυκείου τους.
Στον κατάλογο αυτό οι μαθητές είναι ταξινομημένοι ανά Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα, και κατά σειρά βαθμολογίας. Κάθε τέτοιος κατάλογος, από κάθε Λύκειο ή ομοιόβαθμη Σχολή, με ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αναρτάται άμεσα στο διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε άλλες ιστοσελίδες της περιοχής).
Στον οριστικό κατάλογο που θα καταρτισθεί μετά την μελέτη των στοιχείων που περιλαμβάνουν οι κατάλογοι των Λυκείων και των άλλων ομοιόβαθμων Σχολών, μπορούν να συμπεριληφθούν, αν το επιτρέπει η βαθμολογία τους και όσοι μαθητές, προερχόμενοι από τον Δήμο Ωρωπού, φοιτούν σε Λύκεια ή ομοιόβαθμες Σχολές άλλου Καλλικράτειου Δήμου, εφόσον προσκομίσουν εγκαίρως (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) σχετικό πιστοποιητικό εις το οποίο να αναγράφεται η τάξη που αποφοίτησαν και η βαθμολογία τους. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται κατ΄επίσημο τρόπο (με λήψη αρ. πρωτ.) στον Πρόεδρο της Κοινότητας από την οποία προέρχονται.

11.-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Την 1η Οκτωβρίου και πάντως, οπωσδήποτε μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται συνάντηση – σύσκεψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, όπου συζητώνται πιθανές προσθήκες, ενστάσεις, αιτήσεις κ.λ.π. και καταρτίζεται ο οριστικός κατάλογος των εφήβων.
Στον κατάλογο αυτό για κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα καταχωρούνται κατά σειρά υψηλότερης προς χαμηλότερη βαθμολογία και ανεξάρτητα από το είδος του Λυκείου ή άλλης ομοιόβαθμης Σχολής ή τάξης αποφοίτησης, οι έφηβοι που δικαιούνται κατά προτεραιότητα να εκπροσωπούν την Τοπική ή Δημοτική κοινότητά τους, στα Δημοτικά Συμβούλια των Εφήβων.
Διευκρινίζεται ότι ο κατάλογος για κάποια Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ενδέχεται να περιλαμβάνει μαθητές από μία και μόνο τάξη , εάν συμβαίνει η τάξη αυτή να έχει τόσους αριστούχους που ξεπερνούν σε βαθμολογία τους μαθητές των άλλων τάξεων.
Με Ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οριστικός αυτός κατάλογος των Εφήβων (41 μέλη), αναρτάται άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου και αποστέλλεται στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό διαδικτυακό τύπο. Επίσης αναρτάται και σε κάθε Τοπικό ή Δημοτικό Κοινοτικό κατάστημα, ο κατάλογος των Εφήβων που θα εκπροσωπήσουν την συγκεκριμένη Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα, στα Δημοτικά Συμβούλια των Εφήβων.

12.-ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι των τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων αποστέλλουν, με συστημένη επιστολή, τη γνωστοποίηση επιλογής του κάθε εφήβου και ζητείται, μέχρι τέλους Νοεμβρίου να παραδώσουν στον πρόεδρο της κοινότητας τους :
α) το θέμα ( τίτλο) της εισήγησής τους,
β)σύντομη (100-εκατό-λέξεων) περίληψη της εισήγησής τους,
γ) πρόσφατη φωτογραφία τους, (τύπου ταυτότητας).
Τα προαναφερθέντα θα χρησιμεύσουν για την ετοιμασία του προγράμματος του καινοτόμου και πρωτοποριακού θεσμού των Δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων του Δήμου Ωρωπού. Τα στοιχεία αυτά παραδίδονται από τους Προέδρους των Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την επομένη της λήξης της προθεσμίας (1η Δεκεμβρίου).

13.-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ- ΟΔΗΓΙΕΣ

Ο κάθε Έφηβος δικαιούται να ζητήσει εγκαίρως πληροφορίες ή άλλα στοιχεία, κατά την κρίση του, που θα τον βοηθήσουν να ετοιμάσει την εισήγησή του: α) από τους καθηγητές του, β) τον Πρόεδρο της Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, γ) τους Δημοτικούς Συμβούλους, δ) τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ε) από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή πρόσωπο.

14.-ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου συνέρχεται η οργανωτική επιτροπή και ασχολείται με: α) την κατάρτιση του προγράμματος των Συνεδριάσεων, όπως αναφέρεται στο άρθρο 7, β) την έγκαιρη σύνταξη, εκτύπωση και αποστολή προσκλήσεων (Μητροπολίτη, Περιφερειάρχη, Υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής κ.ά.), γ) την έκδοση καλαίσθητου προγράμματος που θα περιλαμβάνει την επίσημη έναρξη, τους προσκληθέντας, τις Συνεδριάσεις , τα Θέματα των Εισηγήσεων και τους Εισηγητές ανά ημέρα Συνεδρίασης, όπως αναφέρεται στο άρθρο 7, δ) την ευρεία προβολή της εκδήλωσης με κάθε προσφερόμενο μέσο ή τρόπο, ε)την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Δήμου (Ν.Π.Δ.Δ., Γραφείο τύπου, εθελοντές κ.ά.), που μπορούν να συνδράμουν στην ευόδωση όλων των πτυχών της εκδήλωσης, στ) την πρόσκληση για συνδρομή και προσφορά βοήθειας σε όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Ωρωπού. ζ) την πρόσκληση των εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής για χορηγίες ή άλλες προσφορές.

15.-ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η πρώτη εφαρμογή του θεσμού αυτού θα γίνει το τριήμερο 3-5 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από την παρούσα εισήγηση.
Τα χρονοδιαγράμματα της προετοιμασίας της εκδήλωσης δεν θα τηρηθούν εκ των πραγμάτων, με απόλυτη ακρίβεια. Εκτιμάται όμως ότι, εάν κινηθούμε δραστήρια, επαρκεί ο χρόνος για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση αυτού του καινοτόμου, πρωτοποριακού και πολλαπλώς ωφέλιμου θεσμού.

16.- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Η παρούσα εισήγηση αποστέλλεται στον ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο της περιοχής του Δήμου Ωρωπού, με την παράκληση να αναρτηθεί, για να μπορέσουν οι δημότες αφού ενημερωθούν να εκφράσουν την γνώμη τους για την προτεινόμενη καινοτόμα και πρωτοποριακή καθιέρωση του θεσμού των Δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων, του Δήμου Ωρωπού. Μία καλή, κατά την άποψή μας, ιδέα και πρόταση, με τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη.

17.- ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η παρούσα εισήγηση αποστέλλεται ηλεκτρονικά και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για να την μελετήσουν και με τις δικές τους τοποθετήσεις στο Συμβούλιο, να την κάνουν πληρέστερη και περισσότερο, ενδεχομένως, λειτουργική. Τέλος, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατατίθεται δια της παρούσης εισηγήσεως και το αίτημα της κατ΄εξαίρεσιν συζητήσεως, σαν θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, κατά την σύγκληση του προγραμματισθέντος Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου, εξαιτίας του αδιαφιλονίκητα αποδεκτού χαρακτήρα του επείγοντος, που εμπεριέχει.

Με τιμή,
Γεώργιος Χρ. Γιαμαρέλος.


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Aνοιχτή Επιστολή του Βασίλη Λέκκα προς τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Αυλώνα.


12/10/2012


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ







ΠΡΟΣ:   ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
             ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΧΟΡΤΟΝΟΜΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ
             ΣΑΛΕΣΙ-ΜΠΟΥΓΑ

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο:  κ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορίες από έγγραφη πρόσκληση που έχει αναρτηθεί σ’ επιλεγμένους χώρους στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα, αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρεία για ενοικίαση αδιανέμητης μεγάλης έκτασης στη θέση ΜΑΛΕΖΑ και καλούνται τα μέλη του συνεταιρισμού σε γενική συνέλευση για συζήτηση επί του θέματος για να λάβουν απόφαση την Κυριακή 14/10/2012 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επόμενη Κυριακή 21/10/2012 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές τοποθετήσεις των μελών του συνεταιρισμού για την ενοικίαση μέρους της αδιανέμητης έκτασης που διαθέτουμε.  
Αυτό βέβαια θα συμβεί με ορισμένες προϋποθέσεις μετά από επιστημονική έρευνα που θα ζητήσει ο συνεταιρισμός κυρίως για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και τις περιβαλλοντικές λόγω της μεγάλης έκτασης που ζητάνε για εκμετάλλευση (αν πρόκειται για φωτοβολταϊκά όπως φημολογείται).
Χρειάζεται προσοχή και έρευνα πριν από τις υπογραφές για να μη βρεθούμε στο κενό όπως πριν λίγα χρόνια με την περίπτωση του Νοσοκομείου και μείνουν τα όνειρα και οι υπολογισμοί ορισμένων στον αέρα.

Παρακαλώ να χορηγήσετε σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού σ΄αυτή τη συνάντηση και πριν από οποιαδήποτε απόφαση:

  1. Αντίγραφο της αίτησης που έχει πρωτοκολληθεί στο συνεταιρισμό με τα στοιχεία της εταιρείας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
  2. Αποδεικτικό από την ενδιαφερόμενη εταιρεία ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη συνεργασίας με τη ΔΕΗ για το σύνολο της παραγωγής ρεύματος από την ενοικιαζόμενη έκταση.
  3. Αντίγραφο επίσημης βεβαίωσης του Δασαρχείου Καπανδριτίου που θα πάρετε εντός της εβδομάδος, η οποία θα αναφέρει τους νόμους και τα έγγραφα που θα επιτρέπουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ.
  4. Το αντίγραφο της απόφασης που έχετε απελευθερώσει τη ΜΑΛΕΖΑ από τη δέσμευση του Προεδρικού Διατάγματος για τη προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας.  (Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς).

Τέλος, καλό είναι να μη κυκλοφορούν οικονομικά νούμερα ενοικίασης που δεν έχουν καμμία σχέση με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα αλλά μόνο για εντυπωσιασμούς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


'Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία'.

του Γιώργου Πάντζα, Βουλευτή Αττικής.

Με την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, μοιάζει να οδεύουμε ως κοινωνία στην πραγματοποίηση μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας, η οποία έχει ως επίλογο την εθνική καταστροφή. Η επίσκεψη της καγκελάριου δεν θυμίζει τίποτα άλλο από την περίπτωση του δολοφόνου που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Θα μπορούσε άνετα να φαντάζει σαν την τελική πράξη του δράματος που ο ‘’εκτελεστής’’, κοιτάζοντας στα μάτια το θύμα με ‘’μερκελίστικο’’ - ψυχρό βλέμμα, δίνει την χαριστική βολή.
Αυτό διαφάνηκε κατά την παρουσία της στην χώρα μας, με την οποία η κα Μέρκελ  δεν κόμισε τίποτα παραπάνω πλην της άθλιας και αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κα Μέρκελ έθεσε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης την ψήφιση των επαίσχυντων μέτρων, δηλαδή την περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού.  Αυτό το μήνυμα αποτελεί και την ουσία της ολιγόωρης επίσκεψης, και όχι τα ΄΄ένοχα΄΄ ευχολόγια για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η δοσιλογική και καταστροφική, σε όλα τα επίπεδα, πορεία της χώρας η οποία ξεκίνησε με το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο και συνεχίζει μέχρι σήμερα με κύριους εκφραστές το τρίο στούντζες,  αποτυπώθηκε και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη αυτή. Βέβαια το αληθινό τρίο στούντζες έδινε στον κόσμο γέλιο, χαρά και αισιοδοξία σε αντίθεση με τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι δίνουν καθημερινά στον λαό μας ανεργία, φτώχεια, συσσίτια, αυτοκτονίες και χιλιάδες μαγαζιά με λουκέτα.       
Η θλιβερή όμως πραγματικότητα για την χώρα είναι ότι χειροκροτητές της παράστασης αυτής δεν είναι κάποιοι ξένοι που αρέσκονται ή αντιτίθενται στα συμφέροντα της Ελλάδας. Χειροκροτητές της παράστασης αυτής είναι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οι οποίοι είναι οι κύριοι υπαίτιοι της τραγικότητας αυτής μαζί με τον ΓΑΠ και την παρέα του.
Είναι αυτοί οι οποίοι, μαζί με τους προκατόχους τους, δημιούργησαν ένα κράτος ασθενή που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενόσημες ενέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Ένα κράτος διαλυμένο με κύριο πομπό και χαρακτηριστικό την λαϊκή ρήση «ο κλέψας του κλέψαντος και ο εξαπατήσας του εξαπατήσαντος». Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και που εξωθούν με βίαιο τρόπο την νεολαία μας να μεταναστεύσει και να αναζητήσει τα όνειρά της σε ξένες πατρίδες.  Δημιουργήσανε μια νεκρή χώρα - μία νεκρή πόλη, όπως ακριβώς ήταν το κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Τρίτη. Μετατρέψανε μια ζωντανή και δραστήρια οικονομία σε ένα αποσυνθεμένο σώμα το οποίο περιμένει απλά την σειρά του για να ενταφιαστεί. Προχωρήσανε σε μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακρωτηριάζοντας τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα η ύφεση να καλπάζει.  Χρόνια τώρα σπρώχνανε τον ελληνικό λαό να πάρει δάνεια για σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές, ομόλογα, και ο λαός «τσίμπησε». Διαλύσανε το σύστημα υγείας και φτάσανε στα όριά του το ασφαλιστικό.
Εκπορνεύσανε την παιδεία μας και σήμερα δεν υπάρχει κανένα κριτήριο για την εκπαιδευτική διαδικασία και αξιολόγηση. Παράλληλα, ενώ από την μια αρνούνται να μεταφέρουν τα παιδιά μας στα ειδικά και όχι μόνο σχολεία, από την άλλη διαθέτουν  υπέρογκα ποσά για να μεταφέρουν τους υπουργούς της συγκυβέρνησης και τους υπαλλήλους της διεθνής τοκογλυφίας. Προτιμάνε να περικόψουν δαπάνες που αφορούν στην θέρμανση των μαθητών μας, από το να καταγγείλουν την διαπλοκή και να βρουν χρήματα για παράδειγμα από την λίστα Λαγκάρντ.
Είναι οι ίδιοι μάλιστα που σήμερα έρχονται ως σωτήρες του έθνους εισάγοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που γνώρισε η κοινωνική διαστρωμάτωση. Ζητάνε από τον ελληνικό λαό να κάνει και άλλες θυσίες στο βωμό του βρώμικου καπιταλιστικού συστήματος. Να δεχθεί ο ελληνικός λαός να σκύψει για άλλη μια φορά το κεφάλι και να υπομένει από τους ‘’Yes sir’’ την σωτηρία της χώρας.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Οι εν λόγω κύριοι εξυπηρετούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό-τοκογλυφικό σύστημα και ενεργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι η συνέχεια και οι κύριοι εκφραστές του δόγματος του σοκ. Δίνουν γη και ύδωρ στα αφεντικά τους προκειμένου να εισπράξουν ένα προδοτικό ‘’μπράβο’’.
Για αρχή λοιπόν απαιτείται ο ελληνικός λαός να συνταχθεί με τους λαούς της Ευρώπης και να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Μέρκελ και την κουστωδία της (Ρέσλερ, Σόιμπλε, Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, και των ξεφτεριών της «Bild»), που συνεχώς οξύνουν το κλίμα, να  στηρίξουν πολιτικά το δοκιμαζόμενο λαό του Νότου της Ευρώπης. Κατά δεύτερον να αντισταθεί, στο πλευρό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. και του Προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, στο ξεπούλημα της χώρας και στις μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας.
Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη, ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας.
Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να κοιταχτούμε στον καθρέφτη ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί και να αναρωτηθούμε, εάν ως χώρα θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί ο επίλογος αυτής της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Ή εάν πρέπει να αντισταθούμε στην λιτότητα και στην συνολική κοινωνική αντιμεταρρύθμιση του Μνημονίου η οποία αναδιοργανώνει με βίαιο τρόπο τη μεταπολεμική πολιτική οικονομία της πατρίδας μας

Βασίλης Οικονόμου: 'Ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τέρμα στα έκτακτα χαράτσια'.

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Alpha 9,89», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να τελειώνουμε με την πανσπερμία φόρων γύρω από τα ακίνητα. Είμαστε υπέρ ενός Ενιαίου Φόρου για τα ακίνητα και την κατάργηση των έκτακτων «χαρατσιών» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θέλουμε απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα και στα ακίνητα προκειμένου να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι θα πληρώσει στο κράτος. Ο στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι το νέο φορολογικό σύστημα και ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα να διέπονται από κοινωνική δικαιοσύνη και να μπορούν να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες στις υποχρεώσεις που θα προκύπτουν από την δραστηριότητά τους και την περιουσία τους». 
  
12 /10 / 12

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το Μαρκόπουλο Μεσογαίας πράττει... ο Δήμος Ωρωπού?



Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει και σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2012, που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 – 13.00, στον υγρότοπο της Βραυρώνας.
Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων."

anatolikiattikinews.blogspot.com

Από την αρχή σχεδον της ανάληψης της διοίκησης από την παρούσα δημοτική αρχή "έρχεται" στις οικονομικές επιτροπές και τα δημοτικά συμβούλια το θέμα της δημιουργίας Περιβαλλοντικού Πάρκου στον υδροβιότοπο του Ωρωπού.
Στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ψηφίστηκε η ανάθεση για την μελέτη: 
 "Προστασία και ανάδειξη υδροβιότοπου στη θέση Αλυκές Ωρωπού και δημιουργία πρότυπου οικολογικού πάρκου", που ανατέθηκε στο μελετητικό γραφείο της κ. Αικατερίνης Χελιδώνη. Από τότε ως πολίτες δεν είχαμε καμιά ενημέρωση ούτε για την πορεία της μελέτης αλλά ούτε και για το πρόγραμμα της περαιτέρω δράσης για την υλοποίηση του περιβαλλοντικού πάρκου που θα μπορούσε να φέρει χρήμα στην τοπική αγορά, και κατά την φάση της κατασκευής όπου θα χρειαστεί εργατικό δυναμικό, αλλά και κατά την λειτουργία του μιας και θα προσελκύσει τουρίστες. 
Το λυπηρό είναι πως η εικόνα με τα σχέδια για οικολογικά πάρκα είναι σε πλήρη αντίθεση με την παρούσα εικόνα της ευρύτερης περιοχής του υδροβιότοπού μας...