Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δημοτικές πρωτοβουλίες και....πρωτοτυπίες.

Της Θεοδότας.

Θετική η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, της επιτροπής αγώνα και της δημοτικής αρχής να κλείσουν έστω και συμβολικά τις "μπούκες του θανάτου" των βιομηχανιών που μολύνουν τον Ασωπό. Το ότι τα προβλήματα παλιώνουν δεν σημαίνει ότι παύουν να υφίστανται....
Θετική και η κίνηση της δημόσιας διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος αν και με το "κούρεμα" που περιμένουμε στο χρέος της χώρας και το άγνωστο μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι άνωθεν, τα απανταχού Επιχειρησιακά Προγράμματα των Δήμων βλέπω να μένουν φιλολογικές συζητήσεις και αποτύπωση ονείρων. 
Πάντως ο Δήμος Ωρωπού πρωτοτύπησε δημιουργώντας "Διεπιστημονική Ομάδα Έργου" (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ασωπός") που θα χειριστεί το Επιχειρησιακό- και αν τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά παρακαλώ διορθώστε με-:
Διεπιστημονική λέγεται μια επιτροπή που αποτελείται μόνο από επιστήμονες και μάλιστα διαφορετικών ειδικοτήτων (εξού και το -δι-  που προέρχεται από το -δια-  Δια-επιστημονική)  που ανταλλάσσουν τα φώτα τους για να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα με αποκλειστική βάση την επιστημονική τους κατάρτιση.
Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιτροπής!! που θα μπορούσε να ονομαστεί αλλιώς.
Τέλος, πάλι καλά που έχουμε την τρομολαγνεία με τις εικόνες του θανάτου του Καντάφι για να βλέπουμε τα χειρότερα και να ξεχνάμε τα δικά μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: