Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

H Θέση της δημοτικής αρχής για την εγκατάσταση χώρων κράτησης σε στρατόπεδα του Δήμου Ωρωπού.

Δημοτική Αρχή:

 Ο Δήμος Ωρωπού είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο εγκατάτάστασης και νέων φυλακών στην περιοχή μας.

Σχετικά με τις πληροφορίες που διαρρέουν για την δημιουργία “κέντρων κράτησης” σε στρατιωτικούς χώρους στον Δήμο Ωρωπού έχουμε να δηλώσουμε κατ’ αρχήν ότι ο Δήμος μας σέβεται απεριόριστα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταδικάζει την λογική της πολιτικής που εφαρμόζεται, η οποία χτίζει “αποθήκες ανθρώπινης δυστυχίας”.
Πιο συγκεκριμένα, είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτή την χρήση των στρατοπέδων διότι αυτοί οι χώροι ανήκουν στους δημότες του Ωρωπού στους οποίους πρέπει να αποδοθούν για ελεύθερη, κοινόχρηστη, κοινωφελή και αναπτυξιακή χρήση.
Ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας “κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών” στην θέση “Κατσιμίδι” είναι γνωστό ότι η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι μια “κατάκτηση” τόσο για την Κεντρική όσο και για την Τοπική Διοίκηση αφού αποτελεί πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης με ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, συνορεύει με τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και συνιστά περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η δημιουργία ενός κέντρου λαθρομεταναστών υπονομεύει τα χαρακτηριστικά αυτά και υποβαθμίζει την περιοχή.
Σχετικά με το ενδεχόμενο μεταστέγασης των φυλακών Κορυδαλλού στην Μαλακάσα, το γεγονός και μόνο ότι θα βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τις υφιστάμενες Φυλακές Αυλώνα θα έφερνε άλλο ένα κέντρο κράτησης στον Δήμο μας, κάτι που θα επιβαρύνει και θα υποβαθμίσει την περιοχή αλλά θα δημιουργήσει και πρόσθετο πρόβλημα ασφάλειας.
Είμαστε ένας Καλλικρατικός Δήμος που αποτελεί πνεύμονα ζωής για όλο το λεκανοπέδιο και δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα για καθαρότερο περιβάλλον, ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για όλους. Με αυτό το σκεπτικό, το στρατόπεδο της Μαλακάσας και άλλοι σχετικοί χώροι έχουν προταθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την στέγαση Νοσοκομείου, χώρων αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς και ήπιας ανάπτυξης.
Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των δημοτών μας, όχι λέγοντας «ναι στα κέντρα, αλλά στην αυλή του γείτονα», όπως άστοχα ισχυρίστηκε προσφάτως κάποιος πολιτικός, αλλά με την γνώση και την απαίτηση των πολιτών για σοβαρές και βιώσιμες λύσεις που προστατεύουν τις ανθρώπινες ψυχές, δεν επιβαρύνουν την κοινωνία και δεν δοκιμάζουν την συνοχή της. Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθεί η κεντρική διοίκηση είναι αντίθετη με αυτές τις αρχές και γι’ αυτό οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα. Έτσι, έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να συζητήσουμε διεξοδικά αυτά τα θέματα που άπτονται και σχετίζονται με την περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: