Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ποιός θα είναι ο...τολμήρος Δήμαρχος του 2014??

Από σήμερα τέλος ο κρατικός κορβανάς για τους Δήμους που μπαίνουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε διαρκή παρακολούθηση από το Υπουργείο Οικονομικών. 


Στη περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, τότε αυτομάτως θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις, ενώ εάν διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις επί 2 συνεχή τρίμηνα τότε θα τοποθετείται Επόπτης.
Ειδικά για τους ΟΤΑ, προβλέπεται ότι οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα καλύπτονται και με αύξηση φόρων και τελών."
ΠΗΓΗ:  iefimerida.grΜε λίγα λόγια Οι δημοτικοί φόροι που πληρώνονται μέσω της ΔΕΗ θα μπορούν να αυξάνονται στο δεκαπλάσιο.

Ποιος Δήμαρχος λοιπόν που δεν θα φτάνει τους στόχους του προϋπολογισμού και θα αναγκάζεται να βάλει νέους φόρους στους Δημότες θα έχει πιθανότητες επανεκλογής? 

Όταν θα ψηφίσουμε λοιπόν το '14 καλό θα είναι να λάβουμε υπόψιν τα εξής:

  1. Ο Δήμαρχος της πενταετίας θα πρέπει να θέλει να έχει πολιτικό μέλλον!! Δηλαδή να θελήσει να ξαναγίνει  Δήμαρχος για δεύτερη πενταετία.
  2. Θα πρέπει να έχει πλήρως συνειδητοποιημένα στελέχη στο ψηφοδέλτιό του που να κατανοούν πως 'το ταμείον είναι μείον' και δεν θα έχουν απαιτήσεις για εξυπηρετήσεις ημετέρων.. ώστε Εκείνος να μην κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο από ενδεχόμενες δυσαρέσκειες.
  3. Τα έμμισθα στελέχη του να μπορούν να διαχειριστούν πλήρως την νέα κατάσταση..
  4. Να μην έχει ...άγνοια κινδύνου.
Ο Επίλογος δικός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: