Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Απαντήσεις από τον Βασίλη Λέκκα.


Αυλώνας 23/1/2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΕΚΚΑ
ΜΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΤΗΜ. ΣΑΛΕΣΙ ΜΠΟΥΓΑ
ΑΥΛΩΝΑ

ΘΕΜΑ:  «ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ»


Αγαπητέ άγνωστε σχολιαστή, φίλε, "Αυλωνίτη".
Διαβάζοντας την τοποθέτησή σου, «Τελειώνει ο Δημητρίου από τον Συνεταιρισμό», στο armeni avlonas 22/1/2016. Λόγω του ότι αναφέρομαι έμμεσα στο κείμενό σου μου δίνεις τη δυνατότητα να τοποθετηθώ και να ενημερώσω για τις επικείμενες εκλογές 31/1/2016 τους συνεταίρους αν και αποφεύγω να απαντάω σε άτομα που δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύπτουν το όνομά τους συμμετέχοντας ευκαιριακά και ανώνυμα κριτικάροντας τα πάντα από την καρέκλα τους ανάλογα με την επιθυμία τους  για ό,τι συμβαίνει στο τόπο μας.
Η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη για την συμμετοχή στις εκλογές μελών του συνεταιρισμού χωρίς δικαίωμα ψήφου έγινε την 8/2/2013 και όπως όλες οι πρωτόδικες αποφάσεις έχουν το δικαίωμα να κριθούν στο Εφετείο.
Η συζήτηση στο Εφετείο θα γίνει στις  25/2/2016.
Η διαδικασία της  εκλογής του προηγούμενου Δ.Σ.  την 20/1/2013   έγινε κατόπιν αλλαγής άρθρων του καταστατικού από  σχεδόν το σύνολο των μελών της Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε την 5/12/2010.
Από τους ελάχιστους που δεν ενέκριναν αυτή την αλλαγή ήμουν και εγώ προσφεύγοντας   όμως μόνος μου στη Δικαιοσύνη στην αρχή για το Καταστατικό στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα (Μάρτιος 2011) και στη συνέχεια για τις εκλογές Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Φεβρουάριος 2013).
Φίλε διαμαρτυρόμενε σίγουρα είσαι ένα μέλος εξ αυτών που αποφασίσατε να γίνουν έτσι οι εκλογές και σήμερα βάζεις διάφορα ερωτήματα.  Εάν πράγματι σε ενδιαφέρει η πορεία του Συνεταιρισμού έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. εκ του Καταστατικού πρέπει να γίνουν πριν τη συμπλήρωση των 3 ετών. (Η θητεία του Δ.Σ. είναι 3 έτη).  Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει σχετικά για τη ψήφο:
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μερίδια.  Κάθε ένα μερίδιο έχει τρεις ψήφους δηλ. 208 μερίδια Χ 3 ψήφους = 624 ψήφους το σύνολο.  Άρα ο έχων 133/400 του μεριδίου έχει ένα (1) ψήφο.  Ο έχων 266/400 έχει δύο (2) και ο έχων 400/400 έχει τρείς (3) ψήφους.  Οι έχοντες λιγότερο από τα 133/400 του μεριδίου αποφασίζουν με το ποσοστό τους ποιος θα τους εκπροσωπήσει στη ψήφο.
Με την αναγνώριση από το Δ.Σ. να διεξαχθούν οι εκλογές σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης πριν την απόφαση του Εφετείου καθώς επίσης και οι ψήφοι στο ψηφοδέλτιο να είναι (4) με βρίσκει σύμφωνο.
Για οποιαδήποτε απορία, υπάρχει και η Γενική Συνέλευση ή η καλοπροαίρετη προσφυγή στη Δικαιοσύνη όπως η δική μου περίπτωση
(προσωπικά με τον κ.Δημητρίου δεν έχω τίποτα).  Η Γενική Συνέλευση του έδωσε το δικαίωμα με την αλλαγή των άρθρων του καταστατικού που ψήφισε να γίνονται έτσι οι εκλογές.  Με την ευκαιρία θέλω να ενημερώσω ότι η πρώτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές θα είναι για συζήτηση και απόφαση αλλαγής  άρθρων του καταστατικού.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία ενημέρωσης που μου έδωσες.

Λέκκας Βασίλης
Ανεξάρτητος υποψήφιος του νέου Δ.Σ.


Υ.Γ.  Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να μεγαλουργήσουμε για το τόπο μας με τη σωστή διαχείριση του συνεταιρισμού αρκεί να μην εμφανιζόμαστε σε κάθε εκλογή και να μας απασχολεί μόνο η ψήφος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: