Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η "μέγγενη" και το Ιατρικό Κέντρο Ωρωπού.

Ένας προβληματισμός που προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου του Γ. Γιασημάκη.

Είναι γεγονός (και με βάση την κοινή λογική) πως από την λειτουργία του νέου Ιατρικού Κέντρου Ωρωπού στον ανακαινισμένο χώρο της Λεωφ. Χαλκουτσίου πολιτικό όφελος θα προκύψει τόσο για το δήμαρχο Θωμά Ρούσση όσο και για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Γιασημάκη.
Ο πρώτος είναι ο δήμαρχος, επί δημαρχίας του οποίου θα έχει παραχωρηθεί ο χώρος και υλοποιηθεί το έργο και ο δεύτερος ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών, επί της θητείας του οποίου θα πραγματοποιηθεί και θα λειτουργήσει το κέντρο. Εάν, λοιπόν, μόνο πολιτικό όφελος πρόκειται να υπάρξει για τους εμπλεκόμενους τοπικούς μας πολιτικούς τότε γιατί να υπάρχουν καθυστερήσεις ή αντιπαραθέσεις;
 Για 2-3 άτομα εκ Καπανδριτίου ορμώμενα μίλησε απαντώντας (μεταξύ άλλων) σε ερωτήσεις ο κ. Γιασημάκης σε συνέντευξη Τύπου, που πιθανότατα βλέπουν με φόβο και αντιδρούν στην λειτουργία του νέου Iατρικού Kέντρου Ωρωπού. 
Διερωτώμεθα, υπάρχει περίπτωση 2-3 παράγοντες να "πιέζουν" την δημοτική Αρχή για να μην ξεκινήσει η λειτουργία των Ιατρείων; Κι αν θα μπορούσε να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο για πόσο μπορεί μια δημοτική Αρχή να "τρενάρει" τη λειτουργία του κέντρου; 
Τα παραπάνω είναι σενάρια επί χάρτου, εκπορευόμενα όμως από τα αναφερθέντα στην συνέντευξη Τύπου του κ. Γιασημάκη. 
Σημειώνουμε πως κατά την δημιουργία του 'Καλλικράτη' και τον σχηματισμό του Δήμου Ωρωπού δεν ελήφθησαν υπόψη αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία ξεχωριστού Δήμου για τις περιοχές που συνορεύουν με το Καπανδρίτι όπως οι Αφίδνες, ο Βαρνάβας κ.ά . Πολλοί συμπολίτες μας θέτουν και σήμερα το αίτημα για διαχωρισμό του Δήμου Ωρωπού και διαθέτουν επιχειρήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: