Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΔΗΣΩ, ΜΕΤΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ»
Εκατοντάδες φίλοι και μέλη της ΔΗΣΩ εγκαινίασαν μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση στο νέα Δήμο Ωρωπού, μέσα από τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό», που διεξήχθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Περισσότεροι από 500 κάτοικοι του νέου Δήμου έδωσαν το παρόν στο διήμερο των εργασιών του Συνεδρίου και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη και ο Δήμος προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται, θέλει να συμμετέχει και θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε όλες τις εξελίξεις. Μπορείτε και θέλετε να είστε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ» ήταν το κάλεσμα του Βασίλη Οικονόμου στους συνέδρους. Δεν περιμένουμε από κανένα να δώσει τις λύσεις στα προβλήματά μας. Συμμετέχουμε με ιδέες και προτάσεις και μέσα από την διαβούλευση θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τις καλύτερες και πιο καινοτόμες διεξόδους για τα πιεστικά προβλήματα και να δώσουμε το στίγμα της πολιτικής που θέλουμε να κυριαρχήσει στο Δήμο μας. Ανυποχώρητοι σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής δεν θα δεχτούμε να καταρρεύσουν οι κοινωνικές δομές στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας μας. Η κοινωνική πρόνοια, η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική υποστήριξη μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι όπλο απέναντι σε αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την ανέχεια στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Δημιουργούμε συλλογικά όργανα, δεν περιοριζόμαστε σε ένα αρχηγικό μοντέλο οργάνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παρουσιάζοντας την δομή της ΔΗΣΩ και το καταστατικό της. Με Γραφεία Πόλης σε κάθε περιοχή, την Εκτελεστική Γραμματεία, την Νεολαία ΔΗΣΩ, αλλά και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και Τήρησης του Καταστατικού και των Διαδικασιών, δημιουργείται η Κεντρική Επιτροπή της παράταξης. Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΗΣΩ αποτελούν μια ομάδα στελεχών πρώτης γραμμής, ικανή να θέσει θέματα, να προκαλέσει εξελίξεις και να κάνει αισθητή την παρουσία της παράταξης σε όλα τα επίπεδα του νέου Δήμου Ωρωπού.  
Η επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας με παράλληλη αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πλεονεκτημάτων μας είναι ο πλέον αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος αειφόρου ανάπτυξης και είναι σταθερή μας δέσμευση μέσα από αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας μπορούμε να αποτελέσουμε την διαφορά και να εξελιχθούμε σε πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλη την Ελλάδα. Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις γίνονται πράξη, μέσα από την συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο, στις επιτροπές του Δήμου και μέσα από τις παρεμβάσεις μας που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα από τα εκλεγμένα όργανα της ΔΗΣΩ. Από την Δευτέρα 4 Απριλίου συγκροτούνται τα όργανα της παράταξης και αρχίζει μια νέα εποχή συμμετοχής για να γίνει πράξη μια Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση για την Κοινωνία, χωρίς περιορισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς δεσμεύσεις. Ανοικτή, συμμετοχική και δίπλα στον πολίτη η παράταξή μας θα έχει λόγο και θα αγωνιστεί για την επίλυση όλων των ζητημάτων, μικρών και μεγάλων, του νέου Δήμου. Οι κάτοικοι του νέου Δήμου Ωρωπού θα γνωρίζουν τα  επόμενα χρόνια μια παράταξη που δεν ιδρύθηκε με αυτοσκοπό να κερδίσει τον Δήμο αλλά με στόχο να φέρει νέα δεδομένα στην Αυτοδιοίκηση και στον τόπο. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε την πορεία μας και η εγγραφή 400 μελών στα μητρώα της παράταξης αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Δήμου Ωρωπού θέλει να συμμετέχει ενεργά, θέλει να έχει λόγο στην αυτοδιοίκηση, θέλει να αναλάβει την τύχη της και δεν περιμένει αυτόκλητους ή κομματικά εντεταλμένους σωτήρες για να την κατευθύνουν σύμφωνα με τα μικροκομματικά τους ή τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Θέλουμε η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ανεξάρτητη, να μην δεσμεύεται ούτε να κατευθύνεται από κανέναν κομματικό όργανο.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γ Οικονομάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γ Καλαφατέλης, ο πρ Δήμαρχος Κηφισιάς, Β. Βάρσος, ο υπ Δήμαρχος Ωρωπου, Γ Γιασεμάκης, ο υπ Δήμαρχος Αχαρνών, Γ Κασσαβός, ο υπ Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αθ. Πανωλιάσκος, ο υπ Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, Ν Μπάμπαλος, ο υπ Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δ Κυπριώτης.  Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες από την Περιφερειακή Παράταξη της Αττικής, «Άρμα Πολιτών» αποτελούμενη από τον πρώην Υπουργό και Περιφερειακό Σύμβουλο, Στ Παναγούλη, τον δημοσιογράφο και Περιφερειακό Σύμβουλο, Ν Αθανασίου, Π Χατζηπέρο, Δ Βλαχάκη καθώς και από την Περιφερειακή Παράταξη Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κ Διάκος. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού, Γ Παπαγιάννης, Δ. Λάμπρου, Δ. Σωτήρχος, ο  Πρόεδρος των Κοινοφελών Επιχειρήσεων Δήμου Ωρωπού (ΚΕΔΩ), Δημοτικός Σύμβουλος, Β. Φοργιάρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ωρωπού Γ. Αρμυριώτης και ο Γ Γιαμαρέλος, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: