Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στον Φάνη Σαπατίνα και πρώτη μετάδοση του τραγουδιού ''ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ''.

Το παρακάτω υλικό δόθηκε εξ' ολοκλήρου από τον καλλιτέχνη:

Άρχισε να γράφει ποιήματα από 10 χρόνων. Στα 17 αποφάσισε να μάθει κιθάρα για να μελοποιήσει δικούς του στίχους και για να τραγουδάει αγαπημένα του τραγούδια κυρίως του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Νικόλα Άσημου.
Έτσι ξεκίνησε να τραγουδά στις παρέες του στην παραλία Ωρωπού έως το ξημέρωμα.

Η πρώτη του εμφάνιση σε κοινό ήταν σε θεατρική παράσταση του Λυκείου στον Ωρωπό. Η παράσταση είχε τίτλο "κοινή λογική" και έγραψε γι αυτήν 5 τραγούδια που τραγούδαγε κατά την διάρκεια του έργου μαζί με τραγούδια του Σιδηρόπουλου.
Ένα απ αυτά είχε τον τίτλο του έργου "κοινή λογική"
                                        ένας κόσμος που για τέλος έχει αρχή
                                        και μια νύχτα ξεκινάει με την αυγή
                                       -Ήλιε μου μη φυλακίζεις την κραυγή
                                        οι ηλιαχτίδες κάγκελα της φυλακής
                                        δεν υπάρχω κι όμως έφθασα εδώ
                                        και την λογική σας έχω οδηγό
                                        κι ήταν πρώτη μου η τελευταία ματιά
                                        με το ένστικτο ριγμένο στη φωτιά.


Το 1996 πέρασε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλές συναυλίες του ΤΕΙ και να αποκτήσει εμπειρίες παίζοντας πάντα δικά του τραγούδια.Το ίδιο διάστημα ήταν τραγουδιστής σε ροκ μπάντα στον Ωρωπό.
Συμμετείχε στα πρώτα "Αμφιάρεια" ανοίγοντάς τα με 10 δικά του τραγούδια/
Το 2002 κατατάχτηκε στον στρατό όπου έγινε ο κύριος τραγουδιστής στην μπάντα της Ταξιαρχίας,στην Κώ. Τραγούδησε σε όλες τις βραδιές "οπλίτη", σε όλα τα στρατόπεδα  του νησιού καθώς και στα γύρω από την Κώ νησιά που ανήκαν στην Ταξιαρχία.
Στις συναυλίες και εκδηλώσεις του στρατού εξασκήθηκε στο "λαϊκό" τραγούδι τόσο που κανείς δεν κατάλαβε πως ήταν ροκάς. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μέχρι τώρα μουσική πορεία του.
Όταν απολύθηκε, δέχτηκε πρόταση από Κρητική μπάντα να πάει για ένα χρόνο στην Κρήτη  να τραγουδήσει σε συναυλίες,σε εκδηλώσεις και κρητικά γλέντια κυρίως λαϊκά και έντεχνα κρητικά.
Μετά την εμπειρία αυτή γύρισε στον Ωρωπό.Εκεί τραγούδησε στο εστιατόριο "Ουδείς λόγος"για ένα χειμώνα.
Εκείνη την εποχή ήταν τυχερός γιατί γνώρισε τον Πάνο Γεραμάνη διακεκριμένο δημοσιογράφο:έγραφε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και είχε για 15 χρόνια την εκπομπή στην ΕΡΑ 'Λαικοι Βάρδοι". Τον άκουσε σε φιλικό σπίτι να τραγουδάει με την κιθάρα του και αποφάσισε να του βρει κάποιο "σχήμα" στην Αθήνα.Ο Πάνος Γεραμάνης και η γυναίκα του Ναυσικά μίλησαν για τον Φάνη στον Γιάννη Λεμπέση,τον τελευταίο των Μοϊκανών του ρεμπέτικου με μεγάλη δισκογραφία, 25 χρόνια στο πάλκο,και εμφανίσεις στην TV και το ραδιόφωνο.Του ζήτησαν να τον ακούσει και ή να του βρει  "σχήμα" ή να τον κρατήσει ο ίδιος-άν του κάνει-.Τότε τον άκουσε και τον πήρε κατευθείαν στο "σχήμα" του.


 Εδώ και 6 χρόνια έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα με συναυλίες. Τραγουδούσε στην Κυψέλη για 4 χρόνια και 2 χρόνια στον Άλιμο με την ίδια μπάντα του Γιάννη Λεμπέση. Έχει αναλάβει το λαϊκό πρόγραμμα και οι δυο έχουν δέσει πολύ καλά επαγγελματικά και καλλιτεχνικά.






 
Παράλληλα  από την Πέμπτη 28 του μήνα όπως και κάθε Πέμπτη προσφέρει στους λάτρεις του ροκ και έντεχνου τραγουδιού μουσικές βραδιές στο Freakonica bar, Βαλτετσίου 61, στην Πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα.
''Το μπαλόνι'' σε πρώτη μετάδοση από πρόβα:
 
To 'Cambay's Water' από τον Φάνη Σαπατίνα:  http://www.youtube.com/watch?v=H3lNPPX57IQ