Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για πρώτη φορά....

 
Στις 14 Σεπτέμβρη για πρώτη φορά από την εποχή των Κοινοτήτων και των Καποδιστριακών Δήμων πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση Προέδρων και μελών των δύο φιλοζωικών σωματείων του Δήμου μας ( Ωρωπού και Καλάμου) αλλά και φιλόζωων πολιτών. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Καλάμου κ. Παναγιώτης Βασιλάκος που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης.
Αυτή η πρωτοβουλία δεν ήταν εποικοδομητική μόνο για τους φιλόζωους αλλά για όλους τους πολίτες του Δήμου που κάθε Σεπτέμβρη βλέπουν τις γειτονιές τους να γεμίζουν με εγκαταλελειμμένα ζώα, ανεμβολίαστα που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχήματος για τους οδηγούς. 
Τον λόγο πήραν σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι και παρουσίασαν προτάσεις μεταξύ των οποίων ήταν η σύμβαση με κτηνιάτρους, το αίτημα στον Δήμο για έγκριση τεχνικού προγράμματος που θα αφορά και στις στειρώσεις, η εύρεση χώρου για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων κ.α.
Είναι θετικό που σε καιρούς οικονομικής κατάρρευσης, (που εγκυμονεί και την κοινωνική κατάρρευση), υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: