Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Β. Οικονόμου: «Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!!»


Αθήνα, 07 – 02 - 2014

«Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!!»

Με έκπληξη διαβάζω τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα διόδια της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Ωρωπό και οι οποίες περιέχουν ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ.
Σε όλη μου την πολιτική πορεία πολιτεύομαι με σεβασμό προς το ΚΚΕ και τα στελέχη του, τιμώντας την ιστορία τους. Όλες μου οι αντιπαραθέσεις με τα στελέχη του ΚΚΕ χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο πολιτικό πολιτισμό παρά τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες μας. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχίσω να πολιτεύομαι έναντι του ΚΚΕ παρά την ακατανόητη και «περίεργη» προσωπική επίθεση του τοπικού εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης του, ο οποίος ψευδολογεί και παραποιεί την μόνη πραγματική αλήθεια που γνωρίζει όλος ο λαός του Ωρωπού! Ποια είναι αυτή; Είναι σε όλους γνωστό ότι σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ στου οποίου την Κοινοβουλευτική Ομάδα τότε ανήκα, δεν υποστήριξα το σχέδιο Σουφλιά για την χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και την επιβολή υπέρογκων διοδίων στη Βόρεια Αττική που ψηφίστηκε στη Βουλή το 2007. Η θέση μου τότε ήταν καθαρή και γνωστή και δημόσια έναντι όλων (Επισυνάπτω σχετικό δελτίο τύπου που είχα εκδώσει στις 16 – 3 – 2009 καθώς και μια από τις σχετικές ερωτήσεις μου στη Βουλή με ημερομηνία 25 – 06 – 08 που καταδεικνύουν και στους πλέον καχύποπτους την δημόσια εναντίωση μου στο συγκεκριμένο Νόμο). Αυτό είναι άλλωστε το γνώρισμά μου, ότι πάντα μιλάω ανοικτά και καθαρά χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος είτε αυτό αφορά τα διόδια, είτε αφορά τα μνημόνια, στα οποία ήμουν από τους ελάχιστους που στάθηκαν απέναντι, από την πρώτη στιγμή. Την ίδια θέση κράτησα και το 2013, όπου στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνέχιση αυτών των συμβάσεων, καταψήφισα μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου.
Είναι πολύ λυπηρό ότι αυτή τη μοναδική αλήθεια, η οποία προφανώς δεν εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς του τοπικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, να τον οδηγεί σε ψευδολογίες και μη αρμόζουσες με την ιστορία του ΚΚΕ πολιτικές πρακτικές. Η θλιβερή αυτή πολιτική συμπεριφορά προς άγραν ελαχίστων ψήφων λέγοντας καταφανώς ψέματα προσβάλει το ήθος και την εικόνα του ΚΚΕ.
Δεν θα διολισθήσω στο επίπεδό του αλλά θα διατηρήσω το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ που χαρακτηρίζεται από αλληλοσεβασμό, ευπρέπεια και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, όπως κάνω από το 2000 που βρίσκομαι στη Βουλή αλλά και σε κάθε δημόσια συζήτηση που συμμετέχω μαζί με εκπροσώπους του ΚΚΕ. Θα προσπεράσω την ατυχή εξαίρεση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Ωρωπό ο οποίος κινείται με κλασικές παλαιοκομματικές μεθόδους, οι οποίες ποτέ δεν υιοθετήθηκαν από το ΚΚΕ και τα στελέχη του.  

Δελτίο Τύπου για τα Διόδια (16/3/2009)

(1) Ερωτήσεις στην Βουλή. (25/6/2008)

(2) Ερωτήσεις στην Βουλή. (25/6/2008)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: ΔΕ.ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!!