Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Περί ύδρευσης...

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στον Ωρωπό, πολύ πριν τον "Καποδίστρια" από την εποχή των Κοινοτήτων, υπήρχαν προβλήματα με την ύδρευση στην περιοχή όχι τόσο με το πεπαλαιωμένο δίκτυο, όσο με τις χρεώσεις και τους λογαριασμούς.

Φήμες πλανώνται κατά καιρούς κάθε προεκλογική και μετεκλογική περίοδο για σβησμένους λογαριασμούς, χαλασμένα ρολόγια και προεκλογικές χάρες ακόμα και για εξοφλημένους λογαριασμούς που φαίνονταν...ανεξόφλητοι και πολλές άλλες ιστορίες. 
Ποιά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα με τις χρεώσεις σήμερα?
  • Οι μετρήσεις ρολογιών αναδρομικά. Σπανίως γίνονται μετρήσεις της κατανάλωσης μία φορά το εξάμηνο όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα η κατανάλωση ενός ή δύο ετών να χρεώνεται σε ένα μόνο εξάμηνο, να ξεπερνά το πάγιο κατά πολύ, να επιβάλλονται υψηλές χρεώσεις και να έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί χωρίς να υπάρχει λόγος. 
  • Τα πρόστιμα για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς είναι υπέρογκα. Για παράδειγμα λογαριασμός 600 ευρώ επιβαρύνεται με πρόστιμο περί τα 125 ευρώ το εξάμηνο, ποσά που αγγίζουν το 35 με 40%  τον χρόνο. 
  • Η έλλειψη οργανωμένης κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο για το θέμα . Στον Ωρωπό υπάρχουν συμπολίτες μας μακροχρόνια άνεργοι, Πολύτεκνοι, Ανάπηροι, εργαζόμενοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προωθήσει την διόρθωση οποιωνδήποτε στρεβλώσεων στην έκδοση των λογαριασμών και στον προγραμματισμό των μετρήσεων.
Θα πρέπει το συντομότερο και με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής Αρχής περί κοινωνικής πολιτικής να ληφθούν μέτρα κυρίως για τους δημότες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω κρίσης και είναι πολλοί...      

Δεν υπάρχουν σχόλια: