Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία κατοίκων για πρόβλημα υγειονομικής φύσεως σε περιοχή του Καλάμου.

 Επιστολή διαμαρτυρίας μας απέστειλαν κάτοικοι περιοχής της δημοτικής Ενότητας Καλάμου για συμπολίτη τους που εκτρέφει σημαντικό αριθμό πουλερικών σε κατοικημένη περιοχή. Συγκεκριμένα μας έγραψαν μεταξύ άλλων τα εξής:

"...αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ανυπόφορη δυσοσμία από τα απόβλητα και τα λήμματα με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, την υποβάθμιση της περιοχής και την εγκατάλειψη των κατοικιών.
.......................................................................................................................................

Επιτέλους, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα η λύση. Εν  όψη  καλοκαιριού εντείνει ακόμα περισσότερο την βρώμα και τις αρρώστιες!!!!


Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει παντελώς και συναινεί................." 

Ως blog επισημαίνουμε τα εξής:
  • Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να εξαντλείται κάθε προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να βρίσκονται λύσεις χωρίς να φτάνουν οι καταστάσεις στα άκρα.
  • Η Πολιτεία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν λειτουργεί αυτεπάγγελτα. Πρέπει κανείς να απευθυνθεί επίσημα και συνήθως επώνυμα στις Αρμόδιες Αρχές και να προβεί στις σχετικές ενέργειες.
  • Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να διατηρεί οικόσιτα ζώα για παραγωγή με όλες τις σχετικές άδειες μπορεί να απευθύνεται μέσω της τοπικής Κοινότητας στην οποία ανήκει, σε αρμόδιο Αντιπρόσωπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και να ενημερώνεται για τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: