Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο Π. Σκουρολιάκος για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 07 Οκτωβρίου 2015
Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου στην διαδικασία ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.
 
 Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου άνοιξε κάποιες μικρές ρωγμές στο μεγάλο τοπίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες στέλνουν μήνυμα ελπίδας για μια άλλη Ευρώπη.
Συνέχισε τονίζοντας πως μια τέτοια, άλλη Ευρώπη και εντός της μια άλλη Ελλάδα  οραματιζόμαστε και στην επικράτεια των Τεχνών, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού. Αναφερόμενος πως,  μέρος του πολιτισμού, και δημόσιο αγαθό επίσης, είναι και η περιοχή των οπτικοακουστικών μέσων.
Τονίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,  έχει  εκπονήσει  και καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια. Αναφέρθηκε στο Σχέδιο Νόμου για την αδειοδότηση παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής (το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς δηλαδή), και το νομοσχέδιο για την σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων. Διευκρινήσε επίσης πως τα δύο αυτά νομοσχέδια, δεν καλύπτουν απλώς κενά. Δεν  διορθώνουν,  στρεβλώσεις και αδικίες ετών μόνον. Είναι παρεμβάσεις σύγχρονες, που χρησιμοποιούν εργαλεία και μεθόδους  υψηλής επάρκειας στην επικοινωνία και σε όσα καλά απορρέουν από αυτήν. Δεν είναι απλώς δύο  «τεχνοκρατικά» νομοσχέδια. Είναι προτάσεις με ουσία, νόμοι  με κοινωνική ευαισθησία και φροντίδα για τους πολλούς, μεροληπτώντας υπέρ των πιο αδύνατων στην κοινωνία αυτή όπου πάρα πολλά  έχουν υποβαθμισθεί και διαλυθεί.
Κλείνοντας κάλεσε όλους να εργασθούν ώστε να αλλάξει και ο πολιτισμός πρόσωπο μαζί  με όλη την Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί αυτό που διακήρυξε    ο Πρωθυπουργός,  κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων  της νέας κυβέρνησης, «να επιστραφεί  και στον τομέα του πολιτισμού την εξουσία σ’ αυτούς που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό».
    
Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
Ολόκληρη η Ομιλία του βουλευτή Αττικής στο βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: