Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δημοτικό συμβούλιο με 'βιολογική' πολεμική.

Τα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν στην ένταξη των περισσότερων περιοχών του δήμου μας σε προγράμματα του ΕΠΕΡΑΑ  για την επεξεργασία λυμάτων πυροδότησαν την ατμόσφαιρα όταν ο Β. Οικονόμου έθεσε το ερώτημα γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ωρωπός στα θέματα ημερήσιας διάταξης.
 Ο κ. Λαμπαδαρίδης έσπευσε να πει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει το θέμα άρα καλώς δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.
Τότε ο Γ. Γιασημάκης προετοιμασμένος και γνώστης του θέματος μιας και ήταν μέλος των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων του δήμου Ωρωπίων (όπως και ο Β. Ηλιάσκος αλλά και ο Α. Μπαλόκας που ήταν παρών) έθεσε σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο στην επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση του 'βιολογικού καθαρισμού' αλλά και την 'φωτογραφική'  όπως υποστηριξε προκήρυξη για την ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρία.
 Μετά την τοποθέτησή του δημιουργήθηκε ένταση απο την μεριά του κ. Λαμπαδαρίδη αλλά και ο αντιδήμαρχος Β. Ηλιάσκος ισχυρίστηκε ότι με αντιδράσεις δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο βιολογικός στον Ωρωπό.
 Ο δε  Κ. Λίτσας συμφώνησε με τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπολίτευσης να γίνει συμβούλιο αποκλειστικά για την περίπτωση του Ωρωπού. Επεσήμανε επίσης ότι η Μαλακάσα (που αυτή την στιγμή δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις για ένταξη σε πρόγραμμα) θα μπορούσε να διεκδικήσει να συμμετέχει μαζί, για παράδειγμα με τον Αυλώνα όπως το Μήλεσι συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ωρωπού. Παρόμοιο πρόβλημα δυστυχώς αντιμετωπίζουν και οι Αφίδνες. Τέλος ψηφίστηκαν οι προτάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ομόφωνα  εκτός από την περίπτωση του 'βιολογικού' στον Αυλώνα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία λόγω αντίρρησης της κ. Στεργίου που δήλωσε παρούσα.
Το μόνο που μένει είναι να παρακολουθήσουμε την πορεία εξέλιξης των δράσεων και των έργων.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: