Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας η 54η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων.



Του Θανάση Τοτόμη | Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013
Με τη συμμετοχή της χώρας μας πραγματοποιείται στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, η 54η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου.
Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα 2013 διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad - και στη φετινή συνάντηση παίρνουν μέρος 103 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα της χώρας μας - που βρίσκεται στην 30η θέση της παρουσίασης - θα είναι εξαμελής και επικεφαλής της θα είναι από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι καθηγητές κ. Ανάργυρος Φελλούρης και κ. Ευάγγελος Ζώτος.
Σημειώνεται ότι η Σάντα Μάρτα έχει δικό της πανεπιστήμιο το Universidad del Magdalena - Santa Marta, στην περιφέρεια της Μαγκνταλένα.
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν το 2014 στο Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, το 2015 στην Ταϋλάνδη, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ και το 2017 στη Βραζιλία.
Η περυσινή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: