Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου για το ταξίδι στην Τραπεζούντα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 15 Αυγούστου 2015 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, στη Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε  για έκτη συνεχόμενη χρονιά  στο μοναστήρι Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου. Διακριτή και η  συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Ελλάδα την Κύπρο, την Γεωργία, τη Ρωσία, την Εσθονία και άλλες χώρες, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Το κλίμα ήταν συγκινητικό. Εκατοντάδες πιστοί, ποντιακής καταγωγής άνθρωποι, που έζησαν και γαλουχήθηκαν με την ανάμνηση της αξέχαστης πατρίδας, ακολούθησαν το κάλεσμα του Οικουμενικού Πατριάρχη και βρέθηκαν μαζί στα υψώματα του όρους Μελά  της Τραπεζούντας του Πόντου, για να συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Μαζί τους και πολλοί προσκυνητές από χώρες όπου είναι ζωντανό το ορθόδοξο στοιχείο.
Στην κατάληξη ομιλίας του προς τους πιστούς ο Πατριάρχης  τόνισε, «και του Χρόνου πάλι εδώ», στέλνοντας μήνυμα συναδέλφωσης και ειρήνης στον τουρκικό λαό.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: