Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Βασίλης Οικονόμου: "Άμεσα ανοίγματα προς το μεταρρυθμιστικό Κέντρο"

Άρθρο του Β. Οικονόμου Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στην Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" 28-11-2015

 Η Νέα Δημοκρατία ως ένα παραταξιακό μετωπικό σχήμα δεν μπορεί να είναι η έκφραση μιας μόνο τάσης. Πρέπει να εκφραστεί σε αυτή και ο κεντρώος και ο κεντροδεξιός χώρος αν θέλει να είναι μια παράταξη πλειοψηφική στην κοινωνία του 40%.
Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στο Συνέδριο του κόμματος, να δώσει, δηλαδή, τη δυνατότητα να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική «βεντάλια», ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν και δυνάμεις που δεν ανήκαν παραδοσιακά στη Νέα Δημοκρατία, όπως είμαι εγώ και πολλοί άλλοι.
Άρα ας αφήσουμε να ανθίσουν όλα τα άνθη. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα σε ένα πλούσιο πολιτικό «κήπο» με όλες τις απόψεις και τις τάσεις. Με ενδιαφέρει, ωστόσο, μόνο ο πολιτικός προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας προς το Κέντρο.



Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι τεχνικό. Είναι πολιτικό. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η πλειοψηφία στην κοινωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα κλειστό ακροατήριο και ένα στενό πολιτικό λόγο. Αυτό που χρειάζεται και απαιτείται είναι άμεσα ανοίγματα και σε δυνάμεις και σε ιδέες στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου.
Όποιοι αναδεικνύουν σε κεντρικό ζήτημα το διαδικαστικό της ψηφοφορίας απλά δεν καταλαβαίνουν τα μηνύματα των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: