Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Στη βουλή από τον Βασίλη Οικονόμου η κατάργηση του νέου φόρου στο κρασί.
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Οικονομικών
         Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.Κύριοι Υπουργοί,

Δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση το γεγονός της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, καθώς πρόκειται για ένα αγροτικό προϊόν, εξαγώγιμο που δεν αποτελεί προϊόν πολυτελείας.
Με την επιβολή του Ε.Φ.Κ. οι κλάδοι της αμπελουργίας και της οινοποιίας πλήττονται ανεπανόρθωτα ειδικά στην Αττική, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, και ενώ οι δραστηριότητες τους είχαν αυξητική πορεία και απασχολούσαν τουλάχιστον 200.000 εργαζομένους. Δυστυχώς όμως, όσο επιβαρύνεται το κόστος του προϊόντος η ανταγωνιστικότητα του θα μειώνεται με δυσάρεστες συνέπειες.
Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε να στηρίξει ένα Ελληνικό αγροτικό προϊόν, το οποίο παρά τις  οικονομικές δυσκολίες της εποχής ανθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ως εκπρόσωπος 160.000 αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και οινοποιητικών συνεταιρισμών της χώρας, θεωρεί ότι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί θα επανατοποθετήσει σε υγιή βάση με αναπτυξιακή προοπτική το προϊόν.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

  1. Έχετε υπολογίσει τα έσοδα που θα επιφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο ο Ε.Φ.Κ. σε συνάρτηση με την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο φόρος αυτός στα έσοδα του κλάδου;

  1. Υπάρχει σχέδιο για την εξασφάλιση πόρων από άλλη πηγή, ώστε να καταργηθεί ο Ε.Φ.Κ. και να μην διακινδυνεύσει ο κλάδος της οινοποιίας στη χώρας μας;                                                                                                          -Ο-
     ΕΡΩΤΩΝ  


                   ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
                                                                                        ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: