Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Επ΄ευκαιρία της ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο δημότη Ωρωπού.


Ωρωπός, 1η Δεκεμβρίου 2017                                                                                                             Θα ήθελα να συγχαρώ το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού για την εξαιρετικά εύστοχη και επιβεβλημένη αποφασή του να τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Αχιεπίσκοπος χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από όλη την Ελληνική Κοινωνία και ο τρόπος που χειρίζεται τόσο τα εκκλησιαστικά όσο και τα κοινωνικά θέματα, τον καθιστούν παραδειγματικό θρησκευτικό ηγέτη. Επιπρόσθετα ο Αρχιεπίσκοπος είναι «γέννημα- θρέμμα» του τόπου μας.
Πολλές οικογένειες από το Μαρκόπουλο, την Σκάλα Ωρωπού, τον Αυλώνα,το Χαλκούτσι και από σχεδόν όλες τις άλλες δημοτικές και κοινοτικές ενότητες του δήμου Ωρωπού επαίρονται γιά την συγγενική τους σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Στανιάτες (τα σημερινά Οινόφυτα).  
 Θυμίζει η επιβλητική παρουσία του τις μυθικές μορφές της αρχαιότητας, τους αρχαίους Γραίους(τους πανάρχαιους κατοίκους της περιοχής), που αποίκισαν το Λάτιο, και προκάλεσαν τον σεβασμό των Λατίνων αλλά και την ευγνωμοσύνη τους διότι σ΄αυτούς,  τους Γραίους, όπως δεν έπαψαν ποτέ τους να ομολογούν, χρωστούσαν την πνευματική και πολιτισμική τους ανάπτυξη. Μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας (που φαίνεται να ήταν επιθυμία του Μακαριωτάτου), ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα και το μέγα πλήθος έζησαν μοναδικές ιστορικές στιγμές. Η ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου ως επιτίμου δημότη Ωρωπού είχε σπάνια λαμπρότητα και λάμψη στα πρόσωπα όλων των παρευρεθέντων. Ο Λόγος του Αρχιεπισκόπου απλός, κατανοητός, με αδιαφιλονίκητες αλήθειες, ένα απόσταγμα σοφίας, αγάπης και έγνοιας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η όλη οργάνωση της εκδήλωσης εξαιρετική! Αν υπάρχει κάτι αρνητικό στην  εκδήλωση αυτή, ήταν η έκδηλη και εκκωφαντική απουσία κάποιων που, ως εκ της θέσεώς των, όφειλαν να είναι παρόντες.                   
 Με τιμή,
Γιώργος Γιαμαρέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: