Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δημοσίευση επιστολής αναγνώστη.

Όπως ανέφερα στο εισαγωγικό ''σχετικά με τις απόψεις'' σε αυτό το blog θα παρουσιάζονται όλες οι.... όψεις αλλά και οι απόψεις της περιοχής μας χωρίς λογοκρισία. (Αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας και της ευγένειας).
Επειδή πάντα κρατώ τον λόγο μου παραθέτω παρακάτω επιστολή αναγνώστη, ψηφοφόρου της ''Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας'' όπως ακριβώς μου την έστειλε για δημοσίευση:

{Προς τις απόψεις του Ωρωπού.

Είμαι ένας δημότης Ωρωπού που στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ''Αυτοδιοικητική Συνεργασία''. Μετά την ανάληψη των αντιπολιτευτικών καθηκόντων του συνδυασμού στα δημοτικά συμβούλια έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλές κριτικές για τον κ. Λίτσα.
·        Θα ξεκινήσω με το θέμα της ένστασης. Η δικαστική εξουσία και ο ρόλος της προβλέπονται και περιγράφονται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στην δικαιοσύνη όταν θεωρεί οτι υπάρχει λόγος ακόμα και σε περιπτώσεις που μια ευνοϊκή απόφαση γι αυτόν δεν είναι πιθανή. Άρα λοιπόν δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την προσφυγή ''αντιδημοκρατική''.
·         Το δεύτερο θέμα που θέλω να θίξω είναι οι συζητήσεις για την πολιτική ταυτότητα του αρχηγού του συνδυασμού. -είναι ΠΑΣΟΚ αλλά φλερτάρει και με τους αριστερούς ''δεν πληρώνω'' έχει όμως και ''δεξιούς'' συνεργάτες.- Η εντύπωση που είχα προεκλογικά και συνετέλεσε στην απόφαση μου να ψηφίσω Αυτοδιοικητική Συνεργασία ήταν πως πρόκειται για ανεξάρτητο συνδυασμό που δεν συνδέεται με κάποιο κόμμα. Ο ίδιος ο τίτλος Αυτοδιοικητική Συνεργασία καταδεικνύει τον στόχο του συνδυασμού. ''Συνεργασία'' διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων με σκοπό την ''Αυτοδιοίκηση'' δηλαδή την διοίκηση του Δήμου μας που τα προβλήματα του είναι υπερκομματικά.
·          Όσο για τον κ. Λίτσα που σε διάφορες περιπτώσεις τονίζει την φράση ''είμαι αυτοδιοικητικός'' αντιλαμβάνομαι πως εννοεί οτι δεν έχει εκπαιδευτεί στην ''τέχνη'' της ρητορικής των πολιτικών και δεν εξυπηρετεί στενά κομματικά συμφέροντα.
·         Για το σχολείο στο Μήλεσι που χρόνια τώρα εμείς οι κάτοικοι του χωριού ''φροντίζουμε'' ο κάθε ένας από την θέση του και με τον τρόπο του, μπορεί τελικά να μην το σώσουμε από τα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί όμως θα πρέπει ο ίδιος ο Δήμος μας να εισηγείται την συγχώνευση του με της Μαλακάσας; Τα παιδιά του χωριού μας ιδιαίτερα τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης εξ αιτίας της γεωγραφικής θέσης της περιοχής μας.
 Έχω την γνώμη οτι ο κ. Οικονομάκος είναι άνθρωπος που νοιάζεται για τον τόπο μας και φυσικά έχει πείρα στην αυτοδιοίκηση από την θέση της αντιπολίτευσης που είχε χρόνια στον Δήμο Ωρωπού.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος ή αλάθητος. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να βρούμε τα θετικά του κάθε ενός και τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας κάθε ένας από τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι και πολλοί.
Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου.
Ευχαριστώ
Γιάννης Π.  }

Δεν υπάρχουν σχόλια: