Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ομοφωνία...στο δημοτικό συμβούλιο.

Ομοφωνία με αντιρρήσεις....Χασιώτη για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά των διοδίων.
Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε ίσως...από σύμπτωση την ημέρα της τελευταίας προσυνεδριακής συνάντησης της πρώτης εν τη γενεσει της, δημοτικής παράταξης του Ωρωπού (ΔΗ.Σ.Ω) και σε χρόνο που ο αρχηγός και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της δεν θα μπορούσαν να είναι στην ώρα τους για το δημοτικό συμβούλιο. 
Η Ι. Στεργίου που είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων παρουσίασε το κείμενο, που είχε καταγγελτικό ύφος, προς ψήφιση στο οποίο έγιναν 2 τροποποιήσεις:
  1. Να μην στρέφεται κατά όλων των διοδίων αλλά να περιορίζεται σε αυτά του Δήμου.
  2. Να μην υπάρξει άρνηση πληρωμής διοδίων για τα οχήματα του Δήμου.
Ειδικά για το δεύτερο θέμα ο δήμαρχος υποστήριξε πως το να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο. Ο K. Λίτσας (επίσης μέλος της συντονιστικής επιτροπής) υποστήριξε πως μια τέτοια απόφαση αν και μη νόμιμη έχει πολιτική αξία και ζήτησε την δημιουργία δημοτικής επιτροπής που να ασχολείται με το θέμα των διοδίων. Τις θέσεις τους έθεσαν και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Τελικά η απόφαση ήταν.....σχετικά ομόφωνη πάνω στο αρχικό κείμενο με τις 2 τροποποιήσεις. Η απόφαση είναι κατά των διοδίων ενώ η δημοτική αρχή θα παρέχει νομική κάλυψη στους δημότες που θα υποστούν κυρώσεις λόγω άρνησης πληρωμής (διοδίων). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: