Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο τύπου της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας.»

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.


 
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Στον ένα χρόνο της διοίκησής του, ο Δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, μας έμαθε πολύ καλά, πως απέχει πολύ από δημοκρατικές διαδικασίες και χρηστή διοίκηση. Δεν υπηρετεί αυτοδιοικητικά αυτές τις αξίες και πως να τις υπηρετήσει, όταν δεν τις πιστεύει και γι’ αυτό δεν τις εφαρμόζει; Και αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα που που πρέπει όλους μας να μας απασχολήσει.
Το αποτέλεσμα λοιπόν μιας τέτοιας αυτοδιοικητικής παρουσίας, σαφέστατα στερείται και αυτοδιοικητικής συνείδησης, την έλλειψη της οποίας τη γνωρίζουμε σήμερα, μέσα από τις εκατοντάδες ελεγχόμενες αυτοδιοικητικές πράξεις της Δημοτικής του Αρχής!
Μια από τις πλέον κραυγαλέες, είναι και το θέμα που έφερε χθες για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικό με τη λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου μας, όταν ήδη έχει μισθώσει ιδιωτικό χώρο και έχει ήδη αρχίσει να καταβάλει ενοίκια στον ιδιοκτήτη του και χωρίς να γνωρίζει αν ποτέ μας δοθεί μια τέτοια απαγορευμένη άδεια!
Την αναγκαιότητα για έναν σταθμό μεταφόρτωσης, φυσικά όλοι τη βλέπουμε και βέβαια θέλουμε το έργο, αλλά, με προϋποθέσεις που να είναι προς όφελος του δήμου και όχι προς ενίσχυση
προεκλογικών δεσμεύσεων, κατασπαταλώντας προκλητικά τα δημοτικά χρήματα και μάλιστα σε καιρούς βασανιστικούς για όλους τους συμπολίτες μας.
Σήμερα λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να ψηφίζουμε την κατασκευή ενός σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, προϋπολογισμού 1.440.000 ευρώ, χρήματα από τα οποία θα επενδυθούν στον ιδιωτικό χώρο που χρυσονοικιάζει ο Δήμος με 1.500 ευρώ κάθε μήνα με συμβόλαιο 16 ετών, τη στιγμή που στην ίδια περιοχή, διαθέτουμε δημοτικό χώρο και μάλιστα περισσότερων στρεμμάτων!
Με τα χρήματα αυτά γιατί «προικίζουμε» ένα ξένο χωράφι, όταν με το συνολικό ποσό της μίσθωσής του, θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε; Τι πρόκειται να συμβεί αύριο, όταν για κάποιο λόγο θελήσουμε να λύσουμε τη δέσμευσή μας αυτή; Απλά, ή θα πετάξουμε μισό εκατομμύριο ή θα παραμείνουμε δέσμιοι του ιδιώτη. Αυτή είναι η μόνη και πραγματική αλήθεια.
Στις 12 Ιανουαρίου λοιπόν, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επικρότησε μια καταστροφική για το Δήμο και τους συνδημότες μας πολιτική και ανέλαβε άλλη μια συνευθύνη, σε μια ακόμη αυτοδιοικητική αυθαιρεσία.
Η αλαζονεία μιας διοίκησης, που με τέτοιες λογικές δεν προσφέρει ελπίδες για τον τόπο μας και
δεν έχει καμιά σχέση με το «όραμα δημιουργίας» που επικαλέστηκε, συνεχίζει έτσι να δημιουργεί μηχανισμούς και να πλάθει μηχανορραφίες, που μόνο στόχο έχουν, να αποπροσανατολίζουν τους συμπολίτες μας από το ένα και μοναδικό πραγματικό της έργο! Αυτό δηλαδή που είναι η καταστροφική για τον Ωρωπό ανταποδοτική διοίκησή της, σε όσους συνέβαλαν στο να είναι σήμερα ο κύριος Οικονομάκος Δήμαρχος, με προκλητική και επικίνδυνη για την κοινωνία μας εξουσία!
Εμείς απλά  ΔΕΝ  θα το επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί επιστρατεύοντας όλα τα νόμιμα μέσα  διασφαλίζοντας το συμφέρον των πολιτών  του Δήμου Ωρωπού απέναντι σε μια απόφαση << σκάνδαλο>>.
Καταδικάζουμε την απόφαση που δεν υπερασπίζει το συμφέρον του Δήμου Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: