Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μέρες παθών για την Δημοκρατία.


Από τα "Ιδεογραφήματα" της εφημερίδας ΥΠΕΡΒΑΣΗ (9/4/'12)

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν έχουμε πάθει σοκ, ανοσία η αθεράπευτο ωχαδερφισμό.
Τα λόγια που με ταρακούνησαν ήταν του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα: “Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα”.
 Σκέφτομαι πως δίνουν ένα σαφές μήνυμα σ’ εμάς τους νεότερους που απαρνιόμαστε την ιδιότητα του πολίτη, που αποποιούμαστε κάθε ευθύνη, που μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι σε όσα γίνονται στον τόπο μας τα τελευταία δύο χρόνια είτε, βυθιζόμενοι στην κατάθλιψη, είτε κοιτάζοντας μόνο ό,τι μας αφορά προσωπικά. Τους εαυτούς και τον μικρόκοσμό μας.
Δυστυχώς κανείς μας δεν θα μείνει αλώβητος!
Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε και οι ‘επερχόμενες’ εκλογές είναι οι σημαντικότερες μετά την μεταπολίτευση. Όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία και κυρίως την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Όσοι ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα της πρώτης πολιτικής αυτοκτονίας για την κατάντια της χώρας και κυρίως ο Τύπος, δέχτηκαν τα πρώτα «πυρά» ( όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων φωτορεπόρτερ) σε μια κατά τα φαινόμενα προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας για την δημιουργία ενός κλίματος αποσιώπησης της συμβολικής αξίας της αυτοκτονίας και κατευνασμού των αντιδράσεων.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις μας υπέδειξε (και δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοιες υποδείξεις από τους δανειστές μας) με ‘ευγενικό’ τρόπο,
Πώς και Τί να ψηφίσουμε εν μέσω φημολογίας για εκ νέου παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Και κάποιοι μέσα από ‘πηγαδάκια’ βρίσκουν ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα παραπάνω γεγονότα για να μας φοβίσουν λέγοντας πως πρέπει να στηρίξουμε την εκλογή ‘ισχυρής’- στα πλαίσια του δικομματισμού-κυβέρνησης για να μην αποκτήσουμε έλλειμμα Δημοκρατίας με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Μήπως όμως το έλλειμμα Δημοκρατίας είναι ήδη εδώ;
Όταν βλέπει κανείς τα κόμματα που επέλεξε ο Ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπούν να απαντούν με απλές ανακοινώσεις στις υποδείξεις του κάθε κύριου Ράις,  Όταν το πρώτο αυτήν την στιγμή κόμμα στην χώρα ( δημοσκοπικά) η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στη διαδικασία να απαντά –το αυτονόητο- ότι «η Ελλάδα έχει Δημοκρατία», είναι περιττό να μιλάμε για μελλοντικό έλλειμμα Δημοκρατίας.
Το έλλειμμα δεν θα έρθει στο μέλλον γιατί βρίσκεται στο παρόν!
Και μιας και διανύουμε εκτός από μέρες παθών και μέρες γιορτινές, ανάστασης, θα κάνω μια ευχή:

Καλή ανάσταση στην Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: