Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοπόρος στις Γιορτές ο "Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού πραγματοποίησε:

- 30/11/12 του Αγίου Ανδρέα προσέφερε κέρασμα στους δημότες προς τιμή του Πολιούχου του Καλικρατικού Δήμου Ωρωπού.

- 2/12/12 Βραδιά Γευσιγνωσίας – Παλαιές Διατροφικές Συνήθειες με θέμα «Η ελιά και το λάδι». Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλοι πέρασαν πολύ καλά με το να ζήσουν παλιές συνήθειες.


- 15/12/12 Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα από χριστουγεννιάτικα στοιχεία, ήθη και έθιμα: στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου, παραμύθι, κάλαντα, τραγούδια, ποιήματα, κατασκευή κάρτας, ζωγραφική. Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε βιβλία σε όλα τα παιδιά και κέρασμα από σπιτικά εδέσματα.


- 16/12/12 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή & Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή. Την γιορτή πλαισίωσαν οι χορωδίες της Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού με ύμνους, της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με παραδοσιακά κάλαντα, του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων με παραδοσιακά κάλαντα Μικρά Ασίας και του Πολιτιστικού & Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού με παραδοσιακά τραγούδια Μικρά Ασίας. Η εκδήλωση ενθουσίασε, συγκίνησε και όπως ομολόγησαν όλοι άφηνε αίσθηση Χριστουγέννων. Ο Σύλλογος κέρασε τους δημότες μελομακάρονα και ρακόμελο.

- 21/12/12 Λαϊκό Γλέντι στο «Αίθριο» με την συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου, τους γονείς και φίλους. Όλοι γλέντησαν με ελληνική μουσική και χόρεψαν δημοτικούς χορούς.

- 24/12/12 Τα παιδιά του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων είπαν τα κάλαντα στα τοπικά διαμερίσματα Σκάλας Ωρωπού, Νέων Παλατίων. Επίσης στον Δήμαρχο, στο Αστυνομικό τμήμα, στο Λιμεναρχείο κ.α. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου και όλοι έδωσαν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: