Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το Σάββατο, στις 9 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ήμουν προσκεκλημένη της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" κας. Ιωάννας Στεργίου στην πρώτη εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της παράταξης, στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο Νέων Παλατίων.
 Παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες όφειλα να την τιμήσω με την παρουσία μου στην εκδήλωση, κυρίως για δύο λόγους:
  • Είναι η μόνη γυναίκα επικεφαλής-εκλεγμένη δημοτικής παράταξης και μάλιστα έχει την ιδιότητα του οικονομολόγου, ιδιότητα συναφέστατη με την διοίκηση ενός Δήμου. Αλήθεια πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να διεκδικεί δημόσιο λόγο, πόσο μάλλον δημόσιο αξίωμα τόσο στον Ωρωπό όσο και στο υπόλοιπο της επικράτειας? Η σύντομη εμπειρία μου στο δημόσιο λόγο και την ενασχόληση με τα κοινά σε συνδυασμό με την επιστημονική μου γνώση μου δίνουν μια ιδιαίτερα απογοητευτική εικόνα όσον αφορά τις προσπάθειες για απαξίωση, εκμετάλλευση, διακρίσεις και ρατσιστικού τύπου συμπεριφορές ειδικά όταν δεν είσαι η σύζυγος ή η κόρη τοπικού "παράγοντα"...συνθήκες που κάποιες φορές θυμίζουν Σαουδική Αραβία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν γυναίκες...όχι σαν απαραίτητο "κακό" της ποσόστωσης των ψηφοδελτίων αλλά με ενεργό ρόλο και διεκδικήσεις στον Ωρωπό.
  • Υπήρξε συνεπής, η Ιωάννα, στις ιδέες και τις πολιτικές της αρχές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κράτησε τα "μπόσικα" της προοδευτικής αριστεράς (Συνασπισμός) στον Ωρωπό με ποσοστά 3% και 4% Πανελλαδικά, αποτόλμησε να κατεβάσει, τόσο στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 όσο και στις δημοτικές του 2010, κομματικούς συνδυασμούς και να εκλεγεί. 
Η εκδήλωση είχε σημαντική προσέλευση και ήταν ενδιαφέρουσα με έντονο όμως κομματικό στίγμα παρά την αρχική διακήρυξη-πρόσκληση. 
Εκεί συνάντησα προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας όπως την δημοτική σύμβουλο Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουλέκο, την πρώην νομαρχιακή σύμβουλο Πόπη Μετοχιάτη, τον Πρ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Χρήστο Παναγόπουλο, την Πρ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Βάσω Βλάχου, τον ενεργό πολίτη Χριστόφορο Κούτσουρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: