Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα από τον Γιώργο Γιαμαρέλο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΩΡΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.  Ωρωπός ,Τετάρτη 6 Nοεμβρίου2013
Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ωρωπού και τους Δημότες Ωρωπού.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί  φίλοι/ες
Νοιώθουμε το ηθικό χρέος και την επιτακτική ανάγκη να απευθυνθούμε δημόσια και ανοικτά προς όλους και να σας καλέσουμε στον σχεδιασμό και την οικοδόμηση ενός   ελεύθερου  από κομματικές δεσμεύσεις ή οποιουδήποτε άλλου είδους εξαρτήσεις, Αυτοδιοικητικό Φορέα.
«Εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο λίγοι και οι κίνδυνοι που μας απειλούν τόσο πολλοί, ώστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διαιρεμένοι.» (είναι φράση που ειπώθηκε από τους αρχηγούς (Τσακαλώτο και Βαφειάδη)των αντίπαλων παρατάξεων του Εμφυλίου, σε συναντησή τους  που μετέδωσαν τα Μ.Μ.Ε.).
«Η διχόνοια που κρατάει ένα σκήπτρο η δολερή καθενός χαμογελάει, πάρτο,  λέγοντας και σύ» (γιαυτό το «σκήπτρο», διαλύθηκε η  «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»…)
« Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικό, ό,τι είναι αληθινό»,
«Όποιος συλογάται λεύτερα, συλογάται καλά»,
«Οι πρόγονοί μας συνήθιζαν να φυτεύουν ελιές, έστω και αν ήξεραν, πολλοί από αυτούς, ότι δεν θα προλάβουν να απολαύσουν τους καρπούς των»,
“ός εάν θέλη γενέσθαι μέγας εν υμίν, έσται υμών διάκονος και ός εάν θέλη υμών γενέσθαι πρώτος, έσται πάντων δούλος.»
Οι φράσεις αυτές που προαναφέραμε, αποτελούν κάποια από τα «δομικά στοιχεία» που προσφέρουμε από την πλευρά μας στην οικοδόμηση του Αυτοδιοικητικού φορέα που προτείνουμε.
Αγαπητοί συνάδελφοι,  θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και την ομόφωνη, ή σχεδόν ομόφωνη,  λήψη αποφάσεων σε σπουδαία θέματα του δήμου μας όπως π.χ.το έμβλημα του Δήμου (Ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα), ο καινοτόμος θεσμός των δημοτικών Συμβουλίων των Εφήβων, η απόδοση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης σε μεγάλους Έλληνες και Εθνικούς Ευεργέτες( π.χ.Αριστοτέλης Ωνάσης), η δημιουργία τομέα Αρχαιοτήτων και Τομέα Ναυτιλίας στην διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου μας και τόσα άλλα που δεν μπόρεσαν  όμως- εντελώς παράνομα και αυθαίρετα-να υλοποιηθούν, επειδή δεν τα άντεχε ο αρρωστημένος εγωισμός και τo ατομικό, ως απεδείχθη, « όραμα δημιουργίας» του κ. Οικονομάκου…
Αγαπητοί συνάδελφοι απευθυνόμαστε  δημόσια και ανοικτά προς όλους, διότι η Χώρα και η Κοινωνία έχουν εισέλθει σε μια πρωτόγνωρη και πολύπλευρη κρίση  με αβέβαιη έκβαση και πολλούς κινδύνους που  μόνο ενωμένοι , επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις μας, και οπλισμένοι με τις αρετές και ικανότητες που όλοι διαθέτουμε, τις αρχές και αξίες του πολιτισμού μας, τα διδάγματα της Ιστορίας,  με πρόγραμμα , σκληρή δουλειά, χρηστή διοίκηση και κοινωνική δικαιοσύνη, μπορούμε να  ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε με σιγουριά.
Ο Αυτοδιοικητικός φορέας που προτείνουμε απευθύνεται:
1.- Στους Δημοτικούς Συμβούλους , όλων των παρατάξεων.
2.-Στους υποψήφιους όλων των παρατάξεων, της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.
3.-Στους διατελέσαντες Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων όλων των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων που συγκροτούν τον Καλλικράτειο Δήμο Ωρωπού.
4- Στους Δημότες , κατοίκους  και φίλους του  Καλλικράτειου Δήμου Ωρωπού, που επιθυμούν να προσφέρουν, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Φορέα που προτείνουμε διακρίνονται σε:
Τακτικά, Αρωγά, Επίτιμα και Ευεργέτες.
Ο Αυτοδιοικητικός φορέας  είναι ανεξάρτητος και λειτουργεί με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και διέπεται μόνον από τις διατάξεις του Καταστατικού του και της κείμενης Νομοθεσίας.
Τα προβλήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ύδρευση, καθαριότητα, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, συγκοινωνία, δρόμοι, παιδεία, υγεία ,απασχόληση, ανάπτυξη, κοινωνική μέριμνα,  περιβάλλον,  πολεοδομικός σχεδιασμός, περιουσιολόγιο, πολιτισμός, αθλητισμός κλπ.κλπ.) δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κομματικών αντιπαραθέσεων, αλλά μας καλούν όλους να τα αντιμετωπίζουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, την ωφέλεια του πολίτη, τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και την λήψη αποφάσεων με την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.
Σε όλα αυτά τα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε πολλά άλλα, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε πρέπει να βάζουμε κοινά αποδεκτούς στόχους  και να προσπαθούμε  πολλοί, για την υλοποίησή τους. Να γιατί ο Αυτοδιοικητικός Φορέας που προτείνουμε θέλει την συνεργασία και την συμμετοχή όλων. Να γιατί στην προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου μας, δεν περισσεύει κανείς.
Η Ελεύθερη Κοινωνική Πρωτοβουλία για τον Ωρωπό της Ελπίδας, της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας καλεί τους αρχηγούς των παρατάξεων, και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους σε μία πρώτη διαβούλευση επί των ενδεικτικών προτάσεων μας, έτσι ώστε με την συμβολή όλων να  ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού και οικοδόμησης του Αυτοδιοικητικού Φορέα που προτείνουμε.
Θα παρακαλούσαμε τους αγαπητούς συναδέλφους που  η πρότασή μας τους βρίσκει , κατ΄αρχήν, σύμφωνους , να τοποθετηθούν δημόσια.
Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου2013 θα πρέπει να έχει ξεκαθαρισθεί το θέμα της  συμμετοχής των συναδέλφων δημοτικών Συμβούλων, στην δημιουργία του  Αυτοδιοικητικού φορέα που προτείνουμε.
Με τιμή,
Γεώργιος Χ. Γιαμαρέλος,                                                                                                                           
 τ. Δντής ΕΣΥ Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Ιπποκρατείου Γεν. Νοσ. Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: