Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δημόσια Παρέμβαση του Επαμεινώνδα Δημητρίου Πρόεδρου του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα.

Είναι γνωστό σε όλους πλέον και δεν χρειάζεται περεταίρω αναλύσεις ότι είναι ληστρική η επιβάρυνση των κατοίκων για τις μετακινήσεις τους εντός του Δήμου, σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες.
    Σημειώνεται ότι πρόκειται για μετακινήσεις προκειμένου να διεκπεραιωθούν υποχρεωτικές συναλλαγές με το Ελληνικό Κράτος καθώς και τη μετάβαση στις εργασίες τους.
    Η επιβάρυνση αυτή αναγκάζει τους κατοίκους να μετακινούνται μέσω των περιφερειακών οδών οι οποίες είναι κορυφαίο παράδειγμα στην πρακτική υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης ζωή.
    Επίσης υπάρχει και η άνιση μεταχείριση από το κράτος των επιχειρήσεων του Δήμου μας με αντίστοιχες επιχειρήσεις άλλων Δήμων που βρίσκονται επίσης περιφερειακά της Αθήνας και δεν έχουν Διόδια.
    Έτσι οι κάτοικοι της Αθήνας θα οδηγούνται σε παραθεριστικούς τουριστικούς προορισμούς μακριά από τον Ωρωπό με τα διόδια καθώς και οι επιχειρήσεις θα μετακινηθούν σε περιοχές όπου τα εμπορεύματα και το προσωπικό τους δεν θα επιβαρύνονται με το κόστος των Διοδίων.
    Όλα τα παραπάνω θα έχουν όπως καταλαβαίνεται ως άμεσο και καταληκτικό αποτέλεσμα αύξηση της ανεργίας και εξαφάνιση κάθε πιθανότητας για ανάκαμψη στο Δήμο μας.
    Σήμερα και με την προοπτική της τοποθέτησης Διοδίων  στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη, τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού συνεδριάζουν ταυτόχρονα για αγώνα κατά των διοδίων.
    Σε αυτή την κοινή πορεία τα αιτήματα πρέπει να είναι κοινά για τους κατοίκους των τριών Δήμων που έχουν ακριβώς τις ίδιες ιδιαιτερότητες ως προς τη χρήση της εθνικής οδού.
    Πως είναι δυνατόν εμείς να διαφοροποιηθούμε και να λέμε ότι δεχόμαστε τα διόδια που οι γείτονές μας αρνούνται και μέχρι σήμερα προς τιμή τους το έχουν καταφέρει.
Μήπως γράφει κάτι πάνω στο κούτελό μας;
  Άρα πρέπει να δράξουμε την ευκαιρία να συμπορευτούμε με τους όμορους Δήμους και με τα ίδια επιχειρήματα το αίτημά μας να είναι κοινό με αυτό των άλλων Δήμων που είναι ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.
   Ως προς την τακτική και την αποτελεσματικότητα του αγώνα ενάντια στα διόδια αυτό αποτελεί καταρχήν πεδίο δόξης λαμπρό της Δημοτικής Αρχής.
    Όταν όμως η Δημοτική Αρχή με το Δήμαρχο δυστυχώς να ομολογεί δημόσια ότι ζητεί συνάντηση με την εταιρεία Ν.Ο. και δεν τον δέχονται δείχνει το σημείο κατάπτωσης του κύρους του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία.
Η εταιρεία κάνει τη δουλειά της προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.
Ο Δήμαρχος προκειμένου να συσπειρώσει τους Δημότες του ( και όχι να παραπονείται ότι δεν τον ακολουθούν στις συγκεντρώσεις ) οφείλει να φέρεται ειλικρινά σε αυτούς.
  Πρέπει λοιπόν να ενημερώσει τους κατοίκους ότι αρμόδιοι για τα διόδια δεν είναι η οποιαδήποτε εταιρεία στην οποία απευθύνεται και δεν τον δέχεται, αλλά η βουλή των Ελλήνων.
   Ειδικότερα ότι αρμόδιοι για την προάσπιση των δικαίων των κατοίκων στην Βουλή είναι οι εκλεγμένοι βουλευτές της περιοχής και περισσότερο οι Βουλευτές της εκάστοτε Κυβέρνησης.
     Σήμερα υπεύθυνοι να προασπίσουν τα δίκαια των Δημοτών του Ωρωπού είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ.
    Τα ονόματα των υπευθύνων Βουλευτών για το Δήμο μας που είναι  Βορίδης, Βλάχος, Μπούρας, Μαρτίνου και Χριστοφιλοπούλου.
     Τα πρόσωπα αυτά διαφυλάχθηκαν και δεν αναφέρθηκαν ούτε κατ ελάχιστο καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρά την μέχρι σήμερα προκλητική απραξία τους, από το Δήμαρχο καθώς και από τους υποψηφίους Δημάρχους που αναμένουν την υποστήριξη των στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.
     Είναι λοιπόν αναγκαίο εδώ και τώρα να δεσμευτεί ο Δήμαρχος και  οι Αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων ότι σε περίπτωση μη Δικαίωσης των κατοίκων του Ωρωπού στον αγώνα τους σχετικά με τα Διόδια θα καταδικάσουν με όλα τα μέσα που υπάρχουν την προδοτική σε αυτή την περίπτωση για τους Δημότες του Ωρωπού συμπεριφορά των παραπάνω βουλευτών και των κομμάτων τους.
    Από την μακροχρόνια εμπειρία μας του αγώνα ενάντια στα διόδια έχουμε πλέον καταλήξει ότι δεν πρόκειται να δικαιωθούμε μέσω των Δικαστηρίων του σημερινού Ελληνικού Κράτους το οποίο σύμφωνα και με τις δηλώσεις των κυβερνητών μας έχει χάσει την εθνική του κυριαρχία (Είμαστε σε κατοχή) με αποτέλεσμα να προηγούνται τα υπερκέρδη των πολυεθνικών εταιρειών και ντόπιων μεγαλοεργολάβων από την αξία της ανθρώπινης ζωής του Έλληνα πολίτη και στη συγκεκριμένη περίπτωση των κατοίκων του Δήμου μας.
     Ο δρόμος για την επιβίωσή μας είναι μονόδρομος και περνά μέσα από δύσκολους και δυστυχώς αιματηρούς αγώνες.
     Σε όλες τις κινητοποιήσεις ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα θα είναι και πάλι ανατρεπτικός, δυναμικός και πρωτοπόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: