Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ένας καφές, και οι δημοτικές.

Ποσα μπορεί να ακούσει και να σκεφτεί κανείς κατά την διάρκεια ενός καφέ στην παραλία του Ωρωπού, μια όμορφη χειμωνιάτικη μέρα;
Στις Δημοτικές εκλογές  οι τοπικές κοινωνίες λειτουργούν σαν εργαστήρια Αλχημείας.
 Η εποχή της κομματικής υπεροχής έχει παρέλθει λόγω κρίσης. Πάραυτα το θέμα της στήριξης από την Ν.Δ έχει ξεκαθαρίσει με την στήριξη του Γιάννη Οικονομάκου. 
Το κόμμα αυτό (Ν.Δ) διατηρεί ακόμα κάποιους από τους παλιούς του μηχανισμούς και η εξουσία αποτελεί διαχρονικά συγκολλητική ουσία. Δυστυχώς για μας, όσα χρόνια η Νέα Δημοκρατία ήταν στα πράγματα, δεν είδαμε ούτε ανάπτυξη, ούτε προστασία στον τόπο μας παρά μόνο παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές εξυπηρέτησης κομματικής πελατείας. Κανένα έργο πνοής,καμιά ουσιαστική στήριξη της τοπικής  κοινωνίας....

 Εν αναμονή βρίσκεται η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την "αποκαθήλωση" της ήδη υπάρχουσας παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" στην οποία ηγείται η Ιωάννα Στεργίου δημιουργήθηκε νέα παράταξη, η "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση" που έχει κατά τα φαινόμενα την στήριξη των οργανώσεων Ωρωπού και Καπανδριτίου. Σημαντικό ζήτημα που προβληματίζει, ως προς την συγκεκριμένη παράταξη, είναι πως δεν έχει επιλεγεί ακόμα ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος και όπως ανέφερε η κα. Λάμπρου από τις "Καρυάτιδες" - στην πρώτη συνάντηση της παράταξης στο Μαρκόπουλο -: "Θέλω να ξέρω για ποιόν δουλεύω"

Την ίδια στιγμή δυναμικά μπήκε -και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- στον στίβο των εκλογών ο Νώντας Δημητρίου από τον Αυλώνα που, κατά την διάρκεια του καφέ μου, έμαθα πως  την περασμένη Κυριακή σε συνάντηση στο Καπανδρίτι παρουσία πολλών τοπικών μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε και με τον βουλευτή του κόμματος Νάσο Αθανασίου ο οποίος αναμένεται να στηρίξει την παράταξη "Ενεργός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" της οποίας ηγείται ο κύριος Δημητρίου.

Λίγο πριν τελειώσουν οι τελευταίες γουλιές μου, το τελευταίο που άκουσα -από συντοπίτη μου φίλο της παράταξης "Όραμα Δημιουργίας" του Γ.Οικονομάκου- ήταν παράπονα για τον "οπορτουνισμό" του Βασίλη Οικονόμου: "Στον μόνο υποψήφιο βουλευτή που άνοιξε την πόρτα ο Δήμαρχος ήταν ο Οικονόμου.....κι αυτός τώρα πάει Γιασημάκη με το παλιό ΠΑΣΟΚ να βγει μαζί με την Χριστοφιλοπούλου όπως παλιά....εμείς που τον στηρίξαμε..." και άλλα σχόλια και σενάρια.
 Αν, όσοι συντοπίτες μου υποστηρικτές του κ. Οικονομάκου που δηλώνουν πως το 2012 ψήφισαν Οικονόμου, το είχαν κάνει πραγματικά, τότε εκείνος θα είχε τουλάχιστον 400 σταυρούς μόνο στην δημοτική κοινότητα Ωρωπίων!!! Στα κιτάπια του Δήμου υπάρχει η σταυροδοσία.
 Φίλοι μου και συντοπίτες , ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς μεταξύ μας.


Αν σας φάνηκε κουσκουσιάρικη η σημερινή μου άποψη συγχωρέστε με...έφταιγε η διάθεση και η ηλιόλουστη Δευτέρα.
Το πιο απολαυστικό, πάντως, συμπέρασμά μου είναι πως τα μαγαζιά στην παραλία του Ωρωπού κάνουν πολύ ωραίο καφέ και αξίζει τον κόπο να τα στηρίζουμε όσο μας το επιτρέπει η τσέπη μας. 
Καλή μας γιορτινή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: