Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τιμητική εκδήλωση για έναν σημαντικό μαθηματικό του Αυλώνα και του Ωρωπού.


Γιάννης Μπάστας:

Τιμητική εκδήλωση για ένα σημαντικό μαθηματικό του Αυλώνα και του Ωρωπού.

Στο λύκειο ''Μίκης Θεοδωράκης'' Σκάλας Ωρωπού.

 

Του Θανάση Τοτόμη

Εκδήλωση με την ευκαιρία της συνταξιοδότησης του καθηγητή των μαθηματικών Γιάννη Μπάστα, διοργάνωσε το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού ''Μίκης Θεοδωράκης'', στο αμφιθέατρο του, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 12 πμ.

 

Ο Δάσκαλος


''Ο Γιάννης Μπάστας, είναι Δάσκαλος με το δέλτα κεφαλαίο'', είπε στην κεντρική ομιλία του ο φιλόλογος, υποδιευθυντής του σχολείου Ηρακλής Ψάλτης.
''Αποχαιρετούμε σήμερα ένα εξαιρετικό φίλο και συνάδελφο, ένα διακεκριμένο επιστήμονα, ένα δημιουργικό και ακούραστο δάσκαλο, συμπλήρωσε. Τον διέκρινε πάντα η εργατικότητα και η υπευθυνότητα''.
Εργάστηκε 32 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, 41 συνολικά, με την συμμετοχή του νωρίτερα στην ιδιωτική.
Διορίστηκε το 1982 στο Αιγάλεω, στη συνέχεια εργάστηκε στο 2ο λύκειο στο Μαρούσι όπου ήταν υποδιευθυντής, στον Αυλώνα τη γενέτειρα πόλη, και τα τελευταία χρόνια στο λύκειο Σκάλας Ωρωπού.
Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του παν/μίου Αθήνας, με καθηγητές μεταξύ άλλων το Δ. Κάππο κλπ.

 

Το ευχαριστώ των μαθητών


''Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των συμμαθητών μας'', ακούστηκε η φωνή της μαθήτριας Αλεξάνδρας Λάγκι, στο αμφιθέατρο του λύκειου  ''Μίκης Θεοδωράκης'', απευθυνόμενη στο δάσκαλό της.

 

Αυστηρός για τη γνώση

 

''Αν υπήρξα αυστηρός καθηγητής, ήμουν αυστηρός για τη γνώση'', είπε ο τιμώμενος μαθηματικός, στη δική του παρέμβαση.

 

Οι παλιοί μαθητές


Το δικό τους παρών στην εκδήλωση έδωσαν παλιοί μαθητές του καθηγητή, μεταξύ άλλων η φαρμακοποιός Ελένη Χριστοφόρου και ο δασολόγος Χρήστος Πετρογιάννης.
Μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε και ο καθηγητής του ΕΜΠ Βαγγέλης Χριστοφόρου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων Μ. Σκορδομπέκη και η διευθ. Π. Παπαϊωάννου.

Στην εκδήλωση τέλος, παρουσιάστηκε βίντεο και φωτογραφικό υλικό με θεματικό τίτλο ''οι στιγμές μας…'', το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές Τζούλη Κρόγι, Αγγελική Τσιμίκου, Γιάννης Τούσιας, Γιάννης Καραφύλας και Ελένη Τσιτσώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: