Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η Αναφορά στην βουλή, οι μαθητές κι ο Δήμος Ωρωπού.



Αναφορά στην βουλή με την επιστολή δημάρχων της Αν. Αττικής (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας κ.Οικονομάκου) για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους για το ερχόμενο σχολικό έτος κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.

Πολλοί Ωρωπιώτες θυμόμαστε τα περυσινά προβλήματα στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου με τους μαθητές να κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες επειδή δεν είχαν τρόπο να πάνε στο σχολείο τους.
'Οσον αφορά τον Δήμο Ωρωπού... θυμάμαι πως -πέρυσι- όταν ένας γονιός απευθυνόταν στον Δήμο για το θέμα μεταφοράς μαθητή, τον παρέπεμπαν σε έναν υπεύθυνο της Περιφέρειας που ποτέ δεν βρισκόταν στον Δήμο και γενικά δεν μπορούσες να τον "εντοπίσεις". Έτσι ο πολίτης έμενε ουσιαστικά αβοήθητος.
 Ο δε  Αντιδήμαρχος κ. Τσεκρεζής "φρόντιζε" -φυσικά εν όψει εκλογών- να πράττει ό,τι μπορεί στο θέμα της μεταφοράς για την εκλογική του πελατεία και μόνο. 
Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, με αφορμή όμως την επιστολή των δημάρχων και την Αναφορά του βουλευτή ενημερώνω τους συμπολίτες μου Ωρωπιώτες πως:
Όλοι οι γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο της περιοχής τους με ιδιωτικό όχημα ή ταξί δικαιούνται επίδομα!
 Η διαδικασία για να λάβουν το "Επίδομα μεταφοράς μαθητών με ευθύνη γονέα" είναι απλή και εύκολη. 

Προτρέπω λοιπόν τους Ωρωπιώτες γονείς να απευθυνθούν για πληροφορίες, σε σχέση με το επίδομα, στον Διευθυντή του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους. 
Παρακάτω παραθέτω την Αναφορά του Γ. Πάντζα και την επιστολή των δημάρχων.    


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κκ. Υπουργούς:

-          Παιδείας και Θρησκευμάτων
-          Εσωτερικών

Θέμα: «Μεταφορά των μαθητών»

Κατατίθεται με Αναφορά η από 16/7/2014 επιστολή των Δημάρχων Ανατολικής Αττικής προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Μεταφορά των μαθητών».
Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη τροποποίησης της ισχύουσας ΚΥΑ του 2013 (ΦΕΚ 1449/14-6-2013), με ανακαθορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των δήμων της Ανατολικής Αττικής, καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο που να πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση τους από και προς τα σχολεία τους.
Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη σύστασης επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να εξεταστούν οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και να γίνει διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων πάνω σε αυτή τη βάση, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που να ωφελεί στο σύνολό τους, τους μαθητές των εν λόγω δήμων.
Δεδομένου ότι σε δύο μήνες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και με το ισχύον καθεστώς σχεδόν στο σύνολό τους τα Γυμνάσια και τα Λύκεια των δήμων της Ανατολικής Αττικής, μένουν εκτός των σχολικών μεταφορών,
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειές σας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. 

Αθήνα 16.7.2014

Ο καταθέτων Βουλευτής
Γιώργος Πάντζας



Δεν υπάρχουν σχόλια: