Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Αρβανίτικου Συλλόγου Καλάμου "Μπέσα"



Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2014, ο Αγιασμός των εγκαινίων του νεοιδρυθέντος Αρβανίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου <ΜΠΕΣΑ> σε ιδιόκτητο χώρο που παρεχώρησε δωρεάν στον σύλλογο ο Απόστολος Κ. Μπάρδης.

Ο Σύλλογος μας είναι πλέον πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή που οι πολιτιστικές και πνευματικές αξίες χάνουν συνεχώς έδαφος και τείνουν να εξαφανισθούν. Οι σκοποί του, όπως αναφέρονται και καθαρά στο καταστατικό του έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη, την συλλογική δράση, τα ήθη και τα έθιμα των Αρβανιτών του Καλάμου , την φιλανθρωπία, την βοήθεια στους συνανθρώπους μας και ένα σωρό άλλα πράγματα. Πράγματα που μας ενώνουν, πράγματα που μας δένουν.

Για να επιτευχθούν, όμως, αυτοί οι σκοποί, χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή, η συμπαράσταση και η συνεισφορά όλων μας. Όλων των κατοίκων του ΚΑΛΑΜΟΥ. Δεν περισσεύει κανένας. Ο Σύλλογός μας για να λειτουργήσει ΣΩΣΤΑ μας έχει ανάγκη όλους. Από το νεότερο μέχρι τον γεροντότερο.

Ενωμένοι – αδελφωμένοι – αγαπημένοι, μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά, πάρα πολλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς ο βουλευτής Αττικής κ.Βασίλης Οικονόμου ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό με τα πιο θερμά και επαινετικά λόγια για τον σύλλογο και το ΔΣ.,ο δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ωρωπού κ.Παναγιώτης Πέππας,ο Πρόεδρος της τοπικής ενότητας Καλάμου κ.Δημήτριος Χορμοβίτης καθώς επίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι κ.Κανούσης Γεώργιος και κ.Παπαπέτρου Ιωάννης.
Στην τελετή του Αγιασμού χοροστάτησαν , οι ιερείς Μιχαήλ Βαλεοντής και Δημήτριος Σαράντος.
Ευχαριστούμε επίσης που ήταν κοντά μας όλους τους εκπροσώπους ομοσπονδιών,πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ωρωπού και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε.
Τον κ.Ιωσήφ Γιαννόπουλο αντιπρόεδρο Της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού , τον κ.Παύλο Ιωάννου πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου ο Ασωπός Ανω Ωρωπού,τον κ. Αδαμόπουλο Δημήτριο εκπρόσωπο της ΕΣΠΑΑΚΑ , την κ.Ντίνα Κύρου και κ.Ηρώ Δράκου από τα Παλάτια, την κ. Λαδά Σταυρούλα και κ.Κώστα Πούλο από τον Α.Ο. Αμφιάραο, την κ.Εμμανουέλα Γαρμπή πρόεδρο γονέων και κοιδεμόνων Γυμνασίου Καλάμου και την κ.Μαναβέλη Χριστίνα .
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους χορηγούς μας για την ευγενική προσφορά τους στον σύλλογο και την αποπεράτωση της εκδήλωσης την Αρτοποιια ΓΚΙΚΑΚΗ για τα υπέροχα εδέσματα , τον κ.Αντώνη Μειντανίδη για την δημοσιογραφική κάλυψη,τον ηχολήπτη μας κ. Νίκο Νικολάου την κ.Γεωργία Μπουζάνη για την δωρεάν ραφή των κουρτινών των γραφείων μας τον κ.Δημήτρη Γ.Γκικάκη και κ.Δημήτρη Η. Γκικάκη την κ. Γιάννα Σταμέλου-Γκίνη ,τον κ.Μίχα Τιμόθεο,την κ. Γαρυφαλια Λεμπούση και τον κ.Δημήτρη Χ.Ράπτη.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: