Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τα ωραία στην "γειτονιά" μας.

http://www.dionysos.gr/?q=node/3420
Πολλοί Δήμοι της χώρας συμμετείχαν και φέτος στην ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» που πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με θέμα: «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι, Προτείνω, Αποφασίζω». Ανάμεσα σ' αυτούς και ο γειτονικός
 Δήμος Διονύσου.

Οι πολίτες μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις  ενημερώνονται για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και για τους τρόπους συμμετοχής στις τοπικές υποθέσεις.
Οι προτεινόμενες θεματικές ιδέες για το σχεδιασμό των σχετικών δράσεων αφορούν μεθόδους διαβούλευσης, καλλιέργειας συμμετοχικής κουλτούρας, συμμετοχής ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ηλεκτρονικής δημοκρατίας και κοινοτικού ακτιβισμού.

  Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα":
Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2014 που φέτος ακολουθεί τη γενική θεματική:«ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: μοιράζομαι, προτείνω, αποφασίζω». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου.
Ο Δήμος Διονύσου συμμετείχε και πέρσι στον θεσμό με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, αφού έλαβε το τιμητικό βραβείο «Πόλη 12 Αστέρων» από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: