Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά του '44...

Ο συγγραφέας Σπύρος Τζόκας
Χθες,Τετάρτη, ήμουν καλεσμένη στην Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενός από τους 200 Έλληνες που εκτελέστηκαν ως αντίποινα από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Στην εποχή που ζούμε μετά το τέλος των ιδεολογιών, την εποχή της τέχνης του εφικτού, η παρουσίαση του βιβλίου 'Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων' με γύρισε πίσω στην Ιστορία, στις εποχές που άνθρωποι φυλακίζονταν και συχνά αυτοθυσιάζονταν για τα πολιτικά τους φρονήματα, στην εποχή της γερμανικής κατοχής και των ομαδικών εκτελέσεων. Οι θυσίες των ανθρώπων για τις ιδέες τους είναι τελικά "μάταιες"; Είναι ένα ερώτημα για σκέψη και προβληματισμό.
 Έριξα μια ματιά και στην Ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου και έχω να πω πως και η Ιστορία κάνει κύκλους γι αυτό πρέπει να την μελετάμε ώστε τουλάχιστον να μην πέφτουμε θύματα μάταιων επαναλήψεων...
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καπανδριτίου "Η Πρόοδος". Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Μαντάς και Σωτήρχος, ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καπανδριτίου κος Ντάσης, οι βουλευτές κος Δέδες και κα Σωτηρίου και ο περιφερειακός σύμβουλος κος Κοροβέσης ενώ για το βιβλίο μίλησαν η πρώην δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) Έλενα Βαρνάβα-Καραγιάννη, ο υπεύθυνος των εκδόσεων "Εύμαρος" Πέτρος Κακολύρης και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αργυρώ Ντάση.







 Η Αργυρώ Ντάση και η Έλενα Καραγιάννη με τον Στέλιο Κοροβέση


   Η υπογράφουσα ανάμεσα στην κα. Έλενα Καραγιάννη πρόεδρο της Δ.ΕΠ.ΙΣ και την κα. Ελένη Πέππα εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: