Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Οι Μικροί Τυπογράφοι» στα Οινόφυτα


29 Μαρτίου  2015
Δελτίο  Τύπου
«Οι Μικροί Τυπογράφοι»
Στις 29 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ το εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα : «Οι Μικροί Τυπογράφοι».  Στην εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων και την επιμέλεια είχε η κα Σοφία-Ευσταθία Λιάπη, φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 


Αρχικά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της χάραξης του χαρτονομίσματος μέσα από οπτικό και πληροφοριακό υλικό που παρουσιάσθηκε. Στη συνέχεια έγιναν οι ίδιοι τυπογράφοι και με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας σχεδίασαν, χάραξαν, ζωγράφισαν και τύπωσαν το δικό τους χαρτονόμισμα. Μέσα από τη διαδικασία οι συμμετέχοντες συνδύασαν τη θεωρητική γνώση του σχολείου με τη βιωματική μάθηση.
Η Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου Β΄ ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων κα Πέτρου Βασιλική για τη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και την εθελόντρια- εκπαιδεύτρια κα Σοφία-Ευσταθία Λιάπη. 

Η Διευθύντρια
της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


Αδαμαντία Ματθαίου -Λιάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια: