Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Απάντηση της Ι. Στεργίου στον Β. Ηλιάσκο για τον βιολογικό καθαρισμό.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στο Ιστολόγιο "ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" δημοσιεύτηκε άρθρο-επιστολή του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλη Ηλιάσκου σχετικά με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την υλοποίηση Βιολογικού καθαρισμού για  περιοχές πρώην Δήμου Ωρωπίων και Καλάμου.
Στην επιστολή ο κ. Ηλιάσκος έκανε αναφορά στην στάση της Περιφερειακής Συμβούλου Αν. Αττικής, συμπολίτισσάς μας στον Ωρωπό Ιωάννας Στεργίου.
 Η κ. Στεργίου έστειλε απάντηση στα γραφόμενα του κ. Ηλιάσκου την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω. Το άρθρο του κ. Ηλιάσκου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ    ΩΡΩΠΟΥ
Μια απάντηση στον κ.Ηλιάσκο

  Στις 3 Απριλίου ο πρώην Αντ/ρχος Ωρωπού κ. Βαγγέλης Ηλιάσκος  με άρθρο του σε τοπικά μέσα «σχολίασε» την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου της 17/3/15, όπου ψηφίστηκε η Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων από την χωροθέτηση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ωρωπού.
Σε γενικές γραμμές δεν συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα και άρθρα που κουτσομπολίστικα σχολιάζουν τις θέσεις και τις απόψεις μου .Γιατί τι άλλο από κουτσομπολίστικη και ανακριβής  είναι η θέση , του τι θα έκανα αν ήμουν στο Περιφ. Συμβουλίου στη συζήτηση του θέματος, τι θα έλεγα κλπ.
Από πότε ο κ. Ηλιάσκος  προκαταλαμβάνει και «μαντεύει» τη ψήφο μου, βάζοντας την σε αντιπαράθεση με την ψήφο της παράταξης μου και της ίδιας της Περιφερειάρχου??Δεν έχω δώσει και ούτε δίνω σε κανένα το δικαίωμα αυτό!!
Ούτε και την άποψη ότι δεν έχω καταλάβει ότι δεν είμαι ακόμη στην αντιπολίτευση αλλά στη διοίκηση.
 Μάλλον ο κ. Ηλιάσκος δεν έχει καταλάβει ότι  αυτός δεν είναι πλέον στη διοίκηση αλλά ούτε και στην αντιπολίτευση, αφού δεν εκλέχτηκε!!!
Το σχόλιο  που αφορά τη δική μου θέση είναι τελείως ανακριβές. Μια συζήτηση που γίνεται στο καφενείο και λέμε διάφορες απόψεις δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν επίσημη θέση, πόσο μάλλον όταν μεταφέρεται με ανακρίβεια.
Επίσης για την αποκατάσταση της αλήθειας ,δεν πρόλαβα να παραβρεθώ στη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί από 5ο θέμα που ήταν, προτάθηκε και συζητήθηκε πρώτο, καθώς έλειπε ο εισηγητής των άλλων θεμάτων.
Όσον αφορά τη θέση μου για το πώς θα έπρεπε να σχεδιαστεί το δίκτυο ακαθάρτων και ο βιολογικός  του Ωρωπού, έχει εκφραστεί και στα δημοτικά συμβούλια και στις συγκεντρώσεις που έγιναν για το θέμα το 2011 και δεν αφορά μόνο την χωροθέτηση του βιολογικού.
 Η λύση «Σαραντάρι» που έχει απορριφθεί , και η λύση «Βουργένι» που έχει υιοθετηθεί ,κατά την άποψη, μου οδηγούν στην κατασκευή ενός  αγωγού 26 χλμ που θα μεταφέρει τα λύματα από το Μαρκόπουλο μέσω της παραλίας στο Συκάμινο, για να καταλήξουν επεξεργασμένα μέσω του Ασωπού στον Ευβοικό!!! Ενα πολύπλοκο δίκτυο με 12 αντλιοστάσια με αυξημένους κινδύνους ζημιών ,με τεράστιο κόστος συντήρησης και τεράστιο κόστος λειτουργίας ,που θα το πληρώνουν οι χρήστες ,οι κάτοικοι με τα τέλη της αποχέτευσης όταν θα λειτουργήσει.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γίνει άλλος σχεδιασμός  με την επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας στα πρότυπα άλλων περιοχών , και τις σκέψεις  αυτές  είχα διατυπώσει το Μάη του 2011 με άρθρο μου που είχε δημοσιευθεί στα «Νεα του Ωρωπού» (ΕΔΩ) .
Παρά τη δική μου θέση την οποία και εκφράζω, την απόφαση την παίρνει ο Δήμος με αποφάσεις των δημοτικών του Συμβουλίων και η περιφερειακή αρχή σέβεται αυτές τις αποφάσεις .
 Η δική μου ψήφος στο περιφερειακό συμβούλιο ακολουθεί την ψήφο της πλειοψηφίας!!!
Στην απόφαση που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής μελέτης ,οδηγήθηκε από την απόφαση που είχε, κατά πλειοψηφία, εγκριθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ανακαλέσει την απόφαση αυτή ,θεωρώντας ότι δεν υφίσταται, γιατί το έργο έχει απενταχθεί από τον Ιούνιο του 2014 από το πρόγραμμα χρηματοδότησης και δεν έγινε επίσημα αίτημα αναβολής στον Πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου και ούτε παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.
Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση του έργου της κατασκευής Βιολογικού καθαρισμού για το δήμο μας είναι ζήτημα της Δημοτικής Αρχής και η Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλλει με κάθε τρόπο.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας!!!

ΙΩΑΝΝΑ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Περιφερειακή Σύμβουλος
Περιφ.Ενότητα Ανατολ.Αττικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δούλεμα τρώμε απ ολους!!!!!!!!!