Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η άποψη μου για τις μεταρρυθμίσεις.

 Για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα οργανωμένο κράτος και να αρχίσουμε να παράγουμε πλούτο θα πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε
μεταξύ των μέτρων κατά όσων απεύφευγαν να πληρώσουν το κόστος που τους αναλογεί συμπεριλαμβανομένων των καναλαρχών κ.λ.π όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, και κάποιες μεταρρυθμίσεις που φαινομενικά ίσως έρχονται σε ιδεολογική αντίθεση με την αριστερά την οποία εκφράζει εν μέρει η Κυβέρνηση. Ως άτομο που έχω μελέτησει τις βασικές πολιτικές ιδεολογίες, θα πω κάτι πολύ απλό. Η αναδιανομή πλούτου που βρίσκεται στο επίκεντρο Σοσιαλιστικών, Κομμουνιστικών ακόμα και Αναρχοκομουνιστικών Θεωριών προϋποθέτει ένα πράγμα:
 Την Παραγωγή πλούτου.Την Παραγωγή γενικώς! Και για να δώσουμε ώθηση στην παραγωγή σήμερα στην Ελλάδα, εντός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειαζόμαστε μεταξύ άλλων κάποιες Φιλελεύθερες κι απολύτως δίκαιες μεταρρυθμίσεις όπως...

*Ενιαίο μισθολόγιο στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα με απολυτήρια Λυκείου που παίρνουν σχεδόν τους διπλάσιους μισθούς από πτυχιούχους πανεπιστημίου στον στενό Δημόσιο Τομέα.

*Κατάργηση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που δεν χρειάζονται. 

*Ανταποδοτικές συντάξεις από σήμερα και στο εξής. Όσα πληρώσεις ως εργαζόμενος τόσα θα πάρεις χωρίς να επιβαρύνεις τις επόμενες γενεές. 
Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων.

*Μείωση φορολογίας, γραφειοκρατίας  και διαφθοράς (π.χ γρηγορόσημα) με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας.  

*Φρένο στην ανίερη "εξουσία" του συνδικαλισμού. Για να μην κοροϊδευόμαστε το συνδικαλιστικό κίνημα που γεννήθηκε εν μέσω Βιομηχανικής Επανάστασης τον 19ο αιώνα δεν έχει καμία σχέση με τους κομματικούς συνδικαλιστές της Ελλάδας που χρησιμοποίησαν τον συνδικαλισμό για προσωπικές φιλοδοξίες και την κατάληψη θέσεων στον κρατικό μηχανισμό τα τελευταία 40 χρόνια.

*Κατάργηση πελατειακών νόμων και διατάξεων όπως για παράδειγμα των άρθρων 75 και 76 του 
Ν. 3584/2007(ΦΕΚ 143 Α΄) που μετατρέπει χωρίς ουσιαστικούς όρους και προϋποθέσεις τους προσληφθέντες ως εργάτες καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης των Δήμων σε διοικητικούς υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με μια απλή απόφαση Δημάρχου.

*Οι Δήμοι να γίνουν πραγματικά κέντρα αυτοδιοίκησης-αυτοδιαχείρησης με σταδιακή κατάργηση των ΚΑΠ δηλαδή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Πολλοί συμπολίτες μου στο Ωρωπό διαμαρτύρονται κατά καιρούς για τις απευθείας αναθέσεις, για την χρήση των αυτοκινήτων του Δήμου, για σπατάλες κλπ. κανείς τους όμως δεν μιλά για κατάργηση των ΚΑΠ. Αν ο κάθε δήμαρχος φορολογούσε απευθείας τους δημότες τότε θα βλέπαμε πως ικανοί άνθρωποι θα διαχειρίζονταν με μεγάλη σύνεση το χρήμα των πολιτών γνωρίζοντας πως το αντίθετο θα σήμαινε σίγουρο μαύρο στις επόμενες εκλογές , θα σήμανε επίσης και την έλλειψη δυνατότητας πια για σπατάλες. 

Βέβαια τα παραπάνω δεν αρκούν...χρειάζονται κι άλλα μεταξύ αυτών... Κεντρική σημασία έχει η αναπτυξιακή στήριξη και εξασφάλιση επενδύσεων από τους εταίρους μας στην Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες (Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: