Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Γιώργος Γιαμαρέλος για το δημοψήφισμα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την άποψη του συντοπίτη μας πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γιαμαρέλου για το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις.

ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
                                                                                                     Ωρωπός, 30 Ιουνίου2015
Ο Αλέξης Τσίπρας με την ευφυή απόφασή του να προχωρήσει στην δημιουργία δημοψηφίσματος έδωσε τέλος στον φαύλο κύκλο των  διαπραγματεύσεων και ουσιαστικά καλεί, πριν την εκπνοή των χρονικών ορίων, όλους τους εμπλεκόμενους  να αφήσουν στην άκρη τους τακτικισμούς και να συμβάλουν στην εξεύρεση βιώσιμης και έντιμης λύσης μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, και του κοινού Ευρωπαϊκού νομίσματος.
Επιπρόσθετα η μέχρι τούδε πορεία του, και ό,σα αποδέχθηκε, έδειξαν την ειλικρινή επιθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να δεχθεί και νέα επώδυνα μέτρα, αρκεί να εξευρεθεί  τρόπος δίκαιης ρύθμισης του χρέους, που αποτελεί το sine qua non ,οποιασδήποτε έντιμης συμφωνίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι , έστω και την τελευταία ώρα, όλες οι πλευρές θα αφήσουν στην άκρη τους εγωϊσμούς  και με καθαρό νού θα πάρουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα προλάβουν ανυπολόγιστης έκτασης επερχόμενες  καταστροφές.
Το δημοψήφισμα έδρασε ως καταλύτης στην δημιουργία συνθηκών εξεύρεσης μιας εντιμότερης λύσης και θα πρέπει να αξιοποιηθεί , εγκαίρως,  το παράθυρο ευκαιρίας που προσφέρει.
Η διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν έχει καμία πρακτική αξία αφού η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας επιλέγει ,σταθερά , την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Ο δρόμος της ρήξης, παραβιάζει την λογική και ανοίγει την πόρτα της   μακράς περιπέτειας στην ουτοπία, που θα καταλήξει σίγουρα σε εθνική καταστροφή.
Αγαπητέ Πρόεδρε, μέχρι στιγμής είσαι ο μεγάλος νικητής των διαπραγματεύσεων. Άδραξε την ευκαιρία και αξιοποίησε την μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει ακόμη ,για λίγες ώρες.
Όσο και αν φαίνεται λίγο αυτό που προσφέρουν αυτή την στιγμή οι περιστάσεις είναι αναμφισβήτητα «το πρώτο σκαλί», που έκτισες με την αξία σου.
Είναι πράγματι πολύ υψηλή της Εθνικής Αξιοπρέπειας η σκάλα και αυτό το πρώτο σκαλί που ως τώρα  έφτιαξες λίγο δεν είναι , τόσα   που έκανες μεγάλη δόξα!
Καλή Συνέχεια.

Γιώργος Γιαμαρέλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: