Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση: «Η λαϊκή κυριαρχία είναι το θεμέλιο του πολιτεύματός μας»



Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (Του Δήμου Ωρωπού) της 30ης Ιουνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δέδες, είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: "Λαμβάνω την πλήρη ευθύνη να πω ότι η Κυβέρνηση διέπραξε με την πράξη της αυτή (το δημοψήφισμα) Εσχάτη Προδοσία (!)"
Η προσφυγή δηλαδή στη λαϊκή ετυμηγορία με το δημοψήφισμα αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας (!), κάπως έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δέδες το δικαίωμα του Ελληνικού λαού να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του.

Η Δημοκρατία αποτελεί την ύψιστη αξία και παράδοση του λαού μας και η λαϊκή κυριαρχία είναι το θεμέλιο του πολιτεύματός μας. Πραξικοπήματα και αυθαίρετες καθαιρέσεις νόμιμα εκλεγμένων Πρωθυπουργών από ξένους παράγοντες, όπως το πραξικόπημα των Καννών το 2011, δεν έχουν θέση στην Ελληνική Δημοκρατία η οποία έχει κερδηθεί με το αίμα και τους αγώνες του Ελληνικού λαού.
Η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας με τα μνημόνια, η παραίτηση της χώρας από κάθε μορφής ασυλίας έναντι των δανειστών, η μετατροπή της σε σύγχρονη δουλοπαροικία χρέους για τις επόμενες δεκαετίες και η υποθήκευση όλων των δημοσίων εσόδων και του εθνικού πλούτου της χώρας προφανώς δεν αποτελούσαν, για τον κ. Δέδε, πράξεις εσχάτης προδοσίας, αλλά πράξεις βαθύτατα «πατριωτικές».

Εκτός των ανωτέρω, η είσοδος της χώρας μας στην ΟΝΕ το 2001 με ψευδή στοιχεία και ΑΠΑΤΗ, η επί σειρά ετών παραποίηση των οικονομικών στοιχείων από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, η μετατροπή του χρέους των ιδιωτικών Τραπεζών σε διακρατικό χρέος, η κουρελοποίηση του Συντάγματός μας, η ισοπέδωση του κοινωνικού Κράτους, η εξαθλίωση των νέων εργαζομένων με μισθούς των 400 Ευρώ τα τελευταία χρόνια, αποτελούν τις πραγματικά εγκληματικές πράξεις εσχάτης προδοσίας για τις οποίες ο κ. Δέδες κωφεύει.

Βλέπουμε μία υποκριτική ανησυχία για τους συνταξιούχους που συνωστίζονται στα ΑΤΜ των Τραπεζών τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είδαμε καμία ευαισθησία τα τελευταία πέντε χρόνια για τις ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ, για τις ουρές στα συσσίτια, για τη μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό και για τις χιλιάδες αυτοκτονίες από τις πολιτικές των μνημονίων. 

Ευρωπαϊκή προοπτική για τη χώρα σημαίνει πραγματική Δημοκρατία και ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο Ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: