Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ο Παναγιώτης Χασιώτης σε πρωτοβουλία για το αφορολόγητο όριο

Για το αφορολόγητο όριο στις Ευρωπαϊκές έννομες τάξεις μίλησε το περασμένο Σάββατο ο συντοπίτης μας από τον Αυλώνα και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Συνεργασία Πολιτών" Παναγιώτης Χασιώτης. Η εκδήλωση εντάχθηκε στα  πλαίσια μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την θέσπιση αφορολογήτου ορίου της "Ένωσης Φορολογούμενων Ελλάδας" στην οποία ο Παναγιώτης Χασιώτης -δικηγόρος- είναι μέλος.
Ο καθορισμός του ελαχίστου ορίου διαβίωσης,δυστυχώς, δεν είναι απλή υπόθεση ούτε μπορεί να προκύψει με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια . Τα οικονομικά και γενικά οι κοινωνικές επιστήμες δεν είναι άλγεβρα, ενώ παράγοντες ιδεολογικών προσεγγίσεων παίζουν τον ρόλο τους στο καθορισμό των επιστημονικών συμπερασμάτων. Μην ξεχνάμε πως κάποτε ο ίδιος ο ΟΗΕ δυσκολεύτηκε στον ορισμό της ίδιας της Φτώχειας.

 Η προσπάθεια της Ένωσης  Φορολογούμενων Ελλάδας είναι σημαντική και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Παρακάτω η ανακοίνωση της Ένωσης στο διαδίκτυο:
"Η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας (προηγούμενη ονομασία Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι), σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και το Σύλλογο Αποφοίτων του τμήματος, ξεκινάμε μία πρωτοποριακή προσπάθεια: Τον κατ' έτος επιστημονικό προσδιορισμό ενός ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την εφορία, τις τράπεζες και τα δικαστήρια, αλλά ακόμη και για τη χάραξη οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής.
Στα πλαίσια της κίνησης αυτής, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου (11:00 πμ, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα) πραγματοποιούμε ημερίδα με τίτλο: “Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός: Η συμβολή της οικιακής οικονομίας στ
ον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης”. Σ' αυτή την πρώτη προσπάθεια, στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι, το αφορολόγητο όριο ενός ατόμου ή μίας οικογένειας δε μπορεί να είναι σταθερό, αλλά στον προσδιορισμό του θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη και αντικειμενικοί παράγοντες (π.χ. αριθμός παιδιών, τυχόν ασθένειες ή άλλα σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν τον φορολογούμενο).
Στην ημερίδα θα ομιλήσουν μέλη της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας, αλλά και ειδικοί επιστήμονες του τμήματος."

https://www.facebook.com/events


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην συνέχεια μπορεί να καταθέσει την πρόταση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ για διαβούλευση...