Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ανακινείται το Θέμα των Διοδίων για Χαλκίδα...

Μετά την Αθήνα, αν θες να πας σαν άνθρωπος και στην Χαλκίδα από τον Ωρωπό, θα πληρώνεις Διόδια. Μετά και το κλείσιμο της χειμερινής πορθμειακής γραμμής Ωρωπού-Ερέτριας μένουμε ολίγον ...."αποκλεισμένοι" από την κοντινότερη στην περιοχή του πρώην Δήμου Ωρωπίων μεγάλη πόλη, την Χαλκίδα.

Ο δρόμος (Εθ. Οδός Σχηματαρίου -Χαλκίδας) έχει γίνει δημοσία δαπάνη, με έξοδα του κράτους δηλαδή, παρόλαυτά περιλαμβάνεται στην σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της Ιονίας Οδού (η οποία κυρώθηκε με τον νόμο 3555/2007) και τα έσοδα των Διοδίων που ετοιμάζονται θα πηγαίνουν για την συντήρηση της Ιονίας Οδού!
Το θέμα ανακινήθηκε από τις κινήσεις για την απαλλοτρίωση (από τους αρμόδιους σύμφωνα με την σύμβαση φορείς) σημαντικής έκτασης στην περιοχή Καλοχώρι-Παντείχι προκειμένου να στηθεί Μετωπικός σταθμός Διοδίων.
Στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με συντονιστή τον Δήμο Χαλκιδέων και με συμμετοχή τοπικών φορέων της Ευβοίας στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για το Θέμα των Διοδίων οπού και εκδόθηκε ψήφισμα. Για το Θέμα έχει αποφανθεί από την μεριά της και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία υιοθέτησε τις τεκμηριωμένες θέσεις του Κώστα Χαϊνά και της Περιφερειακής του Παράταξης "Ενεργοί Πολίτες Στερεάς Ελλάδας". (ΕΔΩ)
Περισσότερες λεπτομέρειες για το Θέμα στο EVIAPORTAL (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: