Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ξεχωριστή η γιορτή τσικουδιάς με γαμοπίλαφο που οργάνωσε στον Ωρωπό «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»

Το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες μας απέστειλε (και το δημοσιεύουμε) ο Σύλλογος Κρητών Ωρωπού "Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ".


Άρωμα και γεύση Κρήτης, έδωσε για μία ακόμη χρονιά ο πάντα πρωτοπόρος και δραστήριος σύλλογος Κρητών Ωρωπού και πέριξ περιοχών «Η ΜΕΓΑΛΟΝΝΗΣΟΣ», βάζοντας χαρούμενα και γιορτινά χρώματα στο γκρίζο της εποχής.
Όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το μεσημέρι στον Ωρωπό, στο γνωστό κοσμικό κέντρο <<ΑΤΛΑΝΤΙΣ>> όπου για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ & ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟΥ, απόλαυσαν μία όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Από νωρίς το μεσημέρι οι ευρύχωρες αίθουσες του κοσμικού κέντρου είχαν ‘βάλει’ τα γιορτινά τους και με την ειδική για την συγκεκριμένη γιορτή διακόσμηση άρχισαν να κατακλύζονται από εκλεκτούς & διακεκριμένους καλεσμένους του, φίλους της Κρήτης αλλά και του συλλόγου Κρητών Ωρωπού και Πέριξ περιοχών «Η ΜΕΓΑΛΟΝΝΗΣΟΣ» που ήταν ο διοργανωτής και οικοδεσπότης.
Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που αρκετοί οι οποίοι αποδείχτηκαν και πιο προνοητικοί, κατέφθασαν πολύ νωρίτερα (πλέον της μιας ώρας) και παρά το ότι ανέμεναν καρτερικά το άνοιγμα των αιθουσών τελικά ‘ανταμείφτηκαν’ με μία  περίοπτη θέση στη γιορτή που ακολούθησε.

Οι αίθουσες τελικά απεδείχθησαν μικρές για να φιλοξενήσουν όλους όσοι έσπευσαν να χαρούν την μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση <<της γιορτής τσικουδιάς και του γαμοπίλαφου>> και να απολαύσουν τα πλουσιοπάροχα κρητικά εδέσματα & την κρητική μουσική αλλά και μουσική απ΄ όλη την Ελλάδα.
Τα δεκάδες στρογγυλά τραπέζια (ροτόντες) με τις 10 καρέκλες το καθένα (για μεγαλύτερη άνεση), ντυμένα στα κατάλευκα τελικά αποδείχτηκαν λίγα για να καλύψουν & να φιλοξενήσουν όλο τον κόσμο, που μας τίμησε με την προσέλευσή του και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Από τις δεκάδες παρέες  που δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν & έφυγαν λυπημένοι και απογοητευμένοι, γιατί δεν είχαν προβλέψει να κλείσουν έγκαιρα τραπέζι, τους ζητάμε την κατανόηση και τους υποσχόμαστε ότι στην επόμενη εκδήλωση θα επιδιώξουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες φτάνει βέβαια και οι ίδιοι να μπουν στον κόπο και με ένα τηλέφωνο να φροντίσουν να κλείσουν έγκαιρα τραπέζι.
Τόση μεγάλη ήταν η αθρόα προσέλευση των μελών & των φίλων του Συλλόγου, που κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθεί άτομο στην είσοδο για να τηρήσει την τάξη. Ενώ η αναμονή τους για να εξυπηρετηθούν ξεπερνούσε πολλές φορές και τα 20 λεπτά…
Ο Σύλλογος πέρα από την κατανόηση αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει ειλικρινά ‘συγνώμη’ από τους αποχωρήσαντες, παρόλο που έγκαιρα είχε ανακοινωθεί από το ΚΡΗΤΗ FM 97,5 αλλά & τηλεφωνικά ότι οι θέσεις έχουν ήδη υπερκαλυφθεί από την Τετάρτη και έγινε έκκληση να μην προσέλθουν άτομα που δεν είχαν κλείσει θέσεις.

Βλέπετε το ανοιχτό κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Κρητών Αντώνη Γιαννουλάκη και του Δ.Σ. είχε φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.
Σε εμφανή σημείο της εισόδου του κοσμικού κέντρου «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» έστεκε τοποθετημένο λάβαρο του Συλλόγου με την Μεγαλόνησο Κρήτη και με τον κυματισμό του ήταν σα να καθοδηγούσε τους προσκεκλημένους στην είσοδο του κέντρου.
Τρεις φωτογράφοι αποθανάτισαν τον κάθε έναν προσκεκλημένο ξεχωριστά αλλά και όμορφα στιγμιότυπα από την εκδήλωση.
Στον αύλειο χώρο του «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» περίμενε τους προσερχόμενους μία έκπληξη. Ένα αυθεντικό ρακοκάζανο είχε στηθεί από νωρίς στην είσοδο και η τσικουδιά έρεε με αφθονία προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο για να δοκιμάσει μία ζεστή τσικουδιά όσο και να φωτογραφίσει την διαδικασία απόσταξης και να φωτογραφηθεί.
 

 Το πολύ παλαιό, αυθεντικό <<ρακοκάζανο>> με τον χαραγμένο (χτυπημένο) στο καπάκι του, αύξοντα αριθμό της άδειας του, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου (σ.σ έδωσε τις πρώτες άδειες λειτουργίας), λειτούργησε και πάλι για τις ανάγκες της γιορτής από τον σπεσιαλίστα & εξειδικευμένο <<ΚΑΖΑΝΑΡΧΗ>> κ. Αντώνη Κοπανάκη (ιδιοκτήτη του) με την υποστήριξη του μικρότερου γιου του, του Αλέξανδρου.
Θα λέγαμε ότι στον χώρο λειτούργησε ένα μίνι ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ καθώς ο κ. Κοπανάκης εξηγούσε με ιδιαίτερη παραστατικότητα & λεπτομέρεια, τον τρόπο παραγωγής της τσικουδιάς.
Δίπλα τους ο <<μπαλωθιέρης>> κ. Δημήτρης Καλογήρου υποδέχονταν τους φίλους και τους κέρναγε τσικουδιά με τα καθιερωμένα καλούδια καθοδηγώντας τους στις κύριες αίθουσες του κέντρου, όπου τους παραλάμβανα δύο πανέμορφα κορίτσια τα οποία σε ρόλο ταξιθετριών τους κατεύθυναν στα αριθμημένα με το όνομα τους τραπέζια, τα οποία ήταν ήδη ‘στρωμένα’ με την τσικουδιά, τις λιχουδιές για τα προκαταρτικά μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.

Λόγω της κοσμοσυρροής και της επίδειξης απόσταξης  της τσικουδιάς άρχισε με μία μικρή καθυστέρηση η εκδήλωση την οποία παρουσίασε η όμορφη δ/δα Ελένη Δαφνή η οποία και κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να ανέβουν στην πίστα.
Έτσι εν πλήρη απαρτία, όλοι τους γέννημα & θρέμμα από την Κρήτη τα μέλη του συλλόγου, πλαισίωναν τον πρόεδρο ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ, ο οποίος με εμφανή την χαρά και ικανοποίηση στο πρόσωπό του, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους με ένα σύντομο αλλά ζεστό, όσο και μεστό & εγκάρδιο χαιρετισμό.


Συγκεκριμένα ανέφερε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ & ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.
ΚΥΡΙΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΑ ΩΡΩΠΟΥ.
ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.
ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Φίλε Μανώλη Πατεράκη.
ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,  Φίλε Στέλιο Παλάσσαρο.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, Φίλε Ζαχαρία Καμπουράκη.
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΩΣΗΣ (ΜΜΕ).
ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,  
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ.
Φίλες και Φίλοι
Καλωσορίσατε στη σημερινή μας εκδήλωση. Μια γιορτή που διοργανώσαμε με πολύ κόπο αλλά και μεράκι.
Σύσσωμο το ΔΣ και εγώ είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Έχω την εξαιρετική τιμή και χαρά ως πρόεδρος των Κρητικών του Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είναι μέλη και έχουν αγκαλιάσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο, με το γνωστό τίτλο <<Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ>>, να έχω την κύρια ευθύνη, με την αμέριστη βέβαια συμπαράσταση των Συμβούλων συνεργατών μου, της σημερινής εκδήλωσης γιορτής απόσταξης τσικουδιάς με γαμοπίλαφο, η οποία χάρη στη δική σας παρουσία γνωρίζει για 3η συνεχή  χρονιά απόλυτη επιτυχία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογός μας, ο οποίος είναι ο πρώτος Κρητικός Σύλλογος που δημιουργήθηκε στον Ωρωπό και στην γύρω περιοχή και συνενώνει όλους τους Κρητικούς και παρουσιάζει για μία ακόμη φορά στους απόδημους Κρήτες και στους πολλούς φίλους της Κρήτης, τον τρόπο παραγωγής της τσικουδιάς. Εκτός του ότι πρέπει να μαθαίνουν οι νεότεροι, θεωρούμε χρέος μας, να μεταφέρουμε τις παραδόσεις μας, γιατί είναι οι ρίζες της πατρίδας μας.
Στην Κρήτη η παραγωγή της, αποτελεί ιεροτελεστία, κοινωνική εκδήλωση και ένα δυνατό εργαλείο επικοινωνίας.
Η κρητική τσικουδιά δεν είναι απλά ένα τοπικό προϊόν, είναι η ταυτότητά μιας κουλτούρας και εκφράζει την παράδοσή μας και την κρητική φιλοξενία.
Για τον επισκέπτη που θα παραβρεθεί σε ρακοκάζανο, είναι μια μοναδική εμπειρία που σπάνια και σίγουρα δύσκολα θα ξεχάσει.
Θέλω να σας ευχαριστήσω  από καρδιάς Κρητικούς και μη, γιατί παρ’ όλους  τους οικονομικούς  σκοπέλους που αντιμετωπίζει η χώρα μας και μας έχει αγγίξει όλους, ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και είστε σήμερα κοντά μας.
Ευελπιστώ η σημερινή μέρα να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να χαρούμε όλοι μαζί με χορούς από όλη την Ελλάδα και να απολαύσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης μας.
Ειλικρινά μας συγκίνησε η μαζική προσέλευσή σας και θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας, για να σας μείνει αξέχαστο αυτό το απομεσήμερο.
Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από τους πολλούς φίλους μας, που ήρθαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, υποχρεώθηκαν όμως να αποχωρήσουν απογοητευμένοι, επειδή ατύχησαν να παραμείνουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Και αυτό συνέβη επειδή δεν είχαν κλείσει εγκαίρως θέσεις.
Για αυτό σας απευθύνουμε θερμή παράκληση για άλλη μια φορά, σε μελλοντική μας εκδήλωση, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν,  για τη συμμετοχή σας, προς καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας.
Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς που τα μέλη & οι φίλοι του Συλλόγου μας είστε πάρα πολλοί.
Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ευχόμαστε να περάσετε καλά.   ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ....
Μετά από τον πρόεδρο του Συλλόγου εκλήθη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στέργιος Γκικάκης, για τον καθιερωμένο χαιρετισμό του. Ο κ. Γκικάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρητική καταγωγή του, την μεγάλη του αγάπη για την Κρήτη, αλλά και να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο κ. Αντώνη Γιαννουλάκη και την προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος και ο Σύλλογος, ώστε να διαδοθούν & να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού».
Στη συνέχεια την σκυτάλη παρέλαβε η ορχήστρα με τον εκλεκτό & κορυφαίο λυράρη κ. Στέλιο Ανδρουλιδάκη και το υπέροχο 4μελές συγκρότημά του, ενώ ταυτόχρονα εισέβαλαν στην πίστα οι …αετοί της Κρήτης χορεύοντας Κρητική Σούστα, με επιδεξιότητα, αρμονία και πλήρη συντονισμό.
Ήταν η επίλεκτη ομάδα του χορευτικού συγκροτήματος των πρωτοχορευτών κ. Γιώργου & Παναγιώτη Φραγκάκη <<ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ>> με τις πανέμορφες λυγερόκορμες κρητικοπούλες, ντυμένες με τις πολύχρωμες φανταχτερές παραδοσιακές κρητικές στολές ταιριαστά ζευγάρια με τους πανύψηλους & αγέρωχους ντελικανήδες ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά το κοινό σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και σε επαινετικές & ατελείωτες επευφημίες.
Για μια στιγμή στην απέραντη αίθουσα του κέντρου επικράτησε απόλυτη σιγή και ο κόσμος άφωνος παρακολουθούσε τις θεϊκές φιγούρες του χορευτικού & την αρμονική πανδαισία του μουσικού συγκροτήματος.
Το χορευτικό ήταν φυσικό να κλέψει την παράσταση, αλλά εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, που το διαδέχθηκαν  στην πίστα με μπροστάρη τον πρόεδρο Αντώνη Γιαννουλάκη ανοίγοντας  το χορό που τον παρέδωσε με την σειρά του στο κόσμο που περίμενε με ανυπομονησία να ανέβει στην πίστα και χόρεψε μέχρι τις βραδινές ώρες, με την αρμονική μουσική του λυράρη Στέλιου Ανδρουλιδάκη.
Με το πέρας των τραγουδιών και των χορών άπαντες συνεχάρησαν τον πρόεδρο κ. Αντώνιο Γιαννουλάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη οργάνωση της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.
Τα σχόλια & οι εντυπώσεις ήταν άριστες, όπως και η φιλοξενία του κέντρου. Οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακή γίδα με το γαμοπίλαφο, τα σκαλοπίνια, τα κρητικά φαγητά & εδέσματα, την υπέροχη τσικουδιά και τα γλυκόπιοτα κρασιά, τα φρούτα και τα γλυκά. Όλα τους εξαιρετικά και πλουσιοπάροχα.
 Όλα αυτά μαζί με τις σαμπάνιες που άνοιξαν αργότερα προς το βράδυ ήταν η αφορμή να ανάψει περισσότερο το κέφι και να διασκεδάσουν όλοι με την ψυχή τους.
Ο πρόεδρος Αντώνης Γιαννουλάκης και το Δ.Σ. περιχαρής από την επιτυχία της εκδήλωσης, χαμογελαστός και πανευτυχής δεν προλάβαινε να δέχεται ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την λαμπρή εκδήλωση.
Οι 4 φωτογράφοι & οι κάμερες των 3 καναλιών τον ακολουθούσαν από τραπέζι σε τραπέζι όπου πήγαινε για να τσουγκρίσει το ποτήρι του με τον καθένα ξεχωριστά βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες που αποθανάτιζαν όμορφες και μοναδικές στιγμές.
Η όλη εκδήλωση έλαβε τέλος τις βραδινές ώρες με τον κόσμο να αποχωρεί ευχαριστώντας τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Κρητών Ωρωπού και πέριξ Περιοχών και κρατώντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Τον καζανάρχη κ. Αντώνιο Κοπανάκη Ιδιοκτήτη του <<Κ.Ψ.Μ>> Κέντρο Ψυχαγωγίας & Μάσας στην πλατεία Χαλκουτσίου, για την προσφορά & την ενημέρωση του κόσμου στον τρόπο απόσταξης και της όλης διαδικασίας που απαιτείται μέχρι να έρθει η τσικουδιά στο ποτήρι μας.

Τους  ιδιοκτήτες του κέντρου ‘ATLANTIS’  Νείλο & Νίκο Κοροδήμα για την άψογη φιλοξενία τους.

Το Χορευτικό Συγκρότημα των Γεώργιο & Παναγιώτη Φραγκάκη Ε.Λ.Π.Α.Χ.Ο.  ΔΙΚΤΑΙΟΙ - ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ 

Το Μουσικό Συγκρότημα του Στέλιου Ανδρουλιδάκη & τους συνεργάτες του.


Τον Ιδιοκτήτη του photo_video creations Διονύση Πατεράκη που προσήλθε εθελοντικά ερχόμενος από πολύ μακριά για να αποθανατίσει με την κάμερα του στιγμιότυπα της εκδήλωσης.
Τον φωτογράφο Σταύρο Τσαρουχά   για τις πολυάριθμες καλλιτεχνικές φωτογραφίες του.
Τον Ιδιοκτήτη του καναλιού Χανίων HIGH TV,    καθώς και δημοσιογράφο & τέως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμαρίου Στυλιαννό Παττακό(Παττακοστελή).
Τον δημοσιογράφο Χρήστο Ζημιανίτη από το ιντερνετικό κανάλι CNG TV
Τον ιδιοκτήτη του καναλιού Χρήστο Κιβωτό από το ιντενρτικό κανάλι SPACE TV ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
Τον δημοσιογράφο & εκδότη Γιώργο Ντάγακη που δίνοντας μας βήμα αλλεπάλληλες φορές στην εκπομπή του συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Τον Θεόδωρο & την Μαρία Γιαννακοπούλου για την άψογη πολλαπλή βοήθεια που προσέφεραν.
Τον μεγαλοεκδότη & ιδιοκτήτη της εφημερίδος Αττικής <<ΑΛΗΘΕΙΑ>> Γεώργιο Γκότζο.
Τον εκδότη & γενικό διευθυντή της εφημερίδος Αττικής & Βοιωτίας <<ΚΟΜΠΡΑ>> Κων/νο Αθανασίου.
Τη Δημοσιογράφο Άννα - Μαρία Τσαρουχά.
Τον <<μπαλωθιέρη>> Δημήτριο Καλογήρου που με τις μπαλωθιές του, έκανε αναπαράσταση <<κρητικού γλεντιού>> και άναψε τα κέφια των παρευρισκομένων.
Το εθελοντικό σώμα του συλλόγου:
Την Γραμματέα του Συλλόγου και Λέκτορα του Παν/ίου Αθηνών Μαρία Δελμαδώρου - Σακαράκα
Την προσωπική Γραμματέα του προέδρου & συνεργάτιδα Ελένη Δαφνή.
 Την «ψυχή» του Συλλόγου ακούραστη εθελόντρια Λία Λάνου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.
Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Γιαννουλάκης ευχαριστεί όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την άψογη συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση & την ακούραστη προσφορά τους.
Καθώς και όλους όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς για την διοργάνωση της εκδήλωσης και βέβαια όλους εσάς την τίμησαν με την παρουσία σας.
  
Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:
 Ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος  κ. Εμμανουήλ Μυγιάκης

 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού κ. Στέργιος Γκικάκης

 Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης

 Ο Πρόεδρος  του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Λειτουργίας  Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού κ. Μιχαήλ Τόλιας.

 Ο Συμπαραστάτης του δημότης και των επιχειρήσεων του Δήμου κ. Αθανάσιος Βάρσος.

 Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου κ. Γεώργιος  Λιθαδιώτης
 Ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος  κ. Εμμανουήλ Μυγιάκης

 Η υποψήφια βουλευτής  Α΄ Αθηνών  & στις πρόσφατες  εκλογές Ρεθύμνου κ. Δώρα Παπαδάκη
Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Ζαχαρίας Καμπουράκης

Ο Αναμορφωτής της Κρητικής Εστίας κ. Στυλιαννός Παλάσσαρος
O E.A. στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Πετράκης
Ο Συγγραφέας κ. Ιωάννης Γκικάκης

O E.A. υποστράτηγος του μηχανικού κ. Κωνσταντίνος Κατσίφης 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματίων(Π.Ο.Π.Κ.Σ) κ. Μανώλλης Πατεράκης

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμαρίου  κ. Στέφανος Αντωνακάκης

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γεώργιος Παναγόπουλος 

 Ο Γενικός Γραμματέας   της Ένωσης Συλλόγων Παραλίας Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής(ΕΣΠΑΑΚΑ) κ. Γεώργιος  Βλαντής

Ο Πρόεδρος  της Ένωσης Κρητών  Δηλεσίου κ. Θεμιστοκλής  Μέμμος

 Ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού (ΝΕΟΣΩ) κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος

 Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικιστές Ενεργοί Πολίτες  κ. Άγγελος  Κουβράκης  

  
 Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. & απόστρατος Διοικητής της Τροχαίας Μαλακάσας κ. Βασίλειος Φοργιάρης

Ο τέως  Αντιδήμαρχος & Δημοτικός Σύμβουλος Αυλώνα κ. Ιωάννης Παπαγιάννης
Η πρώην Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Βαρνάβα Καραγιάννη
Ο πρώην Αντιδήμαρχος  Καπανδριτίου κ. Δημήτριος  Σωτήρχος
Η πρώην Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Σούντα
Η πρώην Πρόεδρος Πύργου του Δήμου Ορχομενού κ. Έφη Κάζα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών Αυλώνας    κ. Κωνσταντίνος Κατσιφής

Η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού  Συλλόγου Καλάμου Αττικής <<ΜΠΕΣΚΑ>> κ. Νότα Γιάγκου


Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<Αγία Μαρίνα>> Καλάμου Αττικής κ.  Γεώργιος Βλαντής


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεου κ. Ανδρέας Κλεισαρχάκης
Ο  πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρυσιανών Αθήνας <<ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΣ>>  κ. Νικόλαος Κραουνάκης  

Η πρόεδρος του Συλλόγου Χανιωτών Λεκανοπεδίου Αττικής κα Αθανασία Περάκη.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου  <<Φέρρυ>> κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.
                                                                                  
Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου <<Αγίου Νικολάου>> κα Αιμιλία Ζεάκη.

Ο προέδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας κ. Ελευθέριος Παπάζογλου.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου <<Ακρωτήρι>> κ. Γεώργιος Παναγόπουλος.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κ. Βασιλική Βλάχου.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<Νέος Ωρωπός>> κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Η πρόεδρος του φιλοζωικου σωματείου Δήμου Ωρωπού  κα Μαίρη Μαυρή.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου <<Προστασίας Περιβάλλοντος>> Δήμου Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκης


Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<Αγία  Παρασκευή>>                   κ. Σπυρίδων Κωστελέτος


Ο πρόεδρος του Συλλόγου <<Πευκιάς Χαλκουτσίου>> κ. Γεώργιος Πρεζεράκος

Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<Πευκί Σκάλας>> κα Ματούλα Δεμέστιχα.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου & Ρυθμικής Γυμναστικής <<ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ>> κ. Ευάγγελος Ανδρεδάκης.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ>>  Παρ. Αυλίδας & τοπικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Νικολαράκης.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου <<ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ>> Νομός Ρεθύμνης κα Κυριακή Γιαννουλάκη.

Ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ>> κ. Αντώνιος Καζάλης.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Εύξεινος  Πόντος  κ. Βασίλειος Φοργιάρης.
Ο έφορος του Ναυτικού Ομίλου Χαλκουτσίου κ. Εμμανουήλ Κοκκινάκης

Η έφορος του Συλλόγου <<ΠΝΟΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ>> κα Πόπη Μπαντή.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Γέρακα Παλλήνης  κ. Γεώργιος Λεντζάκης


O πρώην πρόεδρος   & αντιπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας                                        κ. Δημήτριος Πελεκανάκης.
Ο πρώην  πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας κ. Δημήτριος Μπασιόπουλος.

Ο πρώην  πρόεδρος του Περιβολιανών – Μισσυριανών – Πλατανιανών Ρεθύμνης – Αθηνών – Πειραιώς κ. Ιωάννης Σκαρβέλης. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<Αγία Μαρίνα>> Καλάμου Αττικής κ. Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, μετά της συζύγου του κας Μαρίας Κουνδουράκη. 
Οι επιχειρηματίες πώλησης & διακίνησης ιατρικών οξυγόνων Μανώλης & Ελένη Καπετανάκη.
Ο επιχειρηματίας επίπλων με το <<FURNITURE CENTER>> κ. Αποστόλου Σταύρος.
Μαζί μας ήταν και οι ιατροί:

 Η φυσικοθεραπεύτρια κα Νεκταρία Παπουτσάκη.

Ο γενικός  χειρουργός κ. Ευάγγελος Αλιφιεράκης.

Η χειρουργός οδοντίατρος κα Ελένη Γούλα.

Η αισθητικός – κοσμητολόγος κα Μαρία Κοντεκάκη και πολλοί άλλοι που ίσως διέφυγαν της προσοχής μας, από τους οποίους ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, όπως και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμό και ευχές για καλή επιτυχία της πρωτοφανούς για τον Ωρωπό αυτής εκδήλωσης, απέστειλαν δεκάδες φίλοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, από την Κρήτη, την Αθήνα αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και όλες της χαρές και θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στις νέες μας εκδηλώσεις. 

Για το Δ.Σ. του συλλόγου Κρητών Ωρωπού και πέριξ περιοχών                                                 «Η ΜΕΓΑΛΟΝΝΗΣΟΣ»

Ο πρόεδρος

Αντώνης Γιαννουλάκης