Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ζητήματα και προβλήματα σε περιοχές του Ωρωπού.


 Ωρωπός...

Δρόμος καμουφλάζ που οδηγεί κατευθείαν στον...Ασωπό. 
Ο καθαρισμός του δρόμου, σε ένα επικίνδυνο σημείο της κεντρικής οδού που ενώνει την λεωφόρο Χαλκουτσίου με την λεωφόρο Ωρωπού (Υπ. Παρούση) ακριβώς δίπλα στον Ασωπό, δημιούργησε το εξής πρόβλημα:
 Να μην μπορεί ένας οδηγός να εντοπίσει που τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει το ποτάμι. Ήδη εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος έχει πάρει κλίση προς το ποτάμι και το έδαφος στις παρυφές του δρόμου στο σημείο που ενώνεται με την όχθη του ποταμού είναι εξαιρετικά σαθρό. Το χώμα στην άκρη "καμουφλάρει" τα σαθρά σημεία και εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.





 
Αγ. Απόστολοι...
Προ ολίγων ημερών λάβαμε ανώνυμη επιστολή από παραθεριστές συγκεκριμένης περιοχής των Αγ. Αποστόλων, συνοδευόμενη από πληθώρα φωτογραφιών, η οποία μιλά για "οικολογική καταστροφή" σε περιοχή του αιγιαλού. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και την επιστολή πρόκειται κυρίως για κατασκευές μονίμου φύσεως από τσιμέντο, αλλά και πρόσχωση στον θαλάσσιο χώρο. Σε περίπτωση που υπάρχει άδεια για το έργο (θέμα για το οποίο είναι αρμόδιες οι Λιμενικές Αρχές) δεν μπορούν να γκρεμιστούν οι κατασκευές κάτι που προβλέπεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια. Οι προθέσεις όσων έκαναν το έργο μπορεί να ήταν απλά ο εξωραϊσμός της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να έχει προηγηθεί συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους και φυσικά να τηρούνται οι κανόνες. Η επιστολή η οποία έχει αποσταλεί και σε αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τα e-mails που λάβαμε αναφέρει μεταξύ άλλων: 

...έχει συντελεστεί μια περιβαλλοντική καταστροφή. Αφορά ένα τμήμα παραλίας με βότσαλο το οποίο κάποιοι τσιμεντοποίησαν...
Το τμήμα αυτό είναι μέρος της παραλίας με βότσαλο από το οποίο γλύτωσε ένα πολύ μικρό κομμάτι. Το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί με τσιμέντο δημιουργώντας πλατφόρμα. Αυτή η όμορφη φυσική γωνιά αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών παραθεριστών της περιοχής και παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της καταστραφείσας παραλίας, ώστε  να μπορούμε να την επισκεπτόμαστε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: