Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Επίκαιρες σκέψεις...

Διαβάζω αυτές τις μέρες για το ηθικό πρόβλημα που "αίφνης" προέκυψε μετά από δικαστική απόφαση για ένα παλιό, γνωστό σε όλους θέμα. Στην πολιτική ένα ηθικό θέμα ή υπάρχει από την αρχή, ή όχι.  Τελικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος. Όταν πάει κανείς στην κάλπη έχει τα δικά του πολιτικά κριτήρια και το προσωπικό του σκεπτικό για το τι θα επιλέξει.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τούτα τα μέρη είναι πως εδώ και πολλά-πολλά χρόνια υπάρχει η οπτική του να δούμε το δέντρο και όχι το δάσος, να γίνει το πρώτο βήμα και δεν βαριέσαι για το επόμενο, ας υπάρχει δουλίτσα σήμερα και δεν μας νοιάζει για την νέα μέρα. Για κάποιο λόγο πρέπει να ζούμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αποτέλεσμα της παραπάνω θεώρησης των πραγμάτων είναι το κομμάτι γης που αγόρασαν οι πρόγονοί μας για ένα κομμάτι ψωμί (τρόπος του λέγειν) να εξακολουθεί να κοστίζει ένα κομμάτι ψωμί ενώ στην Λούτσα, την Ραφήνα, την Νέα Μάκρη, στα Σπάτα ακόμα και στο Λαύριο και την Κερατέα τα κομμάτια γης απόκτησαν πραγματική αξία και για τις επόμενες γενιές. Οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς.
Ο τόπος δεν χρειάζεται διαδοχικούς "Ιζνογκούντ" που κάθε φορά πετυχαίνουν ή όχι τον τελικό στόχο. Οι πετυχημένες στον δημόσιο βίο προσωπικότητες συνδυάζουν συνήθως τρία χαρακτηριστικά:
Την προσωπική φιλοδοξία, την ευστροφία, και το "ψώνιο" της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Η πρόκληση για μας τους πολίτες είναι να καταλαβαίνουμε ποιος ή ποιοι συνδυάζουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ

Προχθές παραβρέθηκα στη συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γ.Τσιρώνη.Το θέμα ήταν η ρύπανση από Βιομηχανίες Οινοφύτων Σχηματαρίου.Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες λύσης του προβλήματος.Ο Δήμαρχος Τανάγρας ήταν ΠΑΡΏΝ.Ο Δήμαρχος Ωρωπού ήταν ΑΠΩΝ. Γιατί???? Οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού ίσως αντέχουν τα ''τοξικά δηλητήρια''!!! Ο ΝΟΏΝ ΝΟΗΤΩ! Τι λέτε Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης?Θα συνεχίσετε τον ύπνο του δικαίου?? Πότε επιτέλους θα κάνετε το καθήκον σας?? Πότε θα καταλάβετε ότι έχετε υποχρέωση να αγωνίζεστε πρώτα για το γενικό καλό και όχι το ατομικό??????? Πότε θα καταλάβετε ότι η ΥΓΕΙΑ είναι πάνω από όλα????? Δυστυχώς δικαιώθηκα,καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ένα σκολειό είναι η Ζωή
κι όλους τσι δασκαλεύγει
Χαράς του το που τσι ανθρωπιάς
την τάξη ξετελεύγει!!!!
Γιαννακάκης Κώστας
Ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ωρωπού