Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εκλογές και ανθρώπινα όρια...

Της Θεοδότας.

Οι εκλογές για τον νέο Καλλικράτειο Δήμο αλλά και το θρίλερ με τις ενστάσεις και την ποσόστωση που δεν έχει λάβει ακόμα τέλος και διαιωνίζει τις συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και το τι έγινε, έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρίξεις στις σχέσεις ανθρώπων που έχουν ζήσει μαζί, έχουν περάσει δύσκολες και όμορφες στιγμές κι έχουν μοιραστεί εμπειρίες.
Αφορμή γι αυτή μου την αναφορά ήταν η απόφαση μιας παιδικής μου φίλης να διαρρήξει μια για πάντα τις σχέσεις μας για τις εκλογές. Αφού πρώτα ''στόλισε'' με διάφορα κοσμητικά επίθετα ανθρώπους άγνωστους σ' εκεινη και γνωστούς σ' εμένα, διοτι δεν συμφωνούσε με τις επιλογές τους, ''κατηγόρησε'' συγγενικό μου πρόσωπο γιατί μίλησε σε υποψήφιο δήμαρχο που δεν ήταν της αρεσκείας της στην λαϊκή αγορά.
Ύστερα ισχυρίστηκε ότι θα ψήφιζε αυτούς που αρχικά κατηγόρησε αν της έβρισκαν δουλειά αλλά τελικά δεν της βρήκαν.
Ψήφισε όμως κάποιον που δεν της βρήκε δουλειά αλλά θα της έβρισκε αν έβγαινε.
Και αυτό στον β' γύρο γιατί στον α' ψήφισε άλλον που ίσως της έβρισκε δουλειά (γιατί είναι εξ αγχιστείας συγγενής της). 
Δεν θα τον ψήφιζε όμως σε καμία περίπτωση στον β' γύρο αν ήταν αντιμέτωπος με τον υποψήφιο που τελικά ψήφισε στον β' γύρο.
Αυτή η συζήτηση-αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι-έλαβε χώρα σε καφετέρια του Ωρωπού εν μέσω διαρροών για την ποσόστωση και τις ενστάσεις.
Μήπως ζούμε ημέρες τρέλας?? 

Δεν υπάρχουν σχόλια: