Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Χρεωκοπία και η Κιβωτός των "εκλεκτών".

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούμε την αρχή και την εξέλιξη ενός "κατακλυσμού" από τους πολλούς που έχει ζήσει η χώρα μας. Από το τέλος του 2009 κι ενώ πολύς κόσμος είχε αναθαρρήσει από την αλλαγή της κυβέρνησης που θα "ελάφρυνε" την φορολογία, δεν συνειδητοποιήσαμε πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο μας χτύπησε την πόρτα η χρεωκοπία.

Οι περικοπές, τα λουκέτα, η φορολογία που πλήττει τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα, οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, η ανεργία. Ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια με φόρους όμως που θίγουν και τους ανέργους όταν έχουν στην κατοχή τους ένα ακίνητο. Ακίνητο που σε πολλές περιπτώσεις είχε αγοραστεί με δάνειο (τότε που υπήρχαν δουλειές και τα δάνεια δίνονταν αφειδώς) και συχνά με εγγυητές συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.
Οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει ελλείψει ρευστού. Είναι να απορεί κανείς τι θα απογίνουν όλα τα ακίνητα που θα περιέλθουν στην κατοχή του Δημοσίου και των τραπεζών λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων και των δανείων. 
Και μπροστά στην επερχόμενη κορύφωση του "κατακλυσμού" κάποιοι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις θα ξεκινήσουν την κατασκευή της "Κιβωτού του Νώε", θα συγκεντρώσουν τους "δικούς" τους  "εκλεκτούς" που "αξίζουν" να σωθούν ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα χαθούμε τιμωρούμενοι για τις "αμαρτίες" του ανθρώπινου είδους.
Τότε, μετά την μπόρα και την καταστροφή, οι λίγοι "εκλεκτοί" θα επιστρέψουν να ξαναχτίσουν πάνω στα συντρίμμια και να "σώσουν" τον τόπο τιμώντας τους πολλούς που θυσιάστηκαν.
Το ίδιο γινόταν πάντα από τούς πολέμους της αρχαιότητας μέχρι και την εποχή της δικτατορίας.
Και θα συμβαίνει πάντα όσο θέτουμε εαυτούς στην ανάλογη θέση.... 

Κιβωτός του Νώε ήταν, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βιβλίο της Γένεσης της Βίβλου, μεγάλη κιβωτός την οποία διέταξε στο Νώε ο Θεός να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου (Γένεσις ΣΤ'-Ζ'). Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.]
el.wikipedia.org/wiki/Κιβωτός_του_Νώε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΕΞΙ ΕΦΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ.ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΡΩΠΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ.2500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ……..ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΡΕ????/

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΟ. ΟΛΟ ΧΑΛΑΝΕ.120.000 ΕΥΡΩ ++++++ΑΛΛΕΣ 120.000 ΕΥΡΩ..ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ???ΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΙΚΑΣΕ ΤΖΑΜΠΑ Ο ΔΗΜΟΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ 6-7 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΛΕΩ…ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΩ………ΕΠΙΤΑΓΕΣ.ΕΠΙΤΑΓΕΣ…..ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ????

Ανώνυμος είπε...

TO PARTY TON SYNERGEION DEN EXEI TELEIOMA...GIATI TO XARTZILIKI MOIRAZETE SE POLLOYS KAI MIA KAI YPARXEI TO NTARABERI TON FTIAXNOYME MAGKA TO LEONIDA ME 1500 E TO MHNA GIA EN XORAFI...TO MHNA ..E..RE GLENTIA.....

kalamos city είπε...

Για όλα φταίνε οι γιαγιάδες
kalamos-city.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ta lefta apo to gipedo oropoy pane gia eksoda parastasis.psila gia kafedes

Ανώνυμος είπε...

Μύνηση-συνδιαλλαγή-συγνώμη-αλλαγή.
Ωραίο σχέδιο αλλά στοιχεία σάν τον Βλάχο δέν αποχωρούν έτσι εύκολα έστω καί αν έχουν χάσει κάθε υπόσταση δελφίνε κύριε Πέππα.
Το γκάλοπ δείχνει εδώ καί μήνες την αποτυχία του, αλλά ο Δήμαρχος έχει άλλα στό μυαλό του.
Έτσι εύκολα δείχνουν τα πράγματα αλλά σίγουρα δέν είναι.
Ναι έχει χάσει την ομαδικότητα ο κυβερνών συνδιασμός καί αντιπολίτευση καί έχουν αρχίσει να αναμιγνύονται.
Ωστόσο εκτός από τον πάντα ανεξάρτητο Ηλιάσκο έχουμε καί τούς Γιαμαρέλο Βασιλάκο Λέκα Κιούση καί βλέπουμε.

Σενάριο πρώτο:Αλλάζει τούς αποτυχημένους στή μέση της θητείας καί χάνει τότε
Βλάχο Σωτήρχο Πάντο καί άμεσα τον Πέππα.

Σενάριο δύο:Τούς αλλάζει τώρα καί τούς χάνει άμεσα αλλά σώζει καί κάνει επανεκκίνηση του συνδιασμού έχοντας δεκανίκια από την αντιπολίτευση.

Σενάριο τρία:Δέν κάνει τίποτα μέχρι το τέλος καί χάνει συμβούλια καί συμβούλους με βέβαιη την συντριβή στίς επόμενες εκλογές.

Σενάριο τέσσερα:Έχει στό μανίκι του την αντιπολίτευση καί κάνει ότι θέλει αλλά πάλι οδηγείτε σε συντριβή.

Σενάριο πέντε:Όλα τα σενάρια είναι λάθος καί εγώ ήπια πολύ κρασί καί πρέπει να πάω για ύπνο.Ωστόσο όταν ξυπνήσω πάλι τα ίδια σενάρια θα τρέχουν καί πέστε μου ότι κάνω λάθος!