Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΚΙ "ΑΥΤΟΙ"

Μνήμες από το παρελθόν μου έφερε η υπόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων που βρέθηκαν σε χωματερή στον Δήμο Ωρωπού.
Μνήμες από την εποχή που έγινε "αντιληπτή" από τον πολύ κόσμο η σημαντική ρύπανση του Ασωπού από βιομηχανικά λύματα. Ένα από τα τιμήματα του να ζούμε δίπλα σε βιομηχανική ζώνη, την βιομηχανική ζώνη που  προσφέρει δουλειές εδώ και χρόνια στους κατοίκους των γύρω περιοχών του νέου Δήμου.
Την ίδια στιγμή οι αποφάσεις για τον "βιολογικό καθαρισμό" είναι έτοιμες να ληφθούν ώστε να σταματήσει  κάποια στιγμή η επιβάρυνση της θάλασσας από τα αστικά λύματα.
Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι οικονομικές ανάγκες ξεπερνούν τα περιβαλλοντικά θέματα που με την σειρά τους έχουν επιπτώσεις στην ζωή και την υγεία μας και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Αγαπητοί συμπολίτες μου για όλα τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και τις συνέπειες της προβληματικής διαχείρισης πάσης φύσεως αποβλήτων και λυμάτων είναι εύκολο να επιρρίπτουμε όλες τις ευθύνες στο σύστημα: το οικονομικό (π.χ βιομηχανίες), το πολιτικό (αιρετοί), το δικαστικό. Πάντα ευθύνονται μόνο οι μηχανισμοί ποτέ εμείς οι πολίτες που στο κάτω-κάτω της γραφής δημιουργούμε και στηρίζουμε τους μηχανισμούς. Συχνά πιστεύουμε πως είμαστε τα μόνιμα θύματα ανώτερων δυνάμεων που θίγουν πρωτίστως τα "οικονομικά" μας και δευτερευόντως την ζωή και την υγεία μας.
Εμείς αγαπητοί μου συμπολίτες είμαστε η βάση της πυραμίδας κι εμείς μπορούμε να ελέγξουμε και να καθορίσουμε (έκτος από την λειτουργία του "συστήματος") το τι γίνεται στον τόπο μας άμεσα:

Σαν υπάλληλοι των βιομηχανιών που βλέπουμε τα λύματα να χύνονται στο ποτάμι.

Σαν ιδιοκτήτες κατοικιών που βγάζουμε τα δικά μας αστικά λύματα με σωλήνες στους δρόμους η στην θάλασσα.

Σαν κάτοικοι μιας γειτονιάς που οφείλουμε να ξέρουμε τι γίνεται στο οικόπεδο του γείτονα....    

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό «Συντήρηση και επισκευή δημοτικών οχημάτων». Οι εταιρείες: «Λ. & Ι. Παπαϊωάννου Ο.Ε.», «Καούσης Α.Ε.» και μία Α.Ε. με έδρα τον Ασπρόπυργο. Τρεις και η υποβληθείσες ενστάσεις. Δύο από την εταιρεία «Λ. και Ι. Παπαϊωάννου Ο.Ε.» και μια από την «Καούσης Α.Ε.». Και οι τρεις είχαν να κάνουν με την πιστότητα στους όρους του διαγωνισμού.
Στην οικονομική επιτροπή χθες, που ήταν η ώρα της απόφασης για τις τρεις αυτές ενστάσεις και την κατακύρωση του διαγωνισμού, υπήρξε υπέρμετρο ενδιαφέρον(;;) για την επιλογή του αναδόχου.
Παρευρισκόμενοι ο Γιώργος Γιασημάκης, ο Γιώργος Αρμυριώτης, ο διευθυντής προσωπικού του δήμου, Γιάννης Κανελλόπουλος, ο κ. Παπαϊωάννου, ένας από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και ο Κώστας Λίτσας. Οι τρεις πρώτοι, είχαν θέση και άποψη για την γνωμοδότηση της 3μελούς επιτροπής του διαγωνισμού, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, τη θεώρησαν απαράδεκτη και πέτυχαν την ανατροπή της.
Η γνωμοδότηση της επιτροπής, όπως την διάβασε ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (μέλος της επιτροπής διαγωνισμού), απέρριπτε και τις τρεις ενστάσεις ως αβάσιμες και απέκλειε την εταιρεία «Λ. & Ι. Παπαϊωάννου», δίνοντας την συντήρηση και την επισκευή των οχημάτων του δήμου, στις άλλες δυο εταιρείες που είχαν μειοδοτήσει στο διαγωνισμό. Στην εταιρεία «Καούσης Α.Ε.», τις «υπερκατασκευές δημοτικών απορριμματοφόρων, φορτηγών και μηχανημάτων» και τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και στην άλλη εταιρεία («Λ. και Ι. Παπαϊωάννου Ο.Ε.») τα υπόλοιπα βενζινοκίνητα οχήματα.
Αυτό το αποτέλεσμα, φάνηκε τελικά πως δεν το ήθελε ΚΑΝΕΙΣ!!! «Θύμα» της ανατροπής της, ο διευθυντής Ζώης Καρίνος, ο οποίος έφτασε σε σημείο να θέλει να αποχωρήσει! Ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, αν και θέλησε να στηρίξει τον διευθυντή του δήμου, ο οποίος μιλούσε για δημοτικό συμφέρον, στάθηκε αδύναμος μπροστά στην επίθεση που έγινε στην γνωμοδότηση της επιτροπής από τους παρευρισκόμενους και τελικά «κατάφερε» να σώσει μόνο την μια από δυο εταιρείες που είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό. Η εταιρεία που είχε κερδίσει το μέρος του διαγωνισμού από τον Ασπρόπυργο, αποκλείστηκε! Σύμφωνα με τον κ. Καρίνο, ο οποίος προσπάθησε να αιτιολογήσει μάταια την γνωμοδότηση της επιτροπής του διαγωνισμού… κακώς. Σύμφωνα όμως με όσα ανέφερε και είχαν σχέση με την κατά γράμμα εφαρμογή των όρων του διαγωνισμού, αυτός θα έπρεπε κανονικά να είχε κηρυχθεί άγονος, γιατί και από τους τρεις, κάτι έλειπε. Άλλο επί ποινή αποκλεισμού και άλλο ως εκκρεμότητα που καλύπτεται στην πορεία και μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, απουσίαζε το μέλος της και μοναδικό εκλεγμένο μέλος της 3μελούς του διαγωνισμού, Δημήτρης Κιούσης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε και μας δήλωσε, πως είναι απόλυτα αντίθετος με την εξέλιξη αυτή. Ο παρευρισκόμενος αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Λίτσας, παρακολούθησε τις παρεμβάσεις, χωρίς καμία τοποθέτηση επί της γνωμοδότησης της επιτροπής.
Το γιατί τώρα συνέβησαν όλα αυτά, για ένα αποτέλεσμα ενός ανοιχτού διαγωνισμού, θα μπορούσαν να απαντηθούν, αν πρώτα όλοι όσοι είχαν ενστάσεις χθες για την τυπικότητα -αν όχι νομιμότητα- του διαγωνισμού, απαντούσαν ΠΟΥ ΗΤΑΝ, όταν πέρναγε από την οικονομική επιτροπή η «διαρρύθμιση» της πρώην αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου σε γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ και γιατί όταν ήρθε το θέμα σε εκείνη τη συνεδρίαση, είπαν στον πρόεδρο… «πάμε παρακάτω»!!! Δημοσιεύουμε παρακάτω μια φωτογραφία από την αλλαγή αυτή που γίνεται αυτές τις μέρες και όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Όπως συμπεράσματα μπορούν να βγάλουν από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο θέμα από τα βίντεο που θα αναρτήσουμε στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Άρθρα
Η δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου και οι… «Golden boy’s – χρυσοί αλεξιπτωτιστές» της…

Δημοσιεύτηκε στις 20 October 2011 by maximipoli

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή του Γιάννη Οικονομάκου και ο ίδιος φυσικά, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό ανθρώπων, που ενώ θα έπρεπε κανονικά να απολογηθούν στην τοπική τους κοινωνία για τις αμαρτίες που την γέμισαν και την ανηθικότητα που την ξεχείλησαν, απολαμβάνουν -ελέω δημάρχου και ανοχής της δημοτικής του ομάδας- επικίνδυνους γι’ αυτήν τίτλους!
Όπως για παράδειγμα, αυτόν του φύλακα των προβάτων… σε λύκο.
Αν τώρα στη σημερινή εποχή, τα «πρόβατα», είναι τα οικονομικά δημοτικών σχολείων.., αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη αυτών που τον έβαλαν σαν… «φύλακα» και αυτοί βέβαια που τόσα χρόνια τον καλύπτουν και τον δέχονται σήμερα σαν πρόεδρο-«γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας», εις βάρος του τόπου τους!
Αυτές όμως, δεν μπορεί να είναι προσωπικές επιλογές ενός Δημάρχου, που ζητά την αναγνώριση και τον σεβασμό των συμπολιτών του! Με τέτοιες επιλογές, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να θέλει να κυβερνήσει τον τόπο του! Σε καμία περίπτωση με συμβιβασμούς και «golden boy’s-χρυσούς αλεξιπτωτιστές», που κανονικά δεν θα τους έπρεπε και ένα απλό, απλούστατο «καλημέρα» στην παραμικρή ευθύνη των κοινών!
Ο μόνος λόγος που σήμερα, τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν δοτούς τίτλους «ξεπλύματος» της «μουντζουρωμένης» κοινωνικής τους ιστορίας, είναι, πως κάποιος Άρχων, πλήρωσε τα «γραμμάτιά» του σε έναν οχετό και ποταμό λάσπης που του έδωσαν εξουσία και δύναμη για να το κάνει! Ανεξάρτητα αν άφησε έρμαιες στην τύχη τους… ηθικές και κοινωνικές αξίες!
Σήμερα ένας τέτοιος «κάποιος» και κάποιοι γύρω του που στρουθοκαμηλίζουν… προσπαθούν να νιώσουν καλά και σαν να μην τρέχει τίποτα, που η «ομάδα» τους έχει την «πολυτέλεια» να διαθέτει «προέδρους», που θα μπορούσαν να είχαν κάλλιστα… ένα απαγορευτικό ποινικό μητρώο για θεματοφύλακες των κοινών! Το ό,τι κάποιοι τα έχωσαν όλα «κάτω από το χαλί», αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και μνήμες που μαρτυρούν την αλήθεια!
Και να γυρίσουμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή του Γιάννη Οικονομάκου και να πούμε στους ανθρώπους της, πως πρέπει να γνωρίζουν δύο πράγματα. Πρώτον, πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται» και να το μεταφέρουν και στον άμεσο συνεργάτη τους και «τιμώμενο» του δημάρχου, τον πραξικοπηματικά πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου των Νέων Παλατίων, που «βράβευσαν» μάλιστα για τις άθλιες υπηρεσίες του στον τόπο τους, δίνοντάς του επιπλέον και την ευθύνη της σχολικής επιτροπής των μικρών παιδιών τους και δεύτερον, πως ο υπογράφων τις θέσεις αυτές, έμαθε στη ζωή του να σέβεται την αλήθεια, τον νόμο, τους συμπολίτες του και σήμερα τον Ωρωπό όσων τον έχουν αγαπήσει και κάποιοι προσπαθούν να «βιάσουν» τις ελπίδες του.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω στον «κύριο» Στέφανο Ζαφείρη, πως όλα αυτά που δημοσιεύει, ΔΕΝ είναι ΤΙΠΟΤΕ άλλο, εκτός από παράγωγα ανθρώπων που έμαθαν να ζουν μέσα στη λάσπη, να την έχουν καθημερινό τους πιάτο, αλλά να μην μπορούν μ’ αυτήν να αναρριχηθούν σε ζωντανές συνειδήσεις, γιατί… συνεχώς γλιστράνε!
Προσπαθήστε και άλλο «κύριε» Στέφανε…
ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενεργή η… ανενεργή χωματερή Καλάμου!

Δημοσιεύτηκε στις 14 October 2011 by maximipoli

Χθες το πρωί, η ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) έκανε αυτοψία στην «ανενεργή» χωματερή του Καλάμου και την βρήκε… ενεργή!!! Σήμανε συναγερμός στη δημοτική αρχή και φέρεται ο τοπικός αντιδήμαρχος να δήλωσε, πως ενδέχεται να χρησιμοποιείται η χωματερή από ιδιώτες και… άλλους δήμους! Μετά τις διαπιστώσεις που έγιναν, σύμφωνα με την ειδική υπηρεσία, ζητήθηκαν επίσημα στοιχεία από το δήμο, που να δικαιολογούν και τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής στη διάθεση των απορριμμάτων της κοινότητας Καλάμου, αλλά και για το καθεστώς που επικρατεί στην εν λόγω παράνομη χωματερή. Ο δήμος κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο.

Άννα-Μαρία Τσαρουχά είπε...

Ανώνυμε των παραπάνω σχολίων το μόνο που έπρεπε να κάνειες ήταν να βάλεις το σχετικό link από την "μάχιμη".

Ανώνυμος είπε...

Ομιλεί ο κύριος Γαβριήλ, για συλλογικές και κοινωνικές διαμαρτυρίες, κατηγορώντας των πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Και ήταν το κατάστημα του με άλλα τρία στον Ωρωπό, που παρέμεινε ανοικτό, την ημέρα που όλη η Ελλάδα, και τα καταστήματα της περιοχής, είχαν καθολική συμμετοχή στην απεργία, συμμετέχοντας στον αγώνα, που δίνουμε όλοι μας για την επιβίωση μας. Δια του αντιπροσώπου του και αγαπημένου του εξαδέρφου και συνεταίρου , έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όλους τους συναδέλφους, αποδεικνύοντας περίτρανα για μια ακόμα φορά, πως ότι πιθανόν θίγει τα προσωπικά του και την τσέπη του, είναι εχθρικό προς τον ίδιο και το περιβάλλον του. Αυτός λοιπόν ήταν ο μοναδικός λόγος που μπήκε στον κόπο να αντιδράσει, για το ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ που είχε στήσει στην παραλία, θεωρώντας κτήμα και ιδιοκτησία του, τον εν λόγω χώρο.

Και χωρίς ντροπή, το λειτουργεί ακόμα και σήμερα, αδιαφορώντας για τα πάντα και τους πάντες, την στιγμή που όλοι οι επαγγελματίες έχουν απομακρύνει τις κατασκευές τους, και έχουν εναρμονιστεί με τις οδηγίες του λιμεναρχείου, αυτός στα «πλαίσια συνεργασίας και επαγγελματισμού», που επικαλείται, όποτε τον συμφέρει, συνεχίζει ακάθεκτος να προσβάλει το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα, τον ανταγωνισμό, την συναδελφικότητα, και όλους τους επαγγελματίες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ.ΓΑΒΡΙΗΛ.