Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΩΡΩΠΟΥ.....ΟΞΥΜΩΡΑ.

Προτείνω τα εξής: 
  1. Να γίνουμε όλοι οι πολίτες εθελοντές στον Δήμο και να μοιραστούμε μεταξύ μας τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του Δήμου. (Το ότι δεν έχουμε θεσμικό ρόλο για κάτι τέτοιο είναι φυσικά ψιλά γράμματα).
  2. Να δώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει, αν μας έχει απομείνει, σε ευρώ από τα χαράτσια στο κράτος για την αναστήλωση του Αμφιαρείου. (Αλήθεια τί γινόταν με τα κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού τις καλές εποχές? θυμάστε Ζαχόπουλους και ΣΙΑ?).
  3. Να παραστούμε σε συναυλία του "Δεν Πληρώνω".....πληρώνοντας.
  4. Το μόνο που μένει είναι να συμμετέχουμε σε γιορτή των φιλοζωικών οργανώσεων με σουβλιστά αρνιά, ψητά γουρουνόπουλα και κουνέλι στιφάδο!
Όσο για θέματα δημόσιας διαβούλευσης όπως το "επιχειρησιακό"....(κυκλοφόρησε σχετική φόρμα με ερωτηματολόγιο για να κάνουν οι πολίτες προτάσεις).
Κύριοι σας ψηφίσαμε άρα αναλάβετε το βάρος των διαβουλεύσεων, των αποφάσεων, των δράσεων και των ευθυνών......... και αφήστε μας εμάς στα χαράτσια μας.  





3 σχόλια:

ευρυνόμη είπε...

Εξαιρετικό άρθρο.
Απλό καί αρκούντως αιχμηρό πρός όλους καί όλα.
Θα ήθελα να το είχα γράψει.
Ίσως το καλύτερο του 2011 από όλα τα blogs τού Δήμου.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω στο σχόλιο για την συναυλία του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"...ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ.Κατ'αρχάς να διευκρινίσουμε ότι το κίνημα μας είναι "κίνημα ενάντια στα διόδια" για να κάνουμε τον διαχωρισμό από άλλα παρόμοια κινήματα.Η συναυλία έγινε για ενίσχυση και συμπαράσταση ,γιατί έχουμε δηλώσει ότι όποιος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα θα μας έχει συμπαραστάτες.Ετσι λοιπόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαταγή πληρωμής της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ σε συμπολίτισσα μας που ζητά 11.000 ευρώ.Εχουμε προσφυγές και δικαστικά έξοδα και έξοδα προβολής του αγώνα!!!Δεν είναι λοιπόν αντικείμενο αστεϊσμού ούτε και λογοπαίγνιου ,η διακωμώδιση της εκδήλωσης!!Τουλάχιστον σεβασμός στον αγώνα που γίνεται και σε όσους διώκοντα!!!
Ιωαννα Στεργίου

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΌΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;