Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το ασχημο πρόσωπο των "μέτρων" στρέφεται στους συμβασιούχους του Ωρωπού.

 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν στις 13 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του Δήμου Ωρωπού. Ανάμεσά τους και αρκετοί συμβασιούχοι στην ύδρευση και την καθαριότητα που οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν προβλέπεται ούτε η ανανέωσή τους, ούτε η προκήρυξη νέων, αλλά ούτε και η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
Μέχρι στιγμής όλοι οι συμβασιούχοι, άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες του Δήμου, έχουν ζητήσει την στήριξη της Δημοτικής αρχής η οποία- σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου στην κοπή της πίτας του Δήμου- κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ενώ υπέρ ψηφίσματος του Δημοτικού συμβουλίου που να στηρίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους τάχθηκε κομμάτι της αντιπολίτευσης απ' το προηγούμενο κιόλας δημοτικό συμβούλιο.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι αναζητούν λύση μέσα απ' το νομικό πλαίσιο ενώ  πολλοί άλλοι Δήμοι ενεργοποιούν κονδύλια του ΕΣΠΑ στα πλαίσια προγραμμάτων "για υπηρεσίες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα" προκειμένου να τακτοποιήσουν άνεργους για πεντάμηνο  με... μεσάζοντες "Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις" με τις οποίες υπογράφουν -επί λέξει- ΜΝΗΜΟΝΙΑ συνεργασίας!!!! σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής νομοθεσίας.
Μήπως κάποιοι μας ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ για την ανοχή μας;
Ελπίζω ο Δήμος Ωρωπού να μην χρειαστεί να προσφύγει σε Τέτοιες λύσεις.... 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: