Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επιτέλους!!!! Πάταξαν την φοροδιαφυγή.

Εύγε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που κατάφερε να κάνει ότι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες εκλεγμένες κυβερνήσεις αλλά και η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας!!!!;; του Παπαδήμου: 
Να πατάξει την φοροδιαφυγή και να τσακώσει όσους καταλήστευουν το κράτος!!! Τους οφειλέτες των 3 και 5 χιλιάδων ευρώ!!!! δηλαδή τους μεγάλους.... οικονομικούς εγκληματίες. Φυσικά για τους ιδιοκτήτες offshore, για όσους έβγαλαν τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό και επένδυσαν σε ακίνητα στην Αγγλία και την Γαλλία....ούτε λόγος. Όσο για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις πληρωμές;;; Καθ' όλα νόμιμοι....Ντροπή!  
 

«Γκάζια» στους εφόρους για να ξεκινήσουν ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό κατά των οφειλετών του Δημοσίου, επιστρατεύοντας τις κατασχέσεις σε ακίνητα, αυτοκίνητα, τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και τις ποινικές διώξεις, έβαλε το υπ. Οικονομικών.

Με εγκύκλιό του ζητά άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού προκειμένου να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και να τονωθούν τα φορολογικά έσοδα, τα οποία τον Μάιο κατέγραψαν πτώση περίπου 10%.
Οι πρώτοι που απειλούνται με κατασχέσεις είναι οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια ή κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα, καθώς και όσοι χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία. Το υπουργείο ζητά ακόμη και την απευθείας κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ.
ethnos .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: