Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...

Ποιο θα είναι το μέλλον του Δήμου μας στην χρεοκοπημένη χώρα? Η χρηματοδοτική κάνουλα του κράτους προς τους Δήμους κλείνει σιγά-σιγά και το  μέλλον τους είναι άδηλο.
Από τις αρχές σχεδόν της ανάληψης καθηκόντων της δικής μας δημοτικής αρχής, τόσο πολλοί από τους τοπικούς μας ιστότοπους όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μιλούν για δημοτικά τραπέζια επισήμων, για υπερβολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, για χορό απευθείας αναθέσεων, για κατατμήσεις και επαναδημοπρατήσεις έργων όπως αυτή της ύδρευσης του Αυλώνα.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο γειτονικός μας Δήμος Αχαρνών έβαλε λουκέτο! Έκλεισε για μια εβδομάδα λόγω χρεοκοπίας και τώρα λειτουργεί προσωρινά με παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Για πόσους Δήμους όμως θα μπορεί να παρεμβαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο μέλλον?
 Όσο για το επιχείρημα της "ατυχούς σύγκρισης",όπως- τα οικονομικά του Δήμου μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα-, μου θυμίζει τις εξαγγελίες του κ. Κώστα Καραμανλή το 2008 όταν ξέσπασε η Αμερικάνικη κρίση των τραπεζών: 'Την χώρα μας θα την αγγίξει ελάχιστα η οικονομική κρίση'.
Ο λαός λέει πως 'όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά' και να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος λαός παραμένει ακόμα ψύχραιμος στις 'επιθέσεις' της Τρόικας.
 Κανείς δεν ξέρει όμως ποια σπίθα ποιας αφορμής  θα είναι εκείνη που μπορεί να ξεσηκώσει εκρηκτικές αντιδράσεις, κι αν αυτη ανάψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: